Kiss i sängen och ha det bra....

Japp...så var det med saken att lägga sig riktigt tidigt för man (läs jag) är så trött. När jag äntligen fick tummen ur vid 21-snåret och fixar iordning mig känns det lugnt och behagligt. Flickorna sover i sina torra (trodde jag) sängar, Mattias är hos Erik med grabbarna och kollar Champions league. Färdig för natten skulle jag bara kolla flickorna. Cornelia sov sött med kaninen mot munnen...hennes form av napp. Att det ger blåsa på läppen av att snutta på verkar inte bekomma henne. Sen går jag lugnt in till Felicia och sätter ner ena handen på sängen...KLAFS...eh, va..inte kräkts va?! Hon gör det ibland när hon hostar en del och ikväll har hon hostat ordentligt. Tänder läslampan...jaha, ingen blöja, så klyftigt. Jag eldar upp mig ordentligt...verkligen ORDENTLIGT. Jag vill bara att det ska flyta på. Fixa vardagen. Det är tillräckligt med all trots, mat, disk, provtagning, sprutor...gnäll...bagateller jämfört med många andras vardag. Men det blev för mycket. Jag höll på att bryta ihop. För att min treåring kissat i sängen...för att min man glömt ta på henne blöja.

Dags att sova på saken...i en torr säng...med Felicia i samma rum...för hennes säng är blöt och utan lakan...

Fyra gånger har jag glömt Felicias blöja...minst...


HELP!!

Jag försöker få ordning i arbetsrummet...det är en av mina två akilleshälar. Min andra är tvättstugan (alias återvinningscentralen). Kolla:


Papper så gott som överallt utom i de pärmar där de ska vara.Skaparen av detta kaos...

Ses på andra sidan kaos!


Lisebergstrio!

Felicia är på kalas hos Elsa. Första kalaset utan mamma eller pappa. Hon börjar bli stor nu. Fem tjejer på kalas. De var så fina allihopa. Kalasklädda så klart!

Igår var Felicia på Liseberg med Mattias och Farmor. De åkte 7.10 med tåget och jag och Cornelia åkte vidare till Arboga då. Bara var hemma där och myste. Åt räkmackor till lunch. Lyx! Det händer aldrig här eftersom Mattias avskyr "de små rosa varelserna som har sugit i sig allt skit i havet"...jaja...gott var det! Sen tacos till kvällen och mys framför teven innan det var dags att hämta trion på stationen igen klockan 21.30. En sovande Felicia och en trött pappa och Farmor. Men kul hade de haft. Vunnit världens största groda och 400 gram daim. Inga fel.
Snart dags att hämta kalasdamen.
Ha en bra dag!


Välkommen till Hotell Kantarell....

Igår fyllde Mattias 31 år. Vi firade med hans mamma och den delen av familjen redan på söndagen. Fullt ös, mat, skratt och trevlig eftermiddag. Ugnsgratinerad skinkkyckling med ris och haricot verts i vitlök, blandat med stora vita bönor till. Det uppskattades. Till efterrätt kladdkaka med grädde. Klassiskt, gott och aldrig fel enligt mig...som den sanna chocladoholic jag är. Jag är glad att mina begär inte sträcker sig längre än så.

Igår var det paketdags klockan sex på morgonen då Felicia så klart skulle upp. Det blev en fotobok från mig och barnen och ett sjoelbak (ett spel från Holland) från alla delar av familjen. I somras var vi ju på semester med Jossan, Olle och Noel i Jossans pappas hus i Borås. Han hade ett sjoelbak. Mattias blev biten. Och vara bara tvungen att ha ett. Så jag fick köpa ett från Holland som han fick på sin födelsedag. Det är allt annat än litet och smidigt... Men det är riktigt kul att spela.

På kvällen igår kom Mattias pappa och han hade paket med sig...och en stor korg full med färska kantareller. Mums! Idag blev det varma mackor med kantarellstuvning till lunch och ikväll blir det viltgryta proppad med kantareller. Så himla gott! Jag har gått från att inte alls gilla svamp till att verkligen kunna längta efter smörstekta kantareller. Mmmm!!!

Så snart är det långkok på spisen som gäller för som den småbarnsfamilj vi är äts det middag klockan fem. Sen ska jag ut på vift all alone ikväll. Eller iallafall alone från den här familjen för det är barnklädesparty hos Mathilda. Ska bli trevligt!

Kram på er!

RSS 2.0