Köttbullar i hettan!

Japp, här steks det köttbullar fast det är så varmt. Trötta på mamma scans. Nu vill vi göra egna. Snart klara.

Felicia går sista dagen på dagis idag. Sen är det sommarlov i sex veckor. Det ska bli härligt. Vi ska till farmors stuga och sova över, till Borås med Jossan, Olle och Noel. Vi ska till Liseberg med dem och det är det som Felicia pratar mest om. Att åka karuseller med Noel. Och äta glass med Noel. Och sova i samma hus som Noel. Spännande! Sen ska vi nog vara hemma i krokarna mest hela sommaren. Kolmården med mormor och morfar över en dag senare i sommar. Kanske till och med till hösten?

Nu ska jag njuta av bubbelvatten med hallon i. Frysta så det är kallt men ändå gerlite smak. Mums!

Laptop

Den stationära på reparation, men Mattias har fixat så vi kan använda den gamla laptopen!! Jag är inte helt lämnad utanför världen!!!!

Reparation

Japp, nya datorn låter värre än tåget utanför. Nu ska den in på reparation innan den går helt sönder. Taqck att vi har garanti på den! Så det blir kanske lugnt här ett tag. Och med de orden lämnar jag er för idag och önskar en härlig sommar. Bilder måste ju in förstås också...sommarbilder!Mmmm.....melon!!Plaskar fötterna för första gången i pool.Nya lekplatsen. Balansen måste tränas...
och tränas.

Trevlig sommar!!

Inga nappar!

Nu är det slut mad napparna i det här huset. Felicia har slutat med dem. Och det gick riktigt bra. Inte på nätterna har hon dem. Ingenting. Underbart! Hon skulle ju få en bilbana om hon slutade. Hon hade sett en hos sina bonuskusiner. Så vi tog fram ett fint papper och ett ark klistermärken och sa att när hon varit utan nappar i fem dagar och fem nätter så skulle hon få en bilbana. Och hon kunde klistra ett klistermärke för varje dag och ett för varje natt. Lite jobbigt första kvällen. Lite mindre andra. Sen var det inga problem mer. Hon klistrade sina märken och sen köpte vi bilbana. Att vi var tvungna att åka till Tibro för att hitta just en sån...ja, så var det bara. Har man lovat så har man. Och hon har sagt så många gånger efter det (senast igår):

"Tänk att jag har fått en bilbana mamma. Tänk att jag väntade så på min bilbana..."

Ja, det var helt enkelt slutet på en era. Napparna har varit hennes följeslagare sen några dagar efter att hon föddes, Är det inte konstigt att hon älskat dem och Cornelia blir tvärarg om man stoppar in en napp i hennes mun. Eller så är det inte så konstigt. De är ju två helt olika individer.Måste smaka en sista gång innan hon lägger dem i lådan som vi slår in och ger till Tomten.

Huvudvärk!

Ordet huvudvärk har fått en helt ny mening för mig. Jag hade så ont i huvudet igår, inatt och idag att jag allvarligt trodde jag fått hjärnblödning. Allt har handlat om att ta hand om Cornelia när hon varit vaken och vila och sova när hon sovit. Nu har det lättat, men hjälp vad ont det gjorde.  Mattias tog Felicia och åkte ut till Farmors stuga så de var ute på vift hela dagen. Som om inte huvudvärken räckte var Cornelia vaken i över tre timmar inatt och bara skrek. Aldrig hänt förr. Huvudvärk hon också? Vem vet med så små...

Men desto gladare blir man av en treåring som kommer hem med härliga sommarblommor som hon plockat åt mamma!

Så nu, mina vänner, är det sussedags för mig. Och jag hoppas på många timmar i sträck.

God natt!

Midsommarfirande!

Ja, vi hade en underbar midsommarafton ute i Våtsjön med Farmor och Christer. Dagen var proppad med mysiga saker från det att vi kom dit tills vi åkte hem runt åtta-tiden på kvällen. Trötta, men med massa roliga minnen. Vi hann med att:

sätta upp pippilotter för första gångenåka båt med nya flytvästen som Farmor köptspela vid badmintonnätetåka på flaket efter traktorn med Farmormen Cornelia fick gå med mamma, pappa och fikakorgenmysa med pappaplocka så mycket blommor att Felicia försvann bakom bukettengå och lämna blommorna till de som band stångenköpa lotterfikaklä en så här fin stångdansa runt stångendansa ännu mer
spela kulspelet...och tappa kulan i gruset...hänga i sin stolBehöver jag säga att vi trötta men lyckliga när dagen var slut?!

