Imorgon åker vi till Cypern!

Ja, imorgon drar vi till Cypern. Vi  bokade i början av januari och äntligen är det dags. Felicia pratar mest om flygplan, Cypern och bada just nu. Vi packar för fullt och tvättmaskin och torkskåp har gått nästan hela dagen. Det ska bli helt underbart att i en vecka bara få leka, bada, äta gott utan att laga nån mat själv och slippa alla måsten här hemma. När vi kommer hem är det ju hösttermin och mörkare kallare tider. Det har sin charm men först måste vi få sol på oss så vi orkar med mörkret.

Annars har det varit fullt upp som vanligt. Vi hade 30-årskalas för Mattias igår och det var mysigt. Nu är det den riktiga stora dagen den 7/9 när vi är borta. Sen dröjer det till januari så blir det 30-årskalas igen. Hur man ska fixa det vet jag inte eftersom bebis är planerad den 11 januari. Tiden får utvisa.

Åter till packning nu! Ha det gott alla vänner så hörs och ses vi om drygt en vecka!

Kram

Astrid Lindgrens barnsjukhus, andra besöket

Var på hjärtkoll på bebisen igår igen och allt var bara bra! Inget att anmärka på. SKönt. Nu är det lugnt en vecka till nästa undersökning.

Mamma var med och vi passade på att shoppa lite i Solna och äta lunch på Grekiska kolgrillen där. Mysigt! När jag var färdig på sjukhuset tog vi en tur förbi Barkarby outlet. Fanns väl en del men jag handlade inget och jag lite för trött för att orka springa runt en massa. Fika på Wayne's coffee och sen hem till Arboga. Hann precis med tåget till Örebro när vi sladdade in på stationen i Arboga. :0)

Nu ska jag ta tag i allt som ska göras idag. Ha en bra dag!

Bilder

  


 
På sjön med farfar och Sonja.

   
Mormor har massor med roliga halsband som man får leka med.Jo, medeltidsdagarna i Arboga är ju jättekul...


Felicia och Ludvig!

Men åhhhhh!

Ja, jag sitter här vid datorn strax innan sju på morgonen trots att ingen annan i huset är vaken. Jag vaknade halv sex! Och kunde omöjligt somna om. Så jag fick nog efter en timme och satte mig och scannade världen. Tack högre makter för internet! Ska försöka få in lite bilder idag ockå bara jag laddat in dem i datorn.

Uterummet är så gott sdom färdigt! Några lister bara sen ska det städas ut och flytta in nya fina utemöbler som vi fått i gemensam 30-årspresent av svärmor. Vad skönt att det är färdigt och att vi kan ha 30-årsfesten där ute. Bara det inte regnar för mycket för då smattrar det ordentligt på taket. man hör ingenting av vad nån säger. Mattias sa att då är det ju som Björnstugan, då får vi supa istället....

Nu ska jag krypa ner iett varmt bad så har jag väl börjat dagen ganska bra ändå.

Kram på er!

19+0

Så har jag gått 19 fulla veckor. Det känns skönt. Jag vill inte att semestern och tiden ska bara försvinna samtidigt som jag bara vill att graviditeten ska vara över och vi har en bebis här. Bebisen sparkar för fullt i magen och jag känner det tydligt men det är den där sköna perioden när det inte är för tungt och det gör inte ont när den sparkar.

Mattias jobbar på med uterummet så snaaart är det helt klart. Han fixar och jag gnäller. Nu tycker jag det börjar blir liiiite långtråkigt att han står och slamrar på altan och vi försöker hitta på saker att göra här hemma. Men igår så miniröjde jag och Felicia de två klädkamrarna. Gamla handdukar och gardiner åkte väck. Skönt! Hon tyckte det var roligast att få kasta alla gamla handdukar ner för trappen så klart. Men hon är sjuk så hon är inte riktigt hundra. Tokförkyld och feber...mindre skoj. Bara att hoppas att det inte går upp i öronen på henne. Och så ska vi ju till Cypern snart.... Men nu jobbar vi på att kurera med vila, Pippi på film, juice och att kasta handdukar nerför trappen. Viktigast att ju att hon snart mår bra!

Mamma ska köpa en tripp-trapp åt Felicia. Hon köpte en annan sort till hennes dop (efter att jag valt ut den...). Men den är inget bra alls. Så nu är det färgval som gäller. Jag tror det bloir en svart. Men så undrar jag om färgen skavs av då? Nån som har varit med om det? Jag tänkte vit eller svart men får för mig att det kan bli fula fläckar på en vit av t.ex. köttfärssås och så och det är ju ändå ett barn som ska sitta på den. Nej, jag tror svart.

