Underbart hela helgen!

Ja, faktiskt har helgen varit helbra! Vi har myst tillsammans familjen. Började fredagskvällen med middag med svärmor och Christer och sen fortsatte jag och Mattias till Joe Labero på conventum och det var helt fantastiskt! Superbra!

På lördagen skruvade Mattias och Felicia ihop Phil&Ted-vagnen som kommit fram på 6 dagar (!!!) från Tyskland. Eftersom vi var tvungna att prova den tog vi en promenad till stan och köpte lite småsaker och åt lunch tillsammans på bredbar. När vi kom hem stupade jag i säng i 1,5 timme medans de andra två lekte och skruvade ihop en ny fin tripp-trapp-stol som vi fått av mormor och morfar. Sen myste vi hemma på kvällen och alla var ganska sega när mörkret föll.

På söndagen stekte Mattias och Felicia pannkakor och gjorde varm choklad och så cyklade vi till Rävgången och fikade och tittade på "pippina" och hade det bra i höstsolen. Långt för mig att cykla men det gick bra. På eftermiddagen var vi bjudna på fika till Lina och Björn och Ludvig och Felicia stortrivdes och lekte. Hanna och Erik var också där och Felicia gillade Hanna, hon har pratat om henne efter det. :0) Supergod äppelkaka och vaniljvisp blev det också. Mums! Receptet vore snällt om jag kunde få, Lina.

Nu har jag varit hos barnmorkan och allt var bra med bebisens hjärtlhud och de prover jag tog. Alltid skönt att få bekräftelse på det. Sen har det varit papper och ansökningar att fylla i så det är snart färdigt. Känns som jag har fått en del gjort idag. Lagom till Felicia ska hämtas på dagis så kommer mamma så vi får vara med henne ikväll. Mattias och grabbarna ska på Pitcher's och sen vidare på fotboll så de får killkväll och vi får tjejkväll. Undra hur länge till man kan säga så?! Några månader eller hela livet?

Hoppas ni har en bra dag. Kort kommer så fort Mattias har fixat datorn så man kan lägga in kort igen...
KRAM!

Ny dag, nya tag!

Nu har jag lämnat Lillan på dagis och för första gången på två veckor grät hon inte utan log när jag gick. Underbart! Även om hon sagt på morgonen att hon inte ville till dagis och inte vill leka med kompisarna.

Jag och Felicia planterade lite ljung igår i krukor. Hon tyckte det var så kul. "Först leka-kulor...seeeen...joooord...seeen blommorna mamma". Gullunge! Köpte för några blommor så vi får plantera några i helgen också.

Ikväll kommer Farmor och Christer och är barnvakt för vi ska gå på Joe Labero! Ska bli spännande. Mattias fick det av dem i present och nu är det dags. Mattias sa igår att han var tvungen att somna i tid så han var alert nog att avslöja tricken ikväll. :0) Vi får väl se hur det går med det.

Nu finns annat som ska göras....hejdå!

Bored out of my mind!

USCH!!!!!!!! Nu är det inget kul. Varför? Ingen aning. För att jag är sjuk (nej, inte förkylning eller så, bara same old...fucking värk) och inte orkar som man "ska" kanske. För att jag går här hemma och får tankar från tidningar och tv och har INGEN att prata med. Jag går tyst hela dagarna. Hur kul är det då?  För att Felicia är ledsen varje gång jag lämnar på dagis och inte vill gå dit. För att Mattias jobbar och har saker för sig (som normala människor har) men inte jag. Och så toppen på allt. Snart ska ALLA gå på julbord med sina jobb...men inte jag. Det suger!

Föräldramöte

Japp, så var det dags för årets föräldramöte. Är man vuxen på riktigt nu när man går på sånt? Hur som helst så ska jag det iallafall. Felicia är hemma med farmor och då är det bara det som gäller. Skönt just nu om man frågar mig. Trött och seg som man är.

Så nu drar jag snart.
Tjing!

Sista besöket på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Nu är det gjort. Sjätte och sista besöket på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Och allt de såg var ett normalt hjärta. TACK för det! Så bra att jag fått åka men så sjukt jobbigt det har varit. Det krävs planering med tider och Felicia och det tar all min energi för dagen och lite till.

