Vattkopporna har kommit till oss!

Japp, då var det Felicias tur att ha vattkoppor. Det har gått på dagis ett tag och vi tycker det är lika bra hon har det nu och inte när bebis är helt nyfödd.Och så inte på julafton så klart. Än så länge har hon inte jättemycket men man ser fler och fler allt eftersom. Nu sitter hon och kollar på Musses klubbhus och äter lördagsgodiset som hon inte åt igår. Hon är glad och pigg. Får se om det håller i sig.

Igår bakade vi lussebullar och det var så mysigt. Felicia älskar att "dega". Hon brukar fråga Mattias om han vill dega. På eftermiddagen kom farfar på besök och hade med sig ett Bamse-spel som var mycket uppskattat.

Nu blir det till att vara hemma med Felicia i veckan. Har köpt pepparkaksdeg, kristyr på tub och non-stop så jag tänkte vi skulle baka och pyssla med det nån dag. Resterande dagar vet jag inte vad vi ska hitta på. Men det får lösa sig. Eftersom det smittar så väldigt får vi hålla oss hemma. Kanske kan vi röja nånstans eller göra nåt julpyssel nån dag. Har funderat på smällkarameller.

Imorgon är det prover som ska lämnas för min del och jag hoppas att de är okej. Nu börjar jag tydligen ta en del stryk. Det känns så iallafall. Får se vad svart på vitt säger på pappret.

Nehepp, nu ska jag ner till min prickig-korv.
Hej så länge!

Jag kan önska av Tomten, mamma!

Felicia gillar att läsa böcker och vi har lånat Alfons på biblioteket nu. En av de böckerna heter "Alfons och Milla". Milla har ju fräknar och det vill Felicia också ha. Hon har sagt det och jag har försökt förklara att man inte kan bestämma det. Att det är samma som vilken färg på håret man har. Man kan inte välja (inte i två års ålder iallafall...). Då tänkte hon en stund och sa:
"Jag kan önska av Tomten, mamma!"
Vad svarar man på det? Jag vet inte riktigt, men så sa jag att det kan man inte önska...tror inte hon förstog för nu har hon bestämt sig för att hon vill ha fräknar!


bild från: http://www.alfons.se/html/fakta/fakta_tecknat.htm

Igår var min mamma här och Felicia är snorig och hostig. Så efter en halvtimme ungefär så känner jag på hennes panna med min hand. Hon drar sig direkt undan, tittar på mig irriterat och säger:
"Jag har inte feber, mamma!"
Hon visste tydligen direkt att det var det jag var ute efter... Och så klart kan vi knappt hålla oss för skratt.

Så har hon börjat med ett nytt uttryck...ett sånt man inte önskar att ens tvååring ska säga. Med ordentligt uttal och eftertryck och väldigt högt säger hon:
"FAAAN!"
Hon gör det och jag kan knappt hålla mig för skratt. Hon gör det i rätt sammanhang, när nåt går fel, men hon behöver inte vara direkt arg.

Ojojoj, det kommer så mycket roligt ur hennes mun nu (utom det sista då...). Bara att undra vad nästa dag har för roliga uttryck eller funderingar. Det roliga är att barn är så logiska. Allt har sin förklaring för dem. Bara att de inte alltid tänker och fungerar som vi som är så styrda av sociala spelet och allt vi lärt oss.

Nu ska jag ner och lägga mig och vänta på att Oskyldigt dömd börjar. Jag orkar nog inte se, men det är kanske ett bra avsnitt att sova till?!

Mmmm...massage

Japp, förmiddagen bjöd på en helkroppsmassage. Inte helt fel. Helt rätt helt enkelt. Det var otroligt skönt att bara få slappna av och njuta och det lär dröja innan jag kan göra det igen med tanke på att bebis växer och sen kommer vara nyfödd och jag själv allmänt mörbultad.

Arboga hela helgen och det finns det bildbevis på som kommer senare. Nu är det dags för en dusch för håret är fullt med olja efter massagen, men det skulle ju kunna misstolkas som att jag numera försummar det där med hygien. Riktigt så illa är det inte.

Hej så länge!

