Morbror Jajja!

Idag har vi haft besök av morbror Jajja. Det är alltid populärt och han får inte vila många sekunder. Knappt ens äta upp sin mat. Så ska han leka med Felicia. Idag hjälpte han Mattias på förmiddagen. De var till Byggmax, hämtade en rutschkana och slängde "skrot" på tippen. Och så blev det en del trädgårdsarbete förstås:

Det kan väl inte vara maskrosor de hittat?!


Älskade trädgårdsmästare!


Är det så här man gör, eller?


Tack snälla morbror Jajja för all hjälp!

Nu ska jag vila resten av kvällen. Imorgon är det kortisonspruta i högerhanden som gäller på förmiddagen och majbrasa på kvällen.

Sandlådebygge


















Akuten, Apoteket och Rosali´s Deli

Gårdagens eftermiddasg var fullspäckad. Först var jag till barnjuoren på akuten med Cornelia eftersom hon nu blivit riktigt förkyld, hostar, nyser och har svårt att andas ordentligt när hon äter. Rinde 1177 och rådfrågade och de tyckte vi skulle kolla upp det. Så det blev jag och Cornelia som åkte till akuten och väntade i två timmar innan vi fick träffa en doktor som tittade på henne och sa att det inte var nån fara. Förmodligen inte RS-virus. Det var skönt att höra. Sen tog vi svängen förbi Apoteket och köpte näsdroppar. Och så in på Rosali´s Deli och köpte två Chicken Alfredo. Sen susade vi hem och åt och myste så gott det gick mellan nysningar och hosta.

Idag är vi i Arboga. Jag tog med flickorna och åkte bil. Mattias kom efter...på cykel så klart. Där skidorna läggs undan åker cykeln fram! Vi fixar i trädgården. Felicia har planterat blommor med mormor, sått frön med morbror Jajja, krattat med pappa och mig. Helmysigt! Och så har vi ätit lunch på altanen. På eftermiddagen ska det packas fika med bullar och festis och så är det utflykt som gäller. Det blir en dag full med massa skoj! Cornelia har ägnat hela dagen hittills, förutom två timmar på morgonen, i vagnen. Sovandes. Det brukar hon göra på förmiddagen, men nu har hon sovit extremt länge. Bra om hon inte mår riktigt bra, men nu måste hon nog vakna och äta snart.

Nu måste jag kolla till minstingen...

 

Vem är vem av bebisarna...kan ni se det?

Pelargoner!

Ja, så har jag då införskaffat vita pelargoner som jag längtat efter. En är min och den andra Felicias. Det var hon tydlig med att förklara för mig när vi tog dem i affären. "Den här är min mamma!" sa hon.

  

Så, här står de på altanbordet. Och jag gillar lukten av pelargoner. Måste vara att jag kännt den lukten hemma när jag var liten.

Felicia och jag har handlat på förmiddagen. Jag tycker vi är prismedvetna och handlar knappast det dyraste. Jag kollar extrapriser varje vecka och går under namnet "Kupong-Affe", men ändå svävar pengarna iväg. Makalöst! Nu är det iallafall påfyllt med toappapper, blöjor, tvättlappar och sånt som vi måste ha. Skönt att slippa det på ett tag.

Resten av dagen går i vårens och fredagens tecken. Vi ska leka ute och ikväll är det tacos som gäller. Skit i att jag fortfarande har gamla gröna byxor och osminkad med glasögon!
Det är fredag och det är vår!

Vill ha!

Jag är tillfreds mesta delen av tiden nu. Men ibland brister det. Är ruskigt trött eftersom Cornelia ammar och Felicia är i sin värsta trotsålder (eller utvecklingsperiod, vad man nu föredrar) någonsin. Det tär på mitt tålamod att inte få sova och att höra "NEJ!!!" hela tiden. Jag försöker se det positiva i det och lyckas ofta, men inte alltid.

Sen drömmer jag om att några kilo skulle trollas bort från mig och min mage. Småsaker i världens alla sammanhang, men det vore skönt. Och så vill jag inte ha gamla ljung i mina krukor längre. Nej, fina penséer som vittnar om våren. Fina kläder som sitter bra vill jag ha hängandes i garderoben. Fräscht sommarhår och veta hur man sminkar sig. Ska ju på en sån sminkkurs i maj, men nu. Ja, ni kanske ser var det är på väg. Jag vill helt enkelt ha en massa saker. och skalar man av livet ordentligt så är de sakerna inte värda speciellt mycket. Men just nu för stunden skulle det vara kul.

Kanske för att jag sitter i ett par gamla gröna brallor eftersom det är de jag kommer i. Och kanske för att jag är osminkad med glasögon (som också behöver bytas ut för den delen) bara för att ögonen totalstrejkar med ögoninflammationssymptom. Kanske för att jag funderar på om man duger så...till det yttre.

Dagens funderingar var det...

Systrarna!

Felicia vill hålla Cornelia ibland. Just här var Cornelia hungrig och ville egentligen inte annat än äta och Felicia var irriterad på att Cornelia skrikit. Men de fastnade på kort båda två!
 

