Nej, inte SJ mer...

Jag och Felicia åkte tåg igår. Jag hade specifikt bett om platser bredvid varandra och i familjevagn när det fanns. Inget av det fick vi! Så irriterande för jag fick bära henne och våra ryggsäckar. Kan tyckas som ett mindre problem men jag kan ju knappt det. Nej, jag är inte imponerad av SJ. I lekdelen av familjevagnen fanns en halvtrasig "gunggrej" och en rutschkana utan trappsteg. Jag kan inte lyfta henne upp hela tiden så hon kunde inte åka den. Hur har de tänkt egentligen? Jag blev irriterad, men i perspektiv var det knappast nåt som var ett problem. Men SJ får inte oss som passagerare mer.

Solen är så härlig nu. Man kan vara ute och leka efter dagis tills det är dags för middag och man slipper alla kläder och sockor och skor. Det gillar vi!

På lördag ska vi på "På kryss med Hjamlar". Fick det i julklapp av svärmor och hennes sambo. Så vi ska gå med hans barn med respektive. Det ska bli kul!

Ikväll blir det en tidig kväll för Felicia för hon är helt slut efter dagen på dagis och hon har sovit väldigt lite de sista dagarna och nätterna.

Hur kan det vara möjligt att ett barn på 2 år ska drabbas av leukemi? Jag fattar det verkligen inte. Det har vänt uppochner på deras liv och jag tänker på det ofta varje dag. Man kan inte ens ta sina små för givet. Man får ett nytt sätt att se på saker och ting. Omvärderar och tänker mer än jag nånsin gjort tidigare.

Ta hand om er och era nära!

En ny dag.

Nu är det en ny dag. Felicia är på dagis och vi hann med en promenad innan dagis. Jag är helsvettig så jag ska hoppa in i duschen snart. Skavsår fick jag tydligen också...

Vi var på tivoli på Aspholmen igår. Felicia åkte karusell med hästar. Först var det läskigt, men sen blev det kul. Lite lotter tog vi också. Det var riktig sommar igår. Och det verkar hålla i sig idag. Skönt.

Måste planera vidare med uterummet och se till att beställa allt. Jag bara längtar tills det är färdigt så man kan sitta där och njuta av sommaren.

Ha en bra dag!

Värsta tänkbara!

Det värsta tänkbara har drabbat våra vänner. Deras 2-åriga son har leukemi. Livet stannar upp och det skär i hjärtat. Man vill bara att de ska slippa gå igenom det här. Han fyllde två år i veckan! Gråten sitter i halsen hela tiden och man önskar att man kunde hjälpa dem på nåt sätt. Finns inga ord som räcker till för den här sorgen. Men jag vet att han har två underbara föräldrar vid sin sida!

Skriver mer senare...

Sol, sol och sol!

Vad skönt väder det är! Jag har tagit en cykeltur till stan och tillbaka, så nu har jag fått frisk luft och röra mig lite grann. Perfekt för dagsformen! Svärmor bjöd mig och Mattias på lunch på Coco Thai! Tack så mycket. Det var god mat och trevligt sällskap. Innan det hann jag in på Lindex och gjorde av med lite pengar. Lillan fick nya kläder till sommaren, bl.a. en solhatt från kollektionen "Fem myror är fler än fyra elefanter". Så fin. Hoppas bara att den passar. SVårt att veta med solhattar och mössor.

Pratade med min mamma på förmiddagen. De är på Madeira och imorgon skulle de på en utflykt till botaniska trädgåren. Jag blev riktigt avundsjuk. Första gången jag intresserar mig för trädgård och blommor. Vuxenpoäng?

Plattorna som låg på gamla uteplatsen är sålda och hämtade. Jippie! Det går framåt, sakta men säkert. Precis som det ska...än så länge. Kanske stöter vi på patrull längre fram, det visar sig.

Nu ska jag vila en stund innan jag cyklar till dagis och hämtar Lillan och drar vidare till syster med barn. Härligt en dag som idag!

image91
Knoppar på svarta-vinbärsbusken.

Hej så länge!

Veckans måndagslyx!