Snart ska jag slänga mig i soffan och titta på Främmande fågel. Jag såg förra avsnittet och det är helt klart värt att se. Jag har så ont i ryggen så jag vet inte var jag ska ta vägen...hjälper vila i soffan kanske? Eller är det dags att peta i sig en smärtstillande? Ja, onödigt vetande för er, grubblande för mig.

Imorgon ska jag vila så mycket jag kan. Hämta upp lite energi. Felicia är på sin värsta nivå vad gäller trots nu och det tar på krafter och tålamod. Vet ärligt talat inte riktigt hur man ska tackla det men jag kanske ska se det som en sund del i utvecklingen. Och så vill hon vara nära ena sekunden för att nästa säga åt mig att gå. Lite svårt att veta hur man ska förhålla sig. Några bra tips?? Anyone?

Nu är det tedags och kolla tv som gäller. Hoppas ni har en bra dag!
Hej så länge....

Helgen är slut...

...och det är jag med. Nu ska jag sova och hoppas att Felicia inte vaknar före halv åtta imorgon. Det vore så skönt. Hon blir hemma imorgon eftersom hon har haft feber och fortfarande är förkyld. Eftersom Mattias ska bort i två dagar med jobbet så har jag tur som har mamma som kommer imorgon och stannar till tisdag. Då ska Felicia förhoppningsvis gå till dagis. Och jag har sista besöket på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Så jobbigt att åka och det tar hela dagen men jag har tur som har dem som kollar bebisen. Hittills inget fel och vi hoppas det fortsätter så.

Nu ska jag dyka i säng och vänta på att den minsta huliganen slutar sparka mig så jag kanske kan somna. Hur är det möjligt efter 24 veckor att det finns sån kraft i sparkarna? Otroligt!

God natt!

Har beställt en syskonvagn!

Nu är det färdigt! Och det känns ruskigt skönt måste jag säga. Vi har tagit beslutet att köpa en ny Phil&Ted sport....från Tyskland. Japp. Totalt knappt 5000 pix och det är nästan vad man får ge för de begagnade här hemma. Då har vi syskonsits och regnskydd till och frakt betalas inte på så dyra varor. Felicia har kompisar på dagis som beställt därifrån och är så nöjda så då känns det okej att köpa där. Hoppas bara det inte strular nu. Mjuklift har vi fått låna av Sara. Tack snälla! Var och  tittade på en begagnad idag på förmiddagen. 5500 kronor skulle de ha och då var det mjuklift och insektsnät utöver det jag köpt. Och den var solblekt en del och såg allmänt ganska använd ut. Jag försökte komma ner i pris men 4800 var deras sista bud. För en vagn som ser riktigt begagnad ut och som jag ska kunna sälja efter vi haft den. Nej tack. Jag förstår dem för de hade betalt mer när de köpte än vad de kostar idag, men nej. Så nu får vi en ny snart istället. Svart och fin. Jippie! Kolla:

Phil&Teds Sport 2008 with duo seat black
bild från www.pingpong-online.de

Felicia har haft 39.8 graders feber och snorat inatt men var på bra humör. Imorse var hon feberfri (!) men på uselt humör och så har det fortsatt. Hon är extremt mammig och inget annat duger om jag är i närheten. Jobbigt för alla inblandade. Hoppas att det snart ger sig. Hoppas hon kan komma till ro och somna i vanlig tid ikväll så hon får vakna utsövd och förhoppningsvis gladare imorgon.

Vet inte hur vi ska spendera kvällen. Brukar ju hamna framför tv:n men vad tråkigt det är! Sjunka ner framför den och vara osociala. Men vi brukar inte orka så mycket mer, tyvärr.

Jag börjar känna av graviditeten ordentligt i kroppen nu. Ryggen värker och jag har 16 veckor kvar... Hoppas det inte blir så mycket värre.  Har varit ute och gått senaste veckan så mycket jag orkat och jag ska försöka fortsätta med det så länge jag kan. Med Felicia så var Mattias ute och vallade mig på en 20-minutersrunda som var EXTREMT jobbig. Kanske hamnar jag där men jag hoppas inte. Än så sparkas bebis massor men trycker ju inte på lungor eller så som det var då. Felicia kände på magen idag och då sparkade bebisen till ordentligt rakt i handflatan på henne och hon såg förvånad och överlycklig ut. Mysigt! Man ser på magen när den sparkar nu och det börjar gå upp för mig att det är på riktigt.