Nice onsdag blev bajs-onsdag!

Dagen började bra. Flöt bra och det var hur trevligt och mysigt som helst när Sara och pojkarna var här. Sen började det på allvar. Ringde på eftermiddagen och skulle be dem lägga undan ett ex av "Seven pounds". Release idag...eller det var idag...men nu är det den 24/6 istället. Vi surnade till men...det var ju fotboll på tv. Inte så nice, men okej. Sen åkte Mattias till Pizza Hut för att köpa mat. Men det var så mycket folk att det skulle ta för alltid. Så vi köpte från en annan pizzeria. Ingen film, fotboll istället. Ingen Pizza Hut, annan sämre pizza. Nice blev bajs. Men vad gör det egentligen? Vi har film och Pizza Hut kvar en annan dag. Den som spar han har...

God natt! 

Nice onsdag!

Felicia är på dagis. Mattias och jag kallar henne Lillan. Mest om henne. Inte så ofta till henne. Men imorse gjorde jag det och då tittade hon på mig och sa:

"Men mamma, jag är inte Lillan, jag är Storan!"

Så var det med det. Ingen Lillan här inte.

Igår var det sjukhusbesök. Välbehövligt. Spruta i handleden. Trodde jag skulle svimma, men gjorde det inte. Hade rejält ont sen för att idag känna ett mindre lugn. Och så recept i massor med hem eftersom jag snart slutar amma och går på medicinberna igen. Och provtagningslappar. Prover varannan vecka. Och så kolla av foten eftersom jag inte har nån vidare känsel i fotryggen. Det var summan av besöket. Och så alltid lite grinigare efter ett besök efersom det är svårt att låtsas att man är frisk när man går dit. Men nu är det bättre.

Mattias skruvar upp rullgardiner i vårt sovrum. Och så ska hyllor och kort upp i Cornelias rum. Sen ska jag visa kort, Anna.

Efter dagis kommer Sara och pojkarna och leker. Mysigt, för det var en stund sen! När flickorna lagt sig ska Mattias och jag hyra film. Seven pounds. Släpps idag och ska vara ruskigt bra. Och så blir det pizza till det. Nice onsdag helt enkelt. När man kollar film så ser man ibland hur de ska köpa pizza och svävar de in, snygga och piffade och trycker en pizza och ser lika snygga och lätta ut. Jag sa till Mattias häromdagen att varför ser man inte ut och känner man sig inte så där glamorös när man äter pizza och kollar film?

Nu, en gammal bild som jag gillar. När Storan var  liten.


Kram på er!

"Dopesdag"

Idag har det varit dopesdag. Det var det första Felicia sa imorse. Att idag är det dopesdag! Felicia har väntat många dagar. Hon hade ju en mycket viktig uppgift - hälla upp vattnet i dopfunten. Hon har varit som ett ljus i kyrkan. Hon blev en så lugn liten tjej. Otroligt. Jag orkar inte skriva mer än att dagen varit riktigt bra.Felicia med halsbandet hon fick på sitt dop.
Älskade minsting. Inte så liten längre. Nu godnatt. Mer en annan dag!

Förresten hann vi flytta upp vårt sovrum och göra iordning det viktgaste i Cornelias rum. Så nu sover hon i eget rum!

Grattis Anna!

Ja, grattis till "Min" Anna som ska ha nummer två!! Hoppas du mår bra och att du kommer hit med dina småttingar nästa vår!!

Jag ska lägga upp bilder på sovrummet sen. Mattias städar ur nu och jag vill sååå gärna få in grejerna innan dopet, men det är nog aningen tidsoptimistiskt.

PUSS OCH KRAM!!

Det rullar på

Här hemma rullar det på. Väggen är uppe och nu målas det sista innan elektrikern kommer imorgon och fixar lampor i trappan. Flytta upp vårt sovrum hinns nog inte med innan helgen för på lördag är det dop. Då ska alla vara nytvättade, ha rena kläder och vara glada. Help, please!

När vi var på bröllop var Felicia hos mormor och morfar och gick ner till stan på barnens dag. Då får man rida häst, göra ansiktsmålning, få ballong och äta korv och godis! Med andra ord lyx för en treåring!Snart dags att hämta på dagis. Helgen har varit full med vänner, familj och grillat. Bilder kommer senare!

RSS 2.0