Veckans måndagslyx innehöll en stor bukett snittblommor i vitt och grönt. Står på bordet i köket nu. Så fin! Och när vi köpte den köpte vi även en glass. Vi är jag och Felicia. Hon fick en Cornetto jordgubb. Lite hjälp att äta upp den fick hon förstås. Så lycklig var hon. Satt i kundvagnen och åt den utanför Blomsterlandet. Det lär bli en hel del fler glassar innan hösten kommer.

Och så har Loppan fått nya jympadojjor. Vita och rosa och väldigt fina. Hon ville ha dem på sig här inne idag. Verkligen dags att köpa ett par. Bara regnet försvinner kan hon ha dem ute.

Varför känns trädgårdsplanering så enkelt när man tittar i kataloger och broschyrer och sen när man kommer till blomsterhandeln så rör allt bara ihop sig i mitt huvud? Jag hade så mycket bra idéer som jag ville kolla och sen var en blomma för känslig med temperaturen och den andra skulle ta hundra år minst innan den växte till sig och så fick jag förslag på blommor och växter som jag absolut inte vill ha. Vi har inte så mycket tomt att greja med och ibland är det nästan svårare än stor yta. Nej, tillbaka på ruta ett. En sak är säker, jag vill ha en syrén nånstans. Kanske en häck ut mot gångbanan eller mot baksidan?! Jag älskar syréner. Det doftar alldeles underbart för mig. När vi hade skolavslutning tog mamma alltid in syrénkvistar och jag kan känna den känslan fortfarande om jag luktar på blommorna. Mmmmm!!!

Inatt igen sover Felicia i sin stora säng. Helt otroligt vad lätt det var att byta säng. Hon ropar när hon vaknar. Vill inte kliva ur själv och springa runt. Snart kommer hon kanske på att man kan gå in till mamma och pappa på natten. Men hon tycker inte om när det är för mörkt så jag tror hon kommer ropa ett tag till.

Nehepp, dags att ligga på söta örat!
God natt då!

Man vet att man är småbarnsmamma...

...när man sticker händerna i jackfickorna och hittar ett begagnat snorpapper i den ena och en napp i den andra. När man sen ska betala på affären rotar man runt efter plånboken i handväskan och hittar ett par blöjor och ytterligare nån napp. Vad vore livet utan de små?! :0)

Helgen har flutit på bra. Mattias har gått lös på gamla uterummet, vi har myst och vi har firat Felicia en gång till med Farmor och Christer. Lillan fick en superfin badrock från Himla och en fin grön skottkärra så att hon kan hjälpa pappa i trädgården. Superbra!

 

Jag trivs bättre här, där jag kan pilla på blommorna:
 

Man blir helt slut efter en dag på dagis!


Stor tjej nu! Sover i stor säng och dricker te...

 

Ha en bra dag!

Planerna är satta i verket!

På de flesta plan. Nu ska det byggas uterum! Mattias har gått lös med kofot och fått ner hela vår altan (väggar och tak) på cirka två timmar...antar att det tar liiiite längre tid att få upp det nya uterummet. Nu är det plattorna som ska tas bort och det tar kanske en stund till. De väger ju en del och jag är till noll hjälp. Tråkigt för jag skulle gärna vilja. Men jag får vara ett par extra ögon istället. Felicia och jag stog och tittade på grannen som sågade med motorsåg så jag hann tyvärr inte se nåt innan bordet fick en riktig kyss av en balk....så var det med det!

Felicia sover middag i sin stora säng idag. Hon har en 120 cm. säng i sitt rum som stått där ända sen hon fick eget rum. Den är perfekt och ligga och läsa i och mysa och hon älskar att hoppa i den. Nu kanske det är dags att ta bort spjälsängen snart. Får se om det är okej att sova där på natten också. Och undrar om hon kommer på att hon kan kliva ur den själv direkt...

Ha en trevlig lördag!

Borde fixa här hemma...

...till kalaset på söndag men jag har ingen ork. Snorig är jag och seg i kroppen. Mattias får fixa det imorgon. :0) Tur att jag har världens bästa man som aldrig klagar över att han städar och fixar samtidigt som han ska jobba heltid och ta hand om trädgård och bil. Shit, vilken tur jag har!

Jag behöver badly ett par nya byxor...känns mest jobbigt att köpa. Jag tycker aldrig jag hittar några som är bra. Beror det på byxorna eller kroppen??? Förmodligen det sista. Men jag måste hitta ett par nu. Och nya skor behöver både jag och Felicia. Och Mattias behöver nya kläder. Kanske är dags för en shopparhelg snart så vi är redo att möta våren!

