Ur en mammas perspektiv

Ja, så här ser det  ut ur mitt perspektiv just nu:

Det är alltså Cornelia i bärsele...

Idag har vi tagit kort till Hej Baby. Det gick riktigt bra. Vi höll på med allt möjligt från sex på morgonen till klockan tio när vi skulle vara hos fotografen. Alla skulle bada, tvätta håret (de två i familjen som har nåt), äta frukost, amma, byta blöja, byta kläder, fixa hår, hårspännen...you name it. Men vi klarade det. Puh!

 
Trötta redan innan fotografen...
  
...okej under tiden...

  
...sen var Cornelia trött, däckade och vaknade och var glad hos pappa...


...och Felicia bara lekte.

Nu är det läggdags som gäller för den stora. mattias har urladdning för Vasaloppet och jag ska bänka mig framför tv:n.
Go'kväll!

Fryser

Jag fryser! Och har ont i hela kroppen. Please, ingen influensa nu. Jag tog en promenad till stan och tillbaka och trodde det skulle limndra lederna...men nej. Tvärtom. Nu tror jag att det får bli en varm dusch och sen slappa i soffan. Hoppas minstingen sover vidare på altanen ett tag.

Tjing!

Seg i kolan!

Mmmm...idag är det söndag och jag är riktigt seg i kolan. Lägger mig alldeles för sent och vaknar runt fem tiden eftersom Cornelia vill amma då. Somna om verkar inte funka efter det. Och då har jag ammat en gång tidiagre på natten. Jag kan inte uttrycka hur trött jag är. Det är som en enda smet i skallen på mig. Tur för mig att jag inte behöver prestera nåt. Plus att jag är förkyld och hela kroppen har reagerat med att göra ont ordentligt. Så, nu har jag gnällt färdigt.

Idag har vi åkte bob och rutschkana på förmiddagen och Cornelia står ute och sover sedan två timmar. Hon älskar att vara ute i vagnen helt enkelt. När hon vaknar är det matdags och sen dags för ett bad i blå badbaljan. Den tycker Felicia mest om. Hon badar i den och jag i badkaret på morgnarna nu för tiden. Kliveri och ur, hämtar leksaker och fixar.

Veckan som kommer är det full fart. Sjukhuset, fotografen, farfar kommer och så tar jag flickorna och åker hem till Arboga över helgen. Mattias och hans pappa åker ju mot Vasaloppet redan på fredag. Vi ska mysa hemma hos mamma och pappa. Äta god mat och leka och ha det bra.


Här fixas det grattis-kort till mormor och morfar.

Njut av söndagen!

Cupcakes och ödla

Först och främst GRATTIS till världens bästa mamma som fyller år idag!

Gårdagen avslutades med att jag och Felicia gjorde cupcakes. Chokladiga ur Leilas "A piece of cake". Och de blev minst sagt smarriga!
  
Det här blev......................det här.....................och de här!

Vi var på BVC på förmiddagen och nu väger Cornelia 3845 gram och är 55,5 cm lång. Hon följer sina kurvor så det känns bra.
 
Om man ser en så här glad Cornelia

så vet man att det är hennes bästa kompis hon tittar på. Herr Ödla! Som hon fick när hon föddes av Lina, Björn och Ludvig. Plus Oskar i magen så klart.


Nu har tystnanden fallit över hus nr. 13. Minstingen sover och Mattias och Felicia är och tvättar bilen. jag sitter så klart här och kollar läget. Och kan skriva stora bokstäver igen. Nu ska jag leta runt lite efter smått och gott.
Ha en bra fredag!

Baddags!Så här ser det ut allt som oftast i badrummet. Hon har ju fått en baddocka i julklapp. Och den behöver bada. Ofta!

7 år!

idag har jag och mattias varit tillsammans i sju år!  vi träffades alltså 2002 och hade vår första dejt på hamncafét efter att ha  träffats på internet. vi är barn av vår tid helt enkelt. så här har vår tid sett ut tillsammans:

2002: träffas och förlovar oss i juni i London. flyttar ihop i mattias tvåa.
2003: båda pluggar på universitetet., jag jobbar i Arboga på vintern.
2004: i maj flyttar vi in i huset. första natten har vi bara våra sängar och toapapper i princip. vi är lyckliga!
2005: 6/8 gifter vi oss. vi åker på bröllpsresa till Sardinien och tar grav.test där. jag är gravid!
2006: felicia föds i april. tufft att vara småbarnsförälder, men vi svetsas samman ännu mer i slutändan.
2007: ett tufft år med svåra beslut, men vi fixar det. tillsammans.
2008: jag blir gravid! beräknad till 11/1, men vill komma strax efter jul. en liten cornelia
2009: ett till största delen oskrivet blad. familjens år. framåt och uppåt!
Jag älskar dig Mattias!

idag ser vår tillvaro ut så här:
 
finns det hjärterum så finns det stjärterum!Hoppas ni har en bra dag!

Gott och annat!

Lördagen såg ut såhär:


Söndagen såg ut såhär:
 

Liiite mycket fokus på mat och gott så här kommer lite andra bilder.
   
En blivande tumsugare längst till höger??

Vi har köpt en ny dator så nu kommer jag förhoppningsvis kunna uppdatera bloggen lite oftare eftersom det inte tar en timme varje gång. Foton kommer troligen komma oftare också. Jag gillar inte inlägg utan foto fast det är det jag haft ganska länge...

Nu är det dags att lämna datorn till min man...snnnaaart...och så mata minstingen!
Hej så länge!


Alltså...

