Cornelia säger hej till världen

Cornelia från förlossningen, en timma gammal.

Hej!
 
Igår (27/12) klockan 13.41 föddes vår andra dotter. Hon  heter Cornelia och är 48 cm lång och väger 2765 gram. Natten mellan juldagen och annandagen klockan 02.00 gick vattnet. Vi var då i Arboga och lämnade Felicia där för att åka till Örebro och ha lite närmare till USÖ. Värkarna kom igång men avtog så vi var hemma den natten, men fick åka in för undersökning på annandagen kl 10. Inget spår av vattenlossningen kunde de se så de ville avvakta lite. Vi fick åka hem med en ny tid för undersökning den 28/12. Men på natten den 26:e kl 02.00 åkte vi in igen för  värkarna var ganska intensiva. Vi vågade inte stanna hemma längre. Tyvärr avtog värkarna igen under morgonen, men de kunde se spår av vattenlossningen så klockan 10.00 den 27 december satte de in värkstimulerande dropp eftersom infektionsrisken är högre när vattnet gått. Det tog skruv och på tre timmar var det färdigt för tittut. Därefter gick allt väldigt fort. Det behövdes bara tre krystvärkar, sedan var hon ute.
 
 
Kramar från  Nua, Mattias, Felicia och Cornelia


(Det är Mattias som skrivit detta. Nua är kvar på BB, men skriver säkert själv så fort hon kommer hem!)


God fortsättning!

Det önskar jag er alla! Hoppas ni haft en mysig och bra julafton och att julen fortsätter bra. Här har det ätits, träffat Tomten och öppnats klappar. En helbra julafton har vi haft. Felicia fick öroninflammation i lördags och har varit dålig, men repade sig bra till igår även om förkylningen hänger kvar. Men hon var pigg nog att äta, leka och kunna vara förväntansfull.

Idag blir det ganska lugnt. Vi blir kvar i Arboga och förhoppningsvis så hinner vi leka med det hon fick igår. Igår var det mest öppna paket och sen leka med stora tjejerna som gällde.

Bebisen är kvar i magen och det känns skönt att den iallafall inte delar födelsedag med julafton. Två dagar varje år vill man ha. Men, visst, det hade varit ett i-landsproblem. Nu siktar vi på över tolvslaget på nyårsafton, sen får den gärna komma vilken timme som helst! Den börjar ta sin plats i maegn och när den rör sig känns det mest som den möblerar om...

Nu är det julfrukost med tomtegröt och skinkmacka som gäller.
Men alltså, god fortsättning vänner!!

Virus!

Japp, då vaknade Felicia med 39 graders feber imorse efter att ha ropat "Mamma! Mamma!" i två timmar, trots att jag var där hos henne. Låg bredvid, strök, hade henne i famnen. Allt som stod i min makt. Det hjälpte inte. Sen slumrade hon fram och tillbaka till sju då hon inte ville sova mer. Har varit till doktorn och hon hade väldigt stora halsmandlar och det såg inte bra ut i halsen. Kollade streptococker och körtelfeber, men det var det inte. Det var nåt virus. Hon somnade 11.30 på väg hem i bilen och sov sen till 15.00. Ganska utslagen alltså. Vill inte äta knappt alls men dricka vatten är okej. Nu håller jag tummarna för att det snart ger sig så hon får må bättre och att hon kan få njuta av julafton. Hon ska fråga Tomten om han tycker om tomtegröt. Hon tror det, men vill så klart fråga. För att vara på den säkra sidan.

Dagens händelser är fullt tillräckliga i våra liv och just nu är jag glad att bebisen inte bestämt sig för att knacka på dörren ordentligt. Imorgon är det koll hos barnmorskan och det ska bli spännande som vanligt. Jag är inställd på att allt är bra och det känns skönt att ha ett hyfsat lugn. Kollade igenom journalen jag hade under graviditeten och förlossningen med Felicia och det såg bra ut. Inte så många timmar på förlossningen. Det borde ju funka, tänkte jag, men inser att när man väl är där tänker man annorlunda. Tur man inte kan framkalla den känslan såhär knappt tre år senare. Enda chansen för naturen att få människan att skaffa fler än ett barn antar jag... Vi gick på det iallafall. Men nu är det nog Grand Finale i och med den här bebisens ankomst.

God kväll allihopa!

Jag drömmer om en snorfri jul!

