Barnen ger mig hopp

Livet känns tufft ibland. Men då finns barnen. Och Mattias så klart. Det är de som ger mig hopp. Men det är ärligt talat de som gör att det känns tufft ibland. En tre-åring är ingen lek när viljornas kamp är igång. Och en 9-månaders med tre tänder på gång är svår att trösta. Jag söker ändå hoppet. Fast besluten att hitta det.


Lördagda'

Om man frågar Felicia vad idag är för veckodag svarar hon "lördagda'". Och om man frågar henne vilken dag i veckan hon gillar bäst svarar hon "lördagda'" Undrar varför.

Jag hämtade henne i förmiddags hos farmor och Christer och de hade haft fullt upp och haft det bra. Sovit gott, badat och tvättat håret. De var inte hemma när jag kom. De var och köpte lördagsgodis. Mycket lördagsgodis.

Jag hann baka en apelsinchokladkaka på morgonen som Felicia och mormor fixade innan lunch. Den smakade mums efter lax och potatis.

Vi pysslade idag. Jag och Felicia målade träbokstäver från Panduro. HOPE.

Nu fixas det räksmörgåsar i köket. Kockarna heter som vanligt Felicia och mormor.

Trevlig lördag!

Idag är det bara du och jag, idag är det bara vi två.

Mattias har åkt till Barcelona med min systers kille. De ska kolla på fotboll och förmodligen dricka öl. Jag har lekt hela förmiddagen med mina två tjejer och nu har jag lämnat den stora hos farmor till imorgon. Det är alltså bara jag och minstingen hemma. Och hon sover nu. Det är helt tyst. Lugnt. Ingen som skriker, kastar nåt, springer med dockvagn eller gråter. Det är heller ingen som skrattar, hoppar på ett ben eller kommer i världens fart för att kramas. Allt har plus och minus. Nästan allt iallafall.

Jag ska nog slumra en stund med en ljudbok i örat. Sen måste vi ut i fina svala vädret. Vi kommer styra mot ICA...de har billigt godis där idag. Det var deras fredagsextra. Och vad kan passa mig bättre en dag som denna?! Eller passa och passa. Men jag vill ha godis. Och jag är vuxen. Så jag får äta godis på fredagar också. Om jag vill.

Imorgon kommer mamma. Och imorgon hämtar jag Felicia på förmiddagen. Tillbaka kommer skrattet och gnället, tårarna och springet. Until then...


En gammal höstbild...från förra året i Rynningeviken.


RSS 2.0