En helmysig fredag

Regnet smattrar mot rutan och har gjort sen imorse. Men det gör inget. Felicia är hemma och vi har badat och gjort oss iordning, lekt, spelat Bamse-memo och nu sover hon en stund. Hon vaknade för tidigt eftersom hon var kissnödig:
"Mamma, jag vill kissa!"
Halv sju var klockan och hon la sig ganska sent men det var bra att hon gick upp och kissade och blöjan var torr. Helt otroligt. Hon har varit utan på dagen den här veckan och det funkar bra men natten trodde jag skulle dröja. Vi får se hur det utvecklar sig. Kan ju ha varit en engångsgrej.

Mattias är på väg hem så vi ska äta lunch tillsammans innan han åker iväg med grabbarna över helgen. Och vad gör jag och Felicia då? Inte så svårt att gissa. Åker hem till mamma och pappa. Helt perfekt! Då får vi fira pappa i efterhand eftersom vi inte var där på Fars dag och så får vi leka med deras katt och bara äta gott, mysa och ha det bra. Kanske bada...hon är ju så lycklig över sin baddräkt. Får se vad vi hittar på.

Nu är det dags att koka makaroner!
Ha en bra fredag!

Bekväm i att inte vara bekväm

Har varit på sjukhuset för samtal med en barnmorska inför förlossningen. Inget som gick fel egentligen med Felicia men jag känner mig osäker. Den jag hade förra gången var inte så bra på det där med smärtlindring och sa mest nej när jag frågade, men det ska det bli ändring på nu. "Go for the drugs" står det i journalen numera. Ta mig med en nypa salt... 
Men det kändes helt okej, fast jag inser att jag aldrig kommer att bli riktigt bekväm med följande scenario:
-Hej!
-Hej, vad heter du?
-Nua
-Okej, då kan du följa med mig och klä av dig och lägga dig här så ska du få föda barn (läs särade ben, blod och allt det andra).
Jag fixar inte att vara avslappnad och bekväm i det, det bara är så och kanske är det det jag måste bli bekväm med. Att inte vara bekväm. Tiden får utvisa hur det blir den här gången. Kontollfreak som man är vill man gärna veta vad det är livet har åt en. Och kanske måste jag även där vara bekväm i att inte vara bekväm. För jag vill veta, men det går bara inte. Bebisen gör som den vill redan innan dag ett. Det är nog det jag kan ha kontroll på. Om det nu hjälper...

Här regnar onsdagens eftermiddag bort. Hoppas ni har det bra!

En vanlig tisdag

Idag verkar vara en sån där helt vanlig dag, om nu nån dag nånsin är vanlig. Upp, frukost och välling. Göra sig iordning för dagislämning. Hem, fixa några småsaker. Få dagen att gå tills det är hämtning och Mattias kommer hem. Inga sjukhusbesök, inga andra tider att passa. Låter säkert bra för många. Tråkigt i mina ögon. Men energin är på low och jag håller garanterat på att bli förkyld. Sen hoppas jag att jag slipper influensan, som verkar gå på dagis tillsammans med vattkoppor och divierse åkommor.

Nej, en dunderkur tack. Helst massor med godis, julmust och en riktigt bra film. Kan väl inte vara så svårt att uppbringa?! Det där med vatten, te, citrusfrukter och vila låter väl också okej, men första alternativet lockar mer!



Ha en trevlig tisdag!

Helgen var den bästa på länge!

Ja, helgen som gått var den bästa på länge. Felicia har haft kul på Skojlandet och på badet. Hon fick en ny baddräkt (hennes första) igår och när hon insåg vad det var så vägrade hon packa ner den i väskan vi skulle ha till badet utan bar den i handen hela morgonen och vägen dit. För övrigt så somnade hon 18.45 i lördagskväll och sov till 8.50 på söndagmorgon. Helt otroligt! Hon visste väl att det var Fars dag och att pappa ville sova längre än till 7.

Sen bakade vi en (läs tre) sockerkaka(or) med äpple och mandelmassa tillsammans på eftermiddagen. Gott blev det, så nu har vi nåt att ta med till morfar i helgen.

Jag känner mig som att jag ska bli förkyld. Helskumt när Felicia faktiskt är helt snorfri, men vi har ju varit runt på ställen i helgen där det förmodligen finns en och annan bassiluska. Tur att jag spelat in Oskyldigt dömd och har nya Amelia och ett gäng mandariner. Då kan väl dagen knappast gå fel. Får man sen ett telefonsamtal om att man erbjuds en spruta i handen blir det en lyxig bonus!