Ja, på den nivån är det nu. Jag önskar mig till julafton följande: sjukfritt (förutom min vanliga sjukdom jag har i hasorna, jag har nåt vett och sans kvar, jag tror inte så starkt på mirakel), bebis i magen, snö, massor med glitter och ljus och glada barn. Det borde man väl kunna få av tomten. Jag har ju inte önskat mig nåt annat alls.

Annars så snorar och hostar vi i kapp här hemma. Feber som kommer och går, men annars är vi som vanligt. Försöker få nån tvätt tvättad varje dag och oj vad jag önskar att jag kunde städa. Men det kanske funkar till helgen. För Mattias alltså. :0) Jag har också nån skev inställning om hur jag kommer hem från BB och det är så rent och fint, nybytta sängkläder och nytvättade handdukar. Det lyser av rosenrött skimmer och alla är lyckliga och glada. Ingen svartsjuk storasyster och ingen mamma som har svårt att röra sig och sitta....eller så får jag verkligheten och det är väl inte fy skam heller. Bara allt går bra. Det är min högsta önskan. Det andra var andra-gradens önskningar.

Hej så länge!

Så fortsätter det

Förkylningen har spridit sig i familjen och nu är det Felicia som har det. Och jag fortfarande. Mattias börjar få det. Igår var det lite feber och så hade hon sovit riktigt illa på natten så jag såg i kors. Inatt sov hon bra i 12 timmar, men det gjorde så klart inte jag! Jag ser fortfarande i kors. Så mycket att man bara ser ögonvitorna på mig.

Tänkte bara lämna en snabb lägesrapport. Nu tror jag det är dags för att komma i ordning för dagen. Ett dagsprojekt med andra ord.

Kram på er!

The end of the day

Japp, nu är det slutet av dagen och jag har gjort mest ingenting. Mattias och Felicia har åkt pulka och lekt i snön och sen varit hos hans mamma medan jag myst runt här hemma och fixat med så gott som ingenting. Jag känner att det inte går på helfart och det finns så klart en anledning. 36 fulla veckor imorgon och det tar ut sin rätt. Precis som förkylning och sjukdomen gör. Jag känner att kroppen säger ifrån. Nu är det mest vila som gäller och möjligtvis lite småpyssel, men det blir inga större grejer. Tack att jag fixat alla julklappar redan och kläder till mig och Lillan till julafton. Inget mer sånt att göra. Hur skönt som helst! Nu minns jag igen varför jag fixar allt så tidigt när jag är gravid. Jag bara orkar inte i slutet. Spjälsängen är bäddad, syskonvagn är köpt, bilbarnstolen väntar, blöjor ligger under skötbordet och alla kläder är tvättade. Helt perfekt om man frågar mig.

Jag ska snart slänga mig i sängen och drömma att jag har en tv i sovrummet. Nåt som jag annars är väldigt anti, men som skulle sitta fint nu när man vill ligga ner och titta i sängen. Och som skulle vara perfekt när man har en tvååring som vägrar ligga i sängen mer än 10 sekunder efter att hon vaknat. Hon ska till soffan och kolla lite på barnprogram och äta välling. Kanske kan vi få till det när vi gör iordning allrummet till vårt sovrum. Nån gång under det kommande året. Hoppas! Hoppas! Hoppas!


Vill alltid ha pappas träningsmössa!


Hoppas ni haft en trevlig Lucia och tredje advent!

Host och snörvel!

Ja, så ser det ut här hemma och just nu är det jag som står för den mesta delen av den varan. Felicia hade 39 graders feber igår morse, men var så gott som feberfri på kvällen. Snorig är hon men okej. Jag känner mig riktigt sänkt, men jag har ingen feber. Det är mest halsen. Och en ganska stor mage. Och inga mediciner. Jag tror det är en kombination, men jag känner hur orken har runnit ur mig och jag inte vet riktigt hur jag ska tackla det. Jag låg i flera timmar på eftermiddagen när Felicia och Mattias lekte och var och tvättade bilen. Jag har helt enkelt ingen energi. Det blir ju inte bättre av att jag mår illa titt som tätt också. Det verkar ha kommit tillbaka...

