Ekologiskt, KRAV & rättvisemärkt

Jag har blivit mer och mer medveten om maten vi köper. Både vad den innehåller och priset. Jag letar E-ämnen och KRAV-märkningar. Vill utesluta så mycket gifter som möjligt. Hur nyttigt kan det vara att bespruta grönsaker med bekämpningsmedel och sen servera det åt barnen och tycka att det är bra? Men hur mycket pengar är rimligt att lägga på mat i månaden?  Speciellt när man inte har obegränsat av dem. Vissa saker som man läst är extremt besprutat köper vi KRAV-märkt (bananer). Annat som är extremt besprutat och extremt dyrt ekologiskt köper vi bara i enstaka fall (vindruvor och paprika). Det jobbiga i allt det här är att ju mer man läser och ju mer fakta man samlar desto mer villrådig blir man. Jag tycker det är riktigt jobbigt att köpa icke-ekologiskt nu. Veta att jag matar barnen med osunda medel och ämnen. Idag blev den ekologiska delen iallafall russin från Kung Markatta, krossade tomater från Änglamark, basilika från Änglamark, frysta hallon och blåbär från Polarica och mellanmjölk från Arla. En bit i taget så är en stor del ekologisk sen.



  

Till frukosten äter vi ofta ekologisk naturell yoghurt med ekologiska hallon och blåbär i. En pusselbit till en bra dag tycker vi. Tur att det finns riktigt stora "haklappar" nu för tiden. Cornelia har en som är mer som en tröja med ärmar och går ner till knäna. Den och hennes ansikte och hår brukar vara ordentligt nerkladdad med blåbärsyoghurt efter frukosten. Bara att hoppa in i duschen. :0)

Hur mycket tänker ni på ekologiskt och KRAV-märkt? Hur stor del av er mat är just sån?


Kommentarer
Postat av: Mattias

De där russinen smakade ju helt annorlunda! Riktigt skumt.. Men goda!

2010-05-08 @ 16:20:44
URL: http://mfritz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0