Ha en helbra dag!

Snart dags för öronkliniken.

Så var det efter lunch och det är vildags. Efter det ska jag ta med mig Felicia till öronkliniken på sjukhuset. Det är efterkontroll för hennes öron. Hoppas, hoppas att det ser okej ut så hon slipper rör! Håll tummarna för oss i eftermiddag!

Annars är väl livet som det är mest. Det är helt okej, jag längtar efter sommaren och det värker lite här och var. Men  på det stora hela bra. Jag är ju på bra humör och det är det viktigaste!



Hej på er!

Helbra dag!

Oj, vilken bra dag det var igår! Felicia var så uppe i varv att hon inte somnade förrän klockan 21. HOn ville ligga riktigt nära i stora sängen och det vill hon aldrig annars. Men det hade hänt mycket på dagen. Firat hemma flera gånger och på dagis och massor av sång. Så när hon skulle sova låg hon och sjöng såhär:
"Ja må jeva, ja må jeva, ja må jeva, ja, ja, ja, JA!
Så nu kan hon den sången också! :0)

Idag har Farmor varit här på förmiddagen och Felicia fick ett släp till sin nya Bobbycar. Populärt! De lekte hela förmiddagen och sen åt vi lunch och nu sover Lillan. Ska snart krypa ner en stund jag med, för jag är helt slut. Jag var så uppe i varv igår att jag inte somnade före 23...mycket sent för att vara jag!

Mattias skulle ta svängen förbi Beijer på eftermiddagen. Hoppas vi kan dra igång med uteplatsplanerna nu snart. Bygga själv eller leja bort? Vet inte riktigt än, men det verkar som Herr Hobbysnickare har tagit sig an fallet. :0) Skönt ska det bli iallafall när det är klart. Och så har Mattias lagt in om 10 (!!!) veckor ledigt i sommar. Kan det bli bättre?

Nehepp, dags att sova...men först några bilder.

    

Ja, må hon leva!

Nu har vi haft kalasfrukost för Felicia. Älskade lilla unge som fyller två år idag! Vi väckte henne med sång och så fick hon öppna paket. Ett par leggings, en Max-bok och en Bobby car. Hon körde runt på bilen direkt. Älskar den! Så fick hon välling och sen bulle till frukost. Det gillades! :0)

Nu blir det kalas på dagis och när hon kommer hem fortsätter vi att fira här. Hon får några paket till och så ska vi äta tårta förstås. Två brev hade hon i postlådan också som hon får öppna när hon kommer från dagis. Så himla mysigt med födelsedag! Och hon var på bra humör. Sovit bra inatt, men hon börjar bli förkyld igen...hoppas, hoppas att det inte blir nåt med öronen nu. Håller tummarna, för på söndag har vi familjekalas.

Och ett stort grattis till Sara på hennes 30-årsdag! Hurra, hurra, hurra, hurra!!!

Morgonen i bilder:
    

Ha en bra dag!

Bilder

Nu var det verkligen länge sen jag la in nån bild. Jag tycker det blir så mycket roligare att läsa nåns blogg när det finns bilder, men jag har inte orkat ladd ain dem i datorn förrän nu. Så here we go:


Gamla gadinerna        Nya gardinerna
             


Och så här ser tyget ut om man tittar riktigt nära
  

Här är Felicia i full gång att äta physalis
 

Spegel, spegel på väggen där...


Och här, i klädkammaren, ligger presenterna till imorgon!
 

Ha en trevlig kväll!

Dagen före dagen!

Nu har jag slagit in alla paket till Lillan som fyller två år imorgon! Hon förstår ju inte det menjag längtar som ett litet barn! Ska bli så kul att ge paket. Och ikväll när hon somnat ska Mattias och jag blåsa upp ballonger och fixa så det blir en riktig kalasfrukost imorgon. Det gillas säkert! Det blev ganska många paket. Ett stort och en hel del små. Ni får veta efter hennes födelsedag vad det är i paketen!

Var och handlade lite på förmiddagen och det kändes så kul att få köpa tårtljus och fina servetter! Och så ett fint kort som det står 2 på. Inget hon kan läsa nu, men jag sparar alla hennes kort i en låda så får hon titta på dem och avgöra själv när hon blir större om hon vill ha dem kvar.