Här kommer iallafall helgen i bilder:
  
Pappas jobb är kul. Stolarna bakom Felicia radade hon upp när vi var där...ordning och reda...

 
Packat upp nya bilbarnstolen till bebisen och då måste man testa med dockan.

 
Hjälper pappa att öpnna Fars dag-paket och provar nya baddräkten.

   
Mmmm....smet är gott!

Ha en bra måndag!

Endast mamman är vaken...

Klockan är halv nio och båda mina älsklingar sover! Helt otroligt, men Felicia var trött igår och det var tydligen Mattias också. Jag däremot är trött men vaken. En fenomen jag inte riktigt kan fatta.

Vi var på Skojlandet i tre timmar igår och lekte och åt och myste. Helbra, men sen var Felicia trött. Så det var dags för Musse Pigg på tv och lite lördagsgodis. Det gjorde susen! Eftermiddagen var vi hemma och gjorde mest ingenting. Eller, Mattias städade och jag och Felicia gjorde ingenting.

I fredags var Felicia och jag och hämtade Mattias på jobbet och hon fick rita, hämta varm choklad ur automaten och så knapra på kex. Överlycklig var hon! Hon går in i vår garderob här hemma och såger att hon ska till jobbet. Om man frågar vad de gör på jobbet svarar hon att de ritar och äter kex. Vilket bra jobb!

Nu ska jag gå och krypa ner i sängen igen och vila tills de andra vaknar. Då blir det ett paket till världens bästa pappa på Fars dag.

Hej så länge!

Från skit till mys!

Jag hade skrivit ett långt inlägg men i datorns värld försvann allt....behöver jag säga att jag blir irriterad?! Nu säger jag bara att dagen har börjat skit och även om den verkar fortsätta i det spåret ska det bli MYS ikväll. Punkt.

 

Här ser ni hur kul det är att sitta i lådan med tågbanebitarna och att det faktiskt var Mattias som körde den stoooora skottkärran.

Ha en bra fredag!


Matplanering

Det känns som att det enda jag gör är planerar vad vi ska äta och fixa handlingslista... Det är inte det enda men nu är det välbehövligt. Sen är man ju så inrutad i sitt mattänk så det går mest runt vecka efter vecka. Jag vill ha in två fiskdagar, minst en vegetarisk, nån kyckling och så slutar det med nån korvdag. Har ni nåt recept på nån bra, snabb och god mat så säg gärna till.

Annars är det som vanligt, men bebisen tar mer plats så jag kan inte sitta som en hösäck längre. Bra tyckte Mattias, men jag tror inte att han inser att resultatet blir att jag spiller på tröjan hela tiden när jag äter. Och jag har inte hur många mammatröjor som helst.... Börjar känna mig ganska stor och klumpig trots att det är nästan 10 veckor kvar. Vikten följer ganska exakt det jag gick upp med Felicia så det känns okej.

 

Nu ska jag surfa runt efter recept...
Ha en bra dag!

Helgen

Helgen som gått har varit okej. Inte riktigt bra eftersom Felicia är sjuk. Febern har gett sig, men hostan och snorandet är kvar. Så fort hon springer lite börjar hon hosta ordentligt. Inte skoj alls. Humöret har det varit si och så med och hon har inte ätit så mycket förrän nu på kvällen då hon åt massor med lax, potatis, ärter och sås. Hon har sovit en hel del idag men väldigt tidigt så vi får se när hon tycker att det är dags att somna. Mycket senare än vad vi tycker skulle jag tro.

Vi har varit ute en del idag och fått frisk luft. Skönt! Krattade löv och körde iväg. Felicia krattade också och så har hon en egen liten grön skottkärra som hon lastar full med löv och går iväg med. Precis som pappa. Och hon ser så glad och stolt ut när hon kan hjälpa till. :0)

Förkylningen har gett sig på mig också, men i en lite mildare variant än Felicia. Får se hur det utvecklar sig. Känner mig halvseg hela tiden och det blir ju inte bättre av att jag vaknar 5.30 - 6.00 varje morgon trots att de andra i huset sover. Hopplöst att somna om, så jag börjar komma i närheten av en zombie. Skulle vara underbart att sova till sju en morgon.

Nu är det dags att lägga en ny ljudbok på iRivern så jag har nåt att fördriva tiden med på morgonen.
Hoppas ni haft en bra helg!

RSS 2.0