Gäääspp....4.40...bajs!

Ja, så ser det tydligen ut när man är småbarnsmamma. Like it or not! Men, ärligt talat, hut trött man än är så ler man så där fånigt när Cornelia börjar jollra och skratta. Fast klockan är 4.40. Fast jag måste upp och byta bajsblöja. Nature's way of surviving?!

Dagen blir ganska lugn. Tvätten har hopat sig. Ren som tur är. Och så blir det kanske en sväng till Marieberg och inhandling av lite nya kläder. Om jag inte somnar ifrån det.

Det första Felicia frågade imorse var om det var kalas idag. Vi har pratat om hennes kalas och hon vill ju så klart att det ska vara här och nu. På en gång! Hon vill inte ha nån tårta. Nej, det ska vara päronglass. Så det har jag jagat reda på och massa annat gott till det. Älskade unge. Hon fyller verkligen tre år. Vad hände?Dags att masa sig vidare. Ha en härlig dag!


Sitta bekvämt på en spinningcykel...

Tiden går. Rasar på helt enkelt. Jag har hunnit med att prata med min läkare och jackat upp en del mediciner så vissa dagar känner jag mig smått speedad och ruskigt sugen på livet. Jag har hunnit med ett spinning-pass. Tänkte att det kunde vara bra att stärka kroppen när jag mår okej så kanske jag har nåt att falla tillbaka på om jag blir sämre. Jag körde spinning med mig själv som motståndare. Jag skulle klara hela passet och det skulle räcka så. Jag är ärlig när jag säger att det var kul. Men jag bad ledaren om hjälp att ställa in cykeln. Det var ju en stund sen jag var på spinning och det var nya cyklar. Hon sa att jag skulle sitta bekvämt. Om nån har receptet på hur man gör det kan jag kanske få veta. Spinning är kul...men det gör lite halvont... När passet precis börjat och jag inte visste om jag skulle överleva kommer jag på att jag glömt rena trosor. Så det tog en stund att klura ut en strategi. Duscha hemma...nej, för kallt ute. Ta på mig de gamla svettiga eller helt enkelt gå barrumpad under jeansen. Ja, vad tror ni det slutade med?

Idag har det varit promenad till Willys och handlat det viktigaste. Två tunga kassar och skötväskan full. Det var minst sagt tungt att gå hem sen. Helt slut fortfarande. Sen har jag vilat lite och så har Felicia och jag bakat kolasnittar till hennes kalas.

Alldeles strax ska jag slänga mig i soffan tills Mattias och Felicia fixat maten som ikväll består av bönris och keso. Plus frukt till efterrätt. Gott och enkelt!

 
Lek i Stadsparken.


Mammamys i soffan.

Tjing så länge!

Vindsshopping i springtime!

Ja, vi har grejat och fixat här hemma. Inga överdrivna saker, men jag fick för mig att hämta ner kläder till Cornelia från vinden och då kom jag på att det kanske fanns ärvda kläder till Felicia. Och det gjorde det. Massor! Så det blev en glad Felicia till ett pris av noll kronor. Vindsshopping rules! Och så har vi rensat ur gamla tidningar och slängt. Felicia "hjälpte" till...Hon har hjälpt till massor i köket också. Laga mat är bland det bästa som finns. Speciellt om man får göra det själv.Felicia och jag tog en sväng till Marieberg igår och handlade en kofta till henne, grejer till dopinbjudan och lite annat smått och gott. Sen gick hon och Mattias ut och lekte i vårsolen och så fikade vi på altanen på eftermiddagen. 18-20 grader med dörren stängd. Härligt!

 
 Jag lyckades också sy en dyna till Felicias tripp-trapp-stol i köket. Äntligen slipper hon frysa om rumpan på morgonen.

Allt som allt har veckan gått i trötthetens tecken. Jag är som en levande vålnad känns det som. Mattias har magkatarr och har mått därefter. Ungarna röjer på som vanligt. Som tur är! Nu ringde de från reumatoogen och sa att min läkare inte kan ringa idag utan jag måste vänta tills på fredag. Jag skulle kunna grina för mindre, men jag väljer nog att gå och ta ett bad istället...

TJING!

Ögon, tacos och soffmys!

Det är ungefär de ledorden man kan tänka sig idag. Jag och Cornelia har ögoninflammation. Inte av den värsta sorten, så det börjar bli bättre. Felicia sa att det kliade imorse, men vi såg inget så det kanske faktiskt bara kliade. Ikväll är det tacos som gäller. Jag älskar det verkligen och det passar perfekt här hemma en fredag. Efter tacos och Felicia har somnat blir det soffmys. Det ser ut på följande sätt:
Jag sitter i soffan och ammar Cornelia samtidigt som jag ger min beställning till Mattias om vad kvällsfikat ska innehålla. Blir det leverpastej och tomat på smörgåsen istället för ost bryter han ihop och säger att det tar 20 minuter att göra. Jag vet inte var han hämtar tomaten...men men... Han är alltid snäll och fixar! Sen fikar vi och gäspar ikapp innan vi hasar oss till var sin säng på olika våningar i huset. Är det det som kallas små-barns-romantik? Helt enkelt har knappa 4 kilo Cornelia sparkat ut knappa 90 kilo Mattias ur sin säng för ett tag.

Jag längtar efter våren. Fågelkvitter och torra vägar. Solen som lyser och fåglar som kvittrar. Gärna ikapp med barnen. :0) Men det dröjer säkert så det får bli en vinterbild på Felicia istället.


Ikväll blir det förhoppningsvis godis och Let's Dance och glada miner. Mmmm....

Vad hände?

Jag var hemma med Cornelia på förmiddagen och Mattias skulle iväg och handla. Han kommer hem och säger:
"Jag passade på att köpa servetter också. Gula, till påsk."
Vad hände? När började han fundera på servetter över huvud taget? Jag fattar ingenting men är glad att jag har en sak mindre att tänka på. Tur är väl det för nu är mog min hjärna så gott spom flytande snart. Jag är så sjukt trött så jag vet inte var jag ska ta vägenm. Cornelia sover som en liten prinsessa....mellan klockan nio på morgonen och ett på dagen. På natten är det lite mer oroligt och snutta som gäller. Jag kan inte somna på förmiddagen. Men jag är så trött så ögonen går i kors. Skum ekvation men den existerar. Jag försöker tänka att det bara är nu. Det går över. Jag behöver inte prestera. Vi har det bra. Men jag är bara så trött.

Alldeles för trött för nåt längre inlägg.
God natt mina vänner!
 

HEJA!! HEJA!!

Nu är det fokus på Vasaloppet som gäller. Mattias åker och vi hejar för fullt här hemma. Vi har redan sett honom på tv...i kön till frukosten när de filmade. Alla började skrika här hemma. "Det är Mattias Kolla!!!" Så man är...

Annars är det provlagning av soppa som står på schemat idag. Förhoppningsvis en god soppa som vi ska ha på Cornelias dop sen. Vi är alltså i Arboga över helgen. Jag och flickorna.

Nu måste jag tillbaka till tv:n och kolla hur det går.

Hej så länge!

RSS 2.0