Så några uppiggande nyheter kanske jag inte kan komma med direkt. Inte mer än att spjälsängen är fixad. Uppe på den högsta nivån och med nytvättade nya lakan. Gröna med vita flodhästar på. Från IKEA. Så nu börjar det mesta falla på plats. Den beryktade BB-väskan är halvpackad också. En del man inte kan packa förrän man ska åka, men det andra finns där. Jag hoppas att bebis stannar i magen ett tag för kommer den nu så får vi vara kvar ett tag på BB. Och jag är inget fan av BB. Finns inget som säger att den kommer nu, så jag hoppas den vill bo kvar till efter nyår. Då har jag gått 38+3. Det borde gå.

Nu är klockan 20:30 och det är lördagkväll. Felicia sover. Mattias åker skidor. Jag sitter vid datorn, men ska snart stupa i säng. Så kan det också vara en lördag.

Mattias har fem dagar kvar på jobbet och sen ledig till minst 8 januari om inte bebis kommit innan det för då blir det betydligt längre. Jag längtar så till jul nu. Mysigt att se Felicia på julafton och vi ska göra en skinka här hemma helgen innan som vi kan knapra på. Mmmm, mums!

Nu: dags för sängen. God natt vänner!

Stryka Lucia-linne...

vara hos doktorn, skriva Aurora-brev som ska in i journalen till förlossningen. Det är vad jag orkat med idag. Lunch blev linssoppa och pannkaka från igår och nu känns det som magen ska sprängas. Inte så konstigt kanske med tanke på att både mat och bebis ska få plats.

Igår var vi på Mattias jobb efter dagis. Det är alltid lika populärt. Man kan ju inte klandra henne eftersom man får åka hiss, dricka varm choklad och rita. Vem skulle inte bli överlycklig av det?!

Imorse sa hon till mig "Mamma, jag vill inte ha dagisdag idag." Direkt blev jag nervös och tänkte att hon kanske inte gillar dagis mer, eller att nån är dum mot henne. Allt sånt som kan snurra i en mammas huvud. Så jag frågade vad hon ville göra. "Jag vill bara gå till Filippas skola." Då trillade poletten ner. Efter dagis ska vi hämta hennes kusin som går på skolan mittemot dagis. Hon ville så klart göra det direkt. Men jag förklarade att Filippas var tvungen att vara i skolan hela dagen och sen ses de och det var helt okej.

Imorgon är det besök hos barnmorskan på förmiddagen och då ska det skrivas sammanfattning. Inte helt okomplicerat med tanke på sjukdomar och läkarbesök under graviditeten men det ska nog gå. På eftermiddagen blir det Lucia-firande på dagis. Det ska bli så mysigt! Längtar redan och Felicia fråga om det var Lucia idag men jag sa imorgon. Då sa hon att vi ska sova först. Jag brukar försöka förklara så för henne om imorgon. Annars är ju det där med tid ganska ogreppbart när man är 2,5 år.

Nu måste jag försöka gräva fram en bra ljudbok som jag kan lägga mig och lyssna på.
Hej så länge!


Går bara runt

Jag går bara runt i nån sorts tillvaro här hemma. Jag är för stor för att orka nåt. För trött för att orka nåt. Och har för ont för att orka nåt. Men jag är än så länge lycklig. Julgranen lyser och glittrar, knäcken står i kylen och lussebullarna i frysen. Och det viktigaste av allt så klart, Felicia och Mattias, mina allt. Tillsammans med bebisen i magen. Det finns inget som gör mig lyckligare än Felicia med sina funderingar och kommentarer. Så logisk, men så oförstörd av allt omkring oss. Som ett hårspänne hon fått, som bara ramlar ur för det är för tungt för hennes lilla hår. Då säger hon att "det var inte så bra för mig, mamma". Och hon har rätt. Gullungen. Som i nästa sekund sneglar på pappa och drar till på en julgranskula för att hon vet att han inte gillar det. Gullig, men så busig. Som det ska vara.

Nu är det dags att ta tag i nåt vettigt idag...35 fulla veckor....

Längtar!

Nu kan jag inte sluta tänka på bebisen och när den tänker komma till oss. I nästa stund blir jag paralyserad av skräck för jag kommer på att jag måste igenom en förlossning. Men det borde gå. Det finns ju ingen annan utväg.

Jag har lagt upp Felicias luciaklänning så nu är allt klart till Lucia-firandet på torsdag på dagis. Det ska bli mysigt att se. Alla små som ska sjunga och leka med sina ljus och kläder. Förra året hade hon öroninflammation och kunde inte vara med så nu håller jag tummarna för att hon får vara frisk.