Nu ska jag ta min vilpaus innan det är dags för eftermiddagen.

Ha en bra dag!

Kan någon förklara för mig?

Snälla någon, förklara för mig hur man någonsin ska slippa att alltid vara orolig för sitt barn. Nu läste jag Aftonbladet om en flicka på 10 år som försvunnit bara 500 m från sitt hem när hon cyklade hem efter att ha spelat fotboll med kompisar..i Hedemora. Nyss hände det hemska i Arboga. Och det har hänt mycket mer och kommer att hända mer. Jag fattar inte hur man ska kunna känna sig lugn när man inte har sitt barn hos sig. Så klart ska hon få gå ut, jag ska inte tvinga henne inne! Men jag menar bara att det verkar som att världen är helt skev. God morgon, tänker ni kanske. Jag vet att världen är skev. Men har inte tänkt på att den är det på så nära håll...

Igen!

Nu sitter jag här vid datorn strax efter sju...en söndag...fast de andra sover...igen. Jag verkar vara hopplös! :0) Det är väl bara att sjunka ner i ett bad igen. Fixa håret och försöka göra sig iordning så är man klar när de andra vaknar. Idag åker vi till Arboga efter frukost. Ska bli kul! Träfffade kusin och familj igår och det är inte varje dag direkt. Roligt att se dem aliihop.

Med lite vilja kan jag veckla ut armbågen idag. Så nu hoppas jag att jag snart är så bra att jag kan ta en tur till gymet igen. Lätt att tappa sugen totalt när det blir så här men jag ska försöka bita ihop!

Annars har jag inga direkta nyheter.
Så ni får ha en bra dag!

Ny dag, nya tag!

Så var det en ny dag! Jag är uppe men de andra sover. Kan inte sova på morgonen. Men solen skiner och det ser riktigt fint ut. Tror att det skulle bli sämre på dagen tyvärr.

Ska sjunka ner i ett bad och sen göra frukost och bara lata mig. Besök i eftermiddag av kusin med familj och min mamma. Lagom idag! Imorgon åker vi hem till Arboga. Det var riktigt länge sen nu.

Dags för bad! Ha en bra dag!

Perfekt avslutning!

Nu har vi kikat på "Solstorm". Den var bra. Insåg när jag läste på baksidan att jag läst boken, men det är helt okej. Jag minns ju knappt mer än en bråkdel iallafall. Bra torsdagsfilm. Men ruggig så klart.

Dagen utvecklade sig helt okej framåt eftermiddagen. Felicia hämtades på dagis med cykel, vilket hon älskar. Vi mötte Mattias efter att ha lekt ute med Måns en stund. Sen kom Farmor med soppa och det fixades pannkakor. Men jag är helt slut i kroppen efter den här dagen. Hoppas innerligt att jag kan räta ut armen imorgon. Det gör livet så himla mycket smidigare. :0)

Vi har nya gardiner i matrummet nu. Ljusa och våriga. Så skönt att de kommit upp. Ner med mörka och murriga. Rummet blev så mycket ljusare att det upplevs som större. Helt otroligt vad man kan fixa med inredning! Snygga löpare till bordet i samma tyg finns det också nu! Wiiieee!!!!!!!

Skulle städat imorgon, men jag tror att det blir Mattias som får ta en akutstädning på kvällen helt enkelt. Det duger så bra! Jag har sänkt kraven. Kan jag inte så kan jag inte. Och vill vi inte så vill vi inte. Vi har börjat prioritera att vara tillsammans istället. Känns så skönt. Sen kommer vi nog aldrig till den nivån som de som är med i "Rent hus" är på. Men vi får besök av min kusin med familj på lördag så det vore ju trevligt om det var fräscht här hemma.

Nehepp, dags att knoppa! God natt med er!

Inte min dag!

Jag vaknar klockan sex fast Felicia sver till åtta...armbågen går fortfarande inte att använda. Lämnar Loppan på dagis och  lyckas bemöda mig med att åka till COOP för at handla grädde och en leksak till en väns bebis. Kommer till kassan och inser att jag inte har betalkort eller körkort och heller inga pengar uttagna... Nu höll tårarna på att rinna över på riktigt. Bara att le och gå ut därifrån. Så nu sitter jag här hemma igen. Utan grädde till pannkakorna ikväll. Hur svårt kan det va? För att citera Bengtzing.