...den här utmaningen. Jag uttryckte mig nog lite diffust. Jag vill att ALLA Malin (ballamalla, kusinenfranlandet och mammamalin) jag känner plus Jossan deltar. Man ska gå in under "mina bilder", klicka på den sjätte mappen och välja den sjätte bilden. Kasta upp den på bloggen så vi får se vad det är för nåt! Inte svårare än så.

Jag sitter hemma med Cornelia idag. Mattias tävlar i Malung. Och Felicia leker hos Farmor och Christer. Här hemma är det helt tyst nu. Skumt. Det var ett tag sen. Dagarna rullar på och vi har varit ute en stund varje dag. Hur skönt som helst. Vi promenerar, åker pulka, bob eller isig rutschkana. Men man får hålla sig inne tills på eftermiddagen så man inte fryser till is. Kallt så det räcker. Men när solen värmt ett tag är det helt underbart!

Jag tror att jag kommer mig ut med Cornelia i eftermiddag också. Behöver ta en tur till stan men har inte hundra motivation för det. Kanske bara "rundan" istället. På onsdag är det fotografering till Hej baby!. Ska bli intressant att se hur det slutar.

Alla hjärtans dag igår. Hemma på förmiddagen, ute och lekte efter lunch, hos Sara & co. på eftermiddagsfika i deras nya fina hus och så hemma ensam i soffan på kvällen. Mattias skulle ju packa, hämta byxor och valla. Rolig! Men han köpte ju semla på vägen så inget ont som inte har nåt gott med sig. Och så blir det ju tvärtom också. Inget gott som inte har nåt ont med sig (som lägger sig som ett hull-lager...).

Apropå hull så har jag funderingar på att försöka träna. Det blir lätt, men ändå. jag får komma iväg och kanske bli lite starkare och få bättre kondition. Och lämna lite hull förstås. Fortfarande i planeringsstadiet men vi får se när det blir.

Hör att tvätten gapar och skriker på mig.
Den i tvättstugan: Kom och tvätta mig!! Jag är ju smutsig!
Och så den som är ren: Kom och vik mig och lägg undan mig! NU!

Got to go!
Kram

Utmaning

Jag fick en utmaning av Mathilda och här är min sjätte bild ur den sjätta mappen i  "mina bilder". En bild som togs när vi skulle ta kort för julkorten i december förra året.


Jag skickar utmaningen vidare till:
Malin (kusinenfrånlandet)
Malin (mammamalin)
Jossan

Arboga

Nu är vi "hemma" i Arboga. Kom igår kväll med flickorna och idag kom Mattias. Så stannar vi tills det är dags för Felicia att sova och åker hem. Det är inga höga odds på att jag kommer vara vaken hem heller. Cornelia har ammat flitigt och Felicia var vaken mellan 3.00 - 4.40. Inte pigg. Sen att man vaknar av tokbajsning hos den lilla och att telefonen ringde tidigt gör mig inte piggare direkt. Slitnare än vabligt alltså.

Vi har åkt bob idag. På myrberget bakom mammas och pappas hus. Jag skrattade så jag tjöt!! Det var så kul. Mattias och jag åkte tillsammans en gång och det var kul! Och sen har vi kastat oss i snön och bara haft roligt. När vi kom in fixade mormor varm choklad och mackor. Mmmmm...mums!

Cornelia sover liiiite bättre för sig själv nu. Knepet verkar vara att gå ut och få henne att somna i vagnen och sen låta henne sova där, eller att hon fortsätter att sova inomhus. Hon har för övrigt vuxit så i fredags vägde hon hela 3470 gram till sina 53 cm. Smått för många men bra för oss.

Nu är det alldeles strax dags för tacos till kvällsmat och sen hopp i pyjamasen för Felicia och Cornelia och så susar vi hemåt i vinterlandskapet.
Kram alla vänner!

 
Bild från mitt 30-årskalas

Balans

Jag vet inte hur jag ska bena ut allting, men det handlar väl om att hitta balansen i livet. Jag har två småttingar som gör allt för att rubba min balans men som också är de som skapar min balans. Skumt men sant. nu får jag fortsätta inlägget utan stora bokstäver för minstingen äter. ingen balans alltså. många runt omring mig kämpar för att gå ner i vikt. och lyckas. heja er! men samma där. jag skulle vilja bli av med 5-8 kilo. och jag ska göra det men ingen hårdsatsning under amningen. men när man gör det känns varenda liten godisbit som en synd. ingen balans alltså. jag vill gå ner i vikt och kunna äta nåt gott nån gång ibland, och att det känns okej. hitta balansen alltså. varför är det så svårt? ingen vet vad imorgon har med sig och jag vill njuta av livet i en balans med att ta hand om mig själv. träning vore ju en fördel. svårt utan mediciner. man ska ju krypa innan man går. balans var är du?? jag får säga som felicia när hon cyklade och mattias hjälpte henne.

mattias: håll balansen! håll balansen! håll balansen!
felicia: men jag har ingen balansen!!!

hon trodde det var nåt man fysiskt skulle hålla i. och kanske skulle det vara lättare då. om det inte var så abstrakt. idag har jag svamlat rejält, men då vet ni vilken nivå jag befinner mig på.

mattias och felicia är på dop. jag och Liten är hemma. mamma kommer och vi ska äta räkmacka. lyx eftersom det aldrig blir räkor här hemma annars. mums!!

 
systrarna myser i sängen.
 

nuk-napp funkar en gång på hundra...

 
om mamma ammar så gör jag det med.

RSS 2.0