Gott nytt år!

✫★✫ Från oss fyra till er alla: ett riktigt gott nytt år! ✫★✫




Jag önskar så att 2011 blir det där året med det lilla extra. Fast jag antar att det inte blir, utan vi får göra det till ett riktigt bra år. Och det ska jag göra så gott jag kan! Positivt tänkande ska jag jobba på. Det behövs. Lite mindre snor, lite mer träning, lite mindre socker, lite mer kyckling. Ja, ni fattar. Det ska funka. ♥

På dagen åkte Mattias och Farmor skidor med flickorna. Premiär för Cornelia och premiär för Felicia på sina nya skidor.



Jag är inte frisk nog för fest så ikväll har vi ätit gott med Farmor och Christer och det blir tidig kväll. Jag sover mig över tolvslaget. Imorgon är det nytt år och nya tag.


I himlen?

Var en kortis till Marieberg för jag hade sett så fina klänningar på rean som jag ville tjejerna skulle ha. Så här ser de ut iallafall:







Cornelia älskar att sitta på pappas axlar så att hon kan slå på ballongerna i taket. Dagens outfit på henne: klänning, mössa, klistermärke och luva. :0)


Annars är det lugnt här hemma. Eller som vanligt iallafall. Lite skratt, lite snor, lite gnäll, mycket hosta, massor med lek och allt sånt. Livet helt enkelt tror jag. Jag har bestämt att 2011 ska bli ett riktigt bra år. Jag ska göra så gott jag kan för att det ska bli så. Vi har resor planerade och jag hoppas att jag är bra nog att promenera lite och gå till rehabcentrum. Jag vet ju också att det blir ett tomt år eftersom Magnus inte är med. Jag måste passera alla årstider och dagar en gång för att ens förstå att han inte kommer tillbaka. Försvann hans existens bara eller finns han där uppe i himlen?


Cornelia 2 år!

Imorse vaknade Felicia 5.23 och ville såklart gratta lillasyster direkt. Cornelia däremot sov så skönt, men klockan åtta gick vi in med paket och sång. Sen har dagen rullat på med smoothie-frukost, kladdkakebak, lunch, julgransplundring och fika. Och halva dagen är kvar än. :0) Eftersom vi är sjuka är det bara vi fyra som firar Cornelia, men det är riktigt mysig det med.


Fullt med paket på väg att väcka lillasyster med "Ja, må hon leva..."



Myser tillsammans i spjälsängen och öppnar paket.


 



Kladdkaka med minigodisar.


 



En riktig tvååring!


Lucia och tomte

Felicia var frisk på Lucia och var på sin avdelning och lussade. Jag och Mattias var där och tittade. Resten av hennes fan-club var sjuka och fick hålla sig därifrån. Tråkigt, men verkligheten i mitten av december. Som tur är har vi det på film. Hon hade övat sina Lucia-sånger hemma eftersom hon varit sjuk veckorna innan. Hon vaknade till och med natten till Lucia och sa till mig att hon ville sjunga alla sångerna. Är man engagerad så är man!





Här hemma bakade vi pepparkakor i torsdags med morfar. Så klart måste man vara tomte om man ska baka pepparkakor. Det förstår väl alla?!







Flickorna har så fina julförkläden från Bruka design. Vita med röd text där det står GOD JUL. Jag köpte dem på rea förra året och tog fram dem till första lussebullsbaket i år. De är väldigt populära här hemma nu i juletider.


Kilsbergen

Mattias hade sin föräldradag i onsdags och då passade vi på att åka upp till Ånnaboda och leka i pulkabacken. Vi hade med pulka, bob, tefat och stjärtlappar. Jag hade mina värmevantar på och höll faktiskt värmen ganska bra. De är svåra att få på och nu har Mattias tre tjejer som han ska hjälpa med vantarna... Fötterna däremot var som isbitar och utan blod efter fem minuter. Mindre skönt. Dags att införskaffa värmestrumpor också. Jag kommer se ut som ett vandrande batteripaket!














Efter vi åkt färdigt i backen gick vi in och åt lunch på Kilsbergen konferens och lodge. Priset var 135 kr/vuxen och för barnen betalade vi 10 kr/år. Det blev ett okej familjepris, men jag kan inte säga att det var hur god mat som helst. Den var okej, men inte mer. Två varmrätter. En fisk och en kött. Sen fanns det soppa, nybakat bröd och salladsbord. Det låter bra, men det var ganska smaklöst. Vi blev mätta iallafall. Tills vi satt oss i bilen och Felicia nästan bröt ihop för hon sa att hon var hungrig.




















Men det är mysigt där inne i restaurangen. Det fanns en uppstoppad räv och en bäver. Spännande! Och i en kamin hade de tänt en marschall. Precis utanför fönstret är pulkabacken. Vintermys helt enkelt. Cornelia åt tre tallrikar palsternacksoppa till lunch. Felicia petade i maten, men åt desto fler pepparkakor. Kanske var det försök att få pepparkakan att gå i tre bitar så man får önska.