Nu ska jag gå ner till mina huliganer. Den ena trotsigare än den andra.
Hoppas ni har en bra helg!

Idag är en okej dag!

Idag känns humöret ganska bra trots att det regnar och är grått. Trots att Felicia grät när jag gick från dagis, det sliter i mamma-hjärtat. Har handlat färska räkor på ICA och köpte lite aioli till det, plus baguett. Mums till förrätt, tycker jag och Felicia iallafall. Mattias får äta bara baguett. Sen blir det en italiensk ugnsbakad lax med matyoghurt och soltorkade tomater ovanpå tillsammans med färsk pasta blandat med purjolök och basilika och så lite grönsaker bredvid. Till efterrätt blir det hemmabakade äppelmuffins lite värmda med vaniljsås (De är mer som små äppelkakor). Helt enkelt en tre-rätters middag eftersom det är fredag och dags att mysa med familjen. Mattias har jobbat mycket och länge den här veckan och lyckats dra på sig en ordentlig förkylning så han är väl helt slut och vill jättegärna sitta vid bordet och se på alla räkor... Särskilt de som Felicia ska skala själv och de som hon ska kasta prick med. :0)

Imorgon ska vi och titta på en vagn. Har bestämt oss för en Phil&Ted som verkar smidig och som många är nöjda med. Ska försöka få tag i en bra begagnad men det verkar vara ganska hutlösa priser på de begagnade så vi får helt enkelt se om det slutar med begagnad eller ny. Har vi ingen samma dag som bebisen föds är det inte hela världen för vi har ju liggvagnen efter Felicia. Men självklart är det smidigare om det är fixat redan. Annars tror jag vi har allt vi behöver efter Felicia. Det är skönt! Förutom att det blir en ganska tjejig klädlåda om det blir en pojke, men det får vi ta då. Nu längtar jag efter den lilla som ligger i magen och sparkas. Mycket och helst så jag nästan kissar på mig. Redan.

Hoppas ni har en bra dag!
Hej så länge!

Höstens intåg.

Så var tio veckors semester slut och det vardagliga ska rulla på. Med höstens intåg. Helt okej för mig med höst och lite kylig luft bara det inte regnar hela tiden. Svårt bara att veta vad Felicia ska ha på sig. Hur kall blir hon och hur länge ska de vara ute? Förmodligen blir hon för varm men då kan hon ju ta av sig iallafall. Snorig är hon iallafall och det kom dagen innan dagis. Så klart. Nu är det väl bara en tidsfråga innan hon blir sjuk ordentligt så mycket baciller och snor som det flödar av på dagis.

Cypern var helt underbart! Liiiite för varmt eftersom vi inte kunde göra nåt annat än bada eller vara där det fanns luftkonditionering. Men så mycket som vi laddade batterierna med sol och bad och mys har vi väl aldrig gjort. Det gör vi nog om när liten i magen har vuxit till sig några år.

   

Igår var näst sista besöket på Astrid Lindgrens barnsjukhus och hittills har allt sett helt bra ut. Inte ens en antydan till långsam hjärtrytm, vilket är hur skönt som helst. Men det är något med magen nu. Har sammandragningar hyfsat ofta även om de inte gör direkt ont. Inget minne av att det var så med Felicia så tidigt som vecka 23. Men det löser sig säkert om jag vilar och får må ganska bra.

Så nu ska jag lägga mig och vila en liten stund.
Hej så länge!

Cypern ar underbart!

Vi myser och badar. Ater tonvis av glass, badar lite till och letar snackor i sanden vid havet. Jag vet inte om det kan bli battre. Men det ar VARMT. Det tycker vi nog alla tre. Sa lange vi far vara nere vid vattnet ar det okej annars steks vi totalt. Maten ar okej men inte super, det ser godare ut an vad det ar. Men det gar knappast nan nod pa oss. Idag ar sista dagen och imorgon klockan tio gar bussen till flygplatsen. Dags att atervanda hem till vardagen och hosten. Helt okej nu nar vi fatt ladda med sol och bad. Men forst ska vi njuta riktigt av sista dagen som ar Mattias 30-arsdag!

KRAM!

RSS 2.0