Annars inget direkt nytt under solen. Det är riktigt grått och trist idag. Som om det aldrig blev riktigt dag. Grå skugga överallt och tydligen i min kropp också. Vad det hjälper med snö och sol! Hoppas bara det kommer lite av den varan snart. Jag har så gott som slut på energi hur jag än bär mig åt. Och så sjukt ont i ett ställe i nedre ryggen så promenader klarar jag inte ens längre. Bara det försvinner efter förlossningen.

Nu är det dags att hämta på dagis och hoppas att det är en liten solstråle som jag möter.

Helgen är snart slut

Igen. Nu har en hel helg gått. Vi har hunnit med att köpa gran och klä den. Ta ner de julsaker som vi vill ha från vinden. Fixa iordning här hemma. Vara på Skojlandet och Mc Donalds. Nu är Mattias och Felicia och handlar och sen ska vi göra knäck. Förhoppningsvis orkar vi slå in alla julklappar ikväll när Felicia lagt sig. Vill inte ha det kvar sista helgen för jag orkar mindre och mindre och nu går jag på sparlåga. Man vet aldrig vad som händer.

Jag längtar till jul. Det sla bli så kul att se Felicia nu när hon är större. Hur hon uppfattar julafton, tomten, Kalle Anka och allt det där som "är" julafton.


Gjort snögubbe med pappa i mörkret. Vem har bäst min?


Fullt upp med att klä granen.


Vår lilla fé!

Tack för mig och idag!

Graviditet

Det är ju ett magiskt tillstånd. Det här med graviditet. Man undrar vem det är där inne. Vilken hårfärg, ögonfärg. Pojke eller flicka. Och vi kan inte veta förrän bebisen kommer ut. Och när kommer den då? Ingen aning om det heller. Mycket ovisshet, men som ändå är med spänd förväntan.

Troligtvis är det sista gången en bebis bor i min mage. Och jag har bara några veckor kvar. Har snart gått 35 fulla veckor och inser att snart är vi fyra i familjen. Snart får vi veta vem som bott och växt i min mage. Som sparkar hejvilt och som hickar nästan jämt känns det som. Som Felicia har ropat till att den ska komma ut. Snart vet vi.

Får vi en flicka kan vi avrätta alla myter att om man bär en flicka mår man så och en pojke så. Med Felicia mådde jag illa hela tiden. Hade ont, men det var ju sjukdomen. Den här gången mådde jag mest illa i början, inte så mycket nu. Jag har en svag rand upp till naveln och har halsbränna. Har också haft grym klåda under några veckor men det har lugnat sig. Ont har jag nu med men det är säkert sjukdomen. Det är alltså helt olika graviditeter om man ser till hur jag upplevt dem. Spännande att se vem som tittar ut. Man undrar vad som orsakar de olika symtomen. Är det könet? Hårfärgen? Hur livlig bebisen är? Vad är det egentligen?

Jag har varit dålig på att ta kort på magen. Jag känner mig aldrig tillräckligt pigg för att vara med på kort. Ansiktet fullt med utslag/eksem gör inte heller saken bättre, men nu måste jag nog ta tag i det så det finns några kort. I helgen SKA jag göra det.

Vi har pratat om namn och får vi en flicka blir det troligtvis en Cornelia. Blir det en pojke blir han namnlös för vi kommer aldrig kunna komma fram till ett namn som vi båda vill ha...

Nu återstår bara att se när, hur och var bebisen kommer. Beräknad till den 11/1 2009. Blir det innan eller efter nyår? Tiden får utvisa...

Pepparkakor...

 

 
Ett pepparkakshänge till alla i familjen...Felicia, Mamma, Pappa och...Bebis.

  

Pepparkaksbak!

Idag har det varit en bra dag. Men jag är sååå trött. Felicia har sån hosta och var vaken nöstan två timmar inatt. Nu har Mattias köpt slemlösande så vi hoppas att hon kan sova bättre inatt.

Det har bakats pepparkakor här idag. Kändes som det blev massor av en köpt deg. Imorgon ska vi pyssla med dem. Kristyr, non-stop och fina röda band så vi kan hänga dem i granen. Det blir mysigt. Och så har vi massor med små nallar som ska ätas upp. Jag vet inte hur många det blev.


Så här fina stjärnor gör jag!

 
Och så här glad blir jag när jag får julklapp av Farfar!

Nej, tack för idag! Jag ska slänga mig i soffan nu.

RSS 2.0