Liten och pigg, stor och trött.

Cornelia sitter i mitt knä nu. Pigg så klart. Aldrig somna för natten innan 21. Nej. Men jag är så trött så jag ser i kors. Det känns som jag ammar nätterna igenom. Det gör jag inte men ganska ofta iallafall. Nu har hon hittat sin tumme som hon suger på ibland men den verkar inte vara så tröstamnde så hon somnar av den. Kanske kommer det med?



Felicia har öroninflammation, men har blivit bättre utan antibiotika. Hoppas det släpper helt utan det. Det vore skönt. Men oj vad ont hon hade igår. Bara skrek. Nu sover hon och jag hoppas hon gör det hela natten. Hon är så mammig och jag vet inte hur jag ska bära mig åt. Jobbigt för Mattias att aldrig duga heller. Men förra fasen var hon pappig, så det kanske går i perioder...



Nu är det snart en äggsmörgås som gäller. Innan jag ska krypa ner i sängen med minstingen bredvid. Snutta är väl rätt namn för henne.

God natt mina vänner!

Öron, jordgubbar och pelargoner

Felicia har riktigt ont i örat. Det blir jourmottagningen ikväll. Tack högre makter att Cornelia tar flaska, så jag kan följa med Felicia. Mammigare har hon aldrig varit.

Jag har köpt färska jordgubbar på coop. Mums till efterrätt efter lax, potatis, gräddfilssås och grönsaker.

 

Och i år vill jag ha pelargoner. Vita och fina.

Det var vad jag ville säga och hade tid att säga nu.

KRAM på er allihopa!

Ojojoj!

Glad påsk i efterskott! Nu är den snart förbi och så är också alla kalas för vår älskade treåring. Vi har haft det så bra och mysigt hela veckan och påsken. Bilder kommer sen. Det har varit kalas, Stadsparken, fika på altanen, pick-nick och en massa mys. Men hon har ramlat flera gånger och slagit i armen så det får visa sig imorgon om vi behöver att någon tittar på den. Ville inte använda den så mycket idag. Tur man har en svägerska som är ambulanssjuksköterska som tittade på den och det verkade okej, men inte helt bra.

Ville bara ge ett livstecken. Nu är det dags att slänga sig i sängen för Cornelia har precis somnat i spjälsängen.
Kram på er!

Älskade unge!

 
 
Vår älskade unge fyller tre år idag! Det firades på morgonen med paket! Hon var så lycklig över sina paket och presenter. Nu är hon på dagis och firar där. Vet ni vad som gick hem bäst av presenterna? En liten "plastbubbla" med badskum med Hello Kitty på. Helt otroligt. Och så gillade hon så klart tågbanan med Kalle Anka och Kajsa. Helt enkelt en väldigt lyckad morgon. Mindre lyckat att hon var vaken mellan halv fem och halv sex imorse, men fokus på det positiva nu!

  

 
 

I söndags såg det ut så här bland annat:

 



Och igår så här:


 


Nu ska jag ladda batterierna till kvällen. Börjar med ett varmt och härligt bad!
Ha en bra dag!

Snart 3!!

Klockan 04.00 natten till imorgon föddes vår Felicia för tre år sedan. Helt otroligt vad fort tiden gått. Imorgon bitti väntas bullfrukost och paket innan det är dags för dagis. Och kalas där. Och hemma när hon kommer hem. Ett kalas hade vi redan i helgen som var. Urmysigt med mormor och morfar, morbror och min kusin med familj. Felicia stortrivdes! Och så har vi två kalas till i slutet på veckan. Man undrar om det är nån som fyller jämt. Men, nej, det är bara det att vi har många vi vill fira med och bjuda på glass. :0)

Cornelia växer så det knakar nu. Har sprängt 5000-grams-gränsen.  Nu sover hon i spjälsäng med napp i munnen. Ja, det är sant. Vet inte om hon var så trött så hon inte fattade att det var en napp, men den funkade. Nu ber jag till högre makter att det fortsätter så. Och sova i spjälsäng har hon börjat med det första passet tills det är mat runt 00-01. Sen är jag för slö för att orka lägga tillbaka henne. Jag somnar när hon ammar helt enkelt.

Vi var till Mattias jobb idag och hälsade på. Fick jättefin filt till Cornelia och pruttdeg till Felicia. Det uppskattades. Sen gick vi hem efter nån timme. Lagom dag. Och så skönt med promenad i solen. Vi sitter mest jämt på altanen när det är fint väder. Öppnar glasdörrarna och tittar på Felicia som leker, njuter av solskenet och lyssnar på fåglar som kvittrar. Det gör mig lycklig! Jag hittade årets första tussilago idag. I det smutsigaste dike bland en massa gamla höstlöv stack de upp sina gula kroppar och ropade att det är vår. Härligt!

Nu känns det att det är kväll. Dags att ta vara på tiden när jag kan sova ensam i sängen. Sträcka ut mig utan att vifta till minstingen.
God natt!

RSS 2.0