Nu är det väl dags för frukost. Resten av familjen snusar sött men eftersom mardrömmar har entrat mitt liv så vaknade jag med ett ryck halv sju och undrade om Mattias verkligen skulle skilja sig... Skruvad? Förmodligen...

Kram på er!

Astrid Lindgrens barnsjukhus, första besöket

Så var gårdagen avklarad. En lång och jobbig dag men det gick bra. Har inte berättat för så många vad vi hålls med men nu är det väl dags. Eftersom jag har den sjukdom jag har och tydligen några antikroppar som inte fanns vid Felicias graviditet så kollar man hjärtrytmen på bebisen i magen mellan vecka 18 och 24. Risk för så kallat AV-block på bebisen finns, men är inte större än 5%. Jag är glad att de kollar men ledsen att det är så här. Jag försöker gilla läget. Har intalat mig att jag inte är nervös och att det är så liten risk men jag vaknade 4.40 igår och visste inte var jag skulle ta vägen. Sen rullade dagen på och vid fosterekokardiografin som gjordes visades helt normalt hjärta med helt normal rytm. SKÖNT! Nu är det bara att gå på kontroller varje vecka och hoppas att det flyter på lika bra varje gång. Superbra läkare och tydligen världsledande inom ämnet så jag är i de tryggaste händer. Beroende på var man bor så har man möjlighet eller inte till undersökningen. Beroende på hur läkarna där man bor tycker om det här. Tur vi bor här då!

Så vad händer om det blir AV-block? Jo, barnets hjärta tar längre tid på sig att pumpa ut blod och om bebisen i vanliga fall har runt 150 i hjärtslag så kan den ha 50 vid AV-block. Grad 1 och 2 behandlas ibland med kortison och det har haft bra effekt. Har bebisen fått ett grad 3 kan man inte få bort det. Då leder det ofta till pacemaker men när vet man inte. Kanske inte förrän i tonåren. Risken finns att bebisen inte klarar sig om det är block 3.

Nu tänker vi ta allt som det kommer och jag försöker verkligen ta en dag i taget och se vad som händer. Lite nervös är jag men eftersom det såg bra ut igår och inte ens fanns några tendenser till långsam hjärtrytm så känner jag mig lugnare nu. Men jag vill bara att graviditeten ska vara över och att vi har bebisen här.

Nu ska jag vila middag. Jag hann inte det igår och jag visste knappt hur jag skulle överleva på tåget hem, ännu mindre cykla från stationen efter tågresan, men det gick!

KRAM på er!

Full fart!

Här är det full fart. Vi har ju hunnit med en del eftersom jag inte uppdaterat på ett tag. Nu är vi i Arboga och ska ta en tur ner på "stan" för att köpa lite godis och kolla läget när det är Medeltidsdagarna. Hade inte tänkt åka, men det fanns inget direkt bättre att göra hemma. Mattias får jobba i fred med altanen och Felicia får träffa mormor och morfar. Och jag ska träffa en kompis. Helt klart bra val att åka hem. bara det inte börjar spöregna för det hänger i luften.

GRATTIS säger jag så klart också till Mathilda och Niklas som fick en liten Fabian häromdagen! Nu måste jag erkänna att jag längtar efter den lilla i magen. Har inte tänkt i närheten så mycket på det som när jag väntade Felicia men nu blev jag bebissugen! Vi var på stora ultraljudet i tisdags och allt var bra. Beräknad förlossning blir den 11/1, men läkaren trodde inte jag skull gå tiden ut med tanke på sjukdom och att Felicia föddes i 37+3. Vi får se. Tiden utvisar. Om allt går bra och bebis och jag får må bra är det ju så klart oväsentligt när den kommer. Vi har en del extra kontroller att göra så det känns som ett ordentligt projekt att vara gravid den här gången.  Nu är jag i en okej fas. Okej för att vara jag. Det är inte tungt än och det värsta illamåendet har lagt sig. Är det inte helt otroligt att ALLA Mattias kompisar och de från föräldragruppen som vi umgås med har pojkar? NIO pojkar och så Felicia... Så nu undrar vi förstås om vi får en tjej till och alla andra fortsätter med pojkar. :0)

Jag har inga bilder här eftersom jag är i Arboga och jag vet att det är ruskigt tråkigt att bara läsa men jag kan inte så mycket göra åt saken.. mer än att snoka i mammas och pappas dator och se vad jag hittar:

   
bröllop 6/8 2005, vi har varit gifta i 3!!! år nu.

Mer bilder från sommaren kommer senare!
To be continued...

RSS 2.0