Nehe, då är det väl bara att pallra sig till soffan och titta på det inspelade avsnittet av barnmorskorna från igår. Det är väl alltid uppiggande. Eller?!

Jag har bestämt mig för att ha en bra dag trots denna start. Godis och en film ikväll kanske? Nya snittblommor skulle inte heller sitta i vägen.

Kram!

Nej, men vad i....!!!!!!!!!!!

Vad är det som händer? Jag har en höger armbåge som inte går att veckla ut, höger handled kommer med alla sannolikhet att strejka imorgon, vänster knä har gett upp och mina höfter skriker om jag sitter mer än tio minuter. Nu blir jag bara så förbannat trött på hela den här skiten. Nu har jag börjat röra på mig. Som man SKA! Men vad händer då, men ramlar ihop som ett gammalt ruttet korthus! Och det är knappast några revolutionära pass jag utfört. Två lätta på gymmet och nån promenad. Ärligt talat, vid en ålder av 29 år, ska det vara så mycket begärt?! De säger ju att det är bra även för oss reumatiker. Dra åt alla håll som ni kan för nu är jag så riktigt på krigsstigen. Vem ska vinna? Jag eller sjukdomen? För, tro mig, jag ÄR INTE min sjukdom! Och, nej, jag skriver det inte för att nån ska tycka synd om mig, men ibland kan det vara riktigt skönt att få ur sig det som finns inuti! I femton långa jävla år har man kämpat. Nej, ni ser det oftast inte. Ja, jag sätter på leendet. Det klarar man en kortare stund. Men, välkommen in i vårt "riktiga" liv och se hur det ser ut då. Ni kan aldrig ens föreställa er!

Nu har jag klagat och skrikigt färdigt ...för idag.

Och var är min mamma? Hon svarar ju inte...Mamma!

Snart dags att träffa kompisarna!

Nu sover Lillan. Helt otroligt vad hon kan sova på eftermiddagarna, men att lägga sig i tid på kvällen verkar vara ett minne blott. Kanske ger det sig när hon kommit på att det faktiskt är sommartid. Som om hon skulle stanna upp och säga:
"Ja, just ja, mamma, det är ju sommartid. Klart jag ska lägga mig sju som vanligt!"
Eller också inte...

Vi ska äta riktigt tidig middag och sen ska vi till Felicias kompis Noel och hälsa på. Mattias kommer och det gör Måns, med mamma och brorsa också. Mysigt att ses tillsammans igen! Som vi träffades när de var små. Babycafé, hemma hos nån, öppna förskolan. Men det känns länge sen fast det egentligen inte är det.

Felicia och jag tog en premiärcykeltur på förmiddagen till hennes moster på Skojlandet. Felicia älskar det! Nu verkar det vara rutschkana som är favoriten. Förutom moster förstås! :0)

Det värker i hela kroppen. Nån som har bra tips när man har ont, förutom varma bad. Där är jag så ofta jag kan.

Jag längtar så mycket tills vi åker till Cypern i sommar. Bara vi tre i vår lilla familj för att rå om varandra. All inclusive är bokat och vi flyger från Örebro. Kan det bli bättre? Tror faktiskt inte det. Mmmmm, sommar!!

Dags att laga mat!
Hej så länge!

 
Bilder från Skojlandet!

God förmiddag!

Loppan är på dagis och jag ska ha en riktigt lugn dag. Jag har liiiite ont i halsen och känner mig allmänt mör. Men jag är på bra humör! Det är det viktigaste.

I helgen bakade vi bullar till Felicias kalas! Hon älskar att äta upp degen men med sin husliga pappa så gjorde hon tre stycken små kanelbullar. Så söta blev de. Sen gick hon hela dagen och sa "baka bullana". Skönt att det är färdigt till kalaset. Sen blir det tårta som vi ska göra och så köper jag småkakor. Inget som mina händer klarar och inte nåt som mitt låååånga tålamod klarar heller. :0) Syltkakor är det bästa jag vet. Det vill vi ha. Och så nån mer kaka antar jag. Sen får det räcka. Sjusorters kakor kommer aldrig att tillämpas i det här huset. Det kan jag så gott som garantera.

Ha det så bra!

RSS 2.0