Saknad

Min storebror och jag. Tillsammans från första dagen fram tills för några månader sen. Hur kan nån man älskar bara försvinna? Sluta att existera? Jag fattar iallafall ingenting och hoppas fortfarande att han ska komma hem. För hur firar man jul utan sin storebror? Felicia gråter på kvällarna ibland när hon ska lägga sig. Igår sa hon "Mamma, så länge jag lever ska jag vara ledsen för att Jajja är död." Det gör så ont att se hennes saknad och sorg också.



Älskade storebror.


Sommarminne

Såhär mitt i snöyra, kyla och vinter så drömmer jag mig ofta bort till varmare dagar. Här är ett kort på mig och Mattias från en varmare dag, både rent vädermässigt och även känslomässigt. Det var min vän Anna som gifte sig i Göteborgs skärgård med sin Anders.


Julmarknad

Vi åkte hem till Arboga några dagar. Vi hann med en hel del och en av de sakerna var att besöka julmarknaden. Härligt men kallt! Snö, eld, tomte, godis, karusell, lotter och fina halsband. Bilderna får tala för sig själva.











Det var precis så idylliskt som man kan tänka sig. Om man bortser från att jag frös och vi började bli hungriga och att barnen var snoriga och hostiga och att Magnus borde varit där med oss. :0) Men mest idylliskt alltså.


Resa för nån som verkligen behöver det!

Det pågår en tävling där man kan vinna en resa. Jag vet en tjej som verkligen behöver det! Hon heter Maria. Hon bär i mina ögon mer än vad någon ska göra. Jag har röstat och hoppas att du gör det också. Kika in hos henne och rösta på www.mariamalmgren.com Man kan rösta en gång varje dag. Jag gör det. Gör du?

Snoriga prinsessor

Vi är i Arboga i några dagar. Mattias åker skidor i Orsa. Vi myser med mormor och morfar. Lagar julköttbullar, Rocky Road, går på julmarknad och snorar. Snorar. Snorar. Och snorar. Blandat med massa nysningar, vakna nätter för att de hostar. Toppat med lite feber. Vad är det med de här förkylningarna? De ger sig inte. Och jag håller på att få en visdomstand...inte roligt!



Stor




Liten


I onsdags firade vi farmor som fyllt år. Jag hade köpt klänningar till flickorna. Riktiga prinsessklänningar. De såg ut som gräddbakelser och så hade de sina fina diadem. De var helt enkelt klädda som jag sagt att de aldrig skulle vara klädda. Men de är så lyckliga för klänningarna. Och de var riktigt söta. Vi fick god mat, fika och massa lek!





Farmor-bus!

Imorgonkväll åker vi hem till Örebro och möter upp Mattias. Sen håller jag alla tummar jag kan för att Felicia är frisk nog att gå till "storgården" på Lucia. Hon har väntat, längtat och övat luciasånger.
Snart blir det finalen av "Så mycket bättre". Det är verkligen ett koncept jag gillar. Och de allra flesta av artisterna är hur sköna som helst!

KRAM!




2:a advent - bästa söndagen!

På förmiddagen skulle Felicia på kalas hos en tjej på samma avdelning. Hon ville att jag skulle vara med så det var jag. Mysigt och full fart i två timmar! Sen åkte vi hem och bytte om och så var det dags att åka till ishallen och titta på uppvisning av Felicias skridskoskola. De var så söta! Felicia älskar att åka skridskor. Hon har träning på lördagförmiddag och sen frågar hon varje dag när hon ska åka skridskor igen. Lycka också att kompisen Elsa är med. Det var jultema och Felicia var tärna med glitter på hjälmen. I publiken satt en stolt mamma, en stolt pappa och en stolt farmor. En stolt mormor var hemma med lillasyster. De stora tjejerna visade upp sina konster i konståkning. De gjorde det till låten Hallelujah, som vi hade på Magnus begravning. Det brast för mig efter två raders text. Men så är det väl och måste få vara. Bryta ihop och komma igen. Gråta och skratta. Älskade storebror som jag saknar dig! Men du såg väl Felicia från himlen?




Efter uppvisningen köpte vi julgran och åkte hem. Sen var det dags att sätta på Jöbacks julskiva och klä granen. Det är en av mina bästa stunder på året!
 

"Jag såg mamma kyssa tomten, jag..."

 

 

Båda tjejerna ville vara med och klä granen. Felicia fick hänga upp smällkaramellerna som hon pysslat också. Det blir en hel del pyssel när de inte är så friska så de går till dagis.

Nu är det dags att sova. En förmiddagstid och en eftermiddagstid på sjukhuset imorgon. Planering på hög nivå.


Mommis!

Mommis är en mycket älskad person här hemma. Hon ställer upp i vått och torrt. Tar hand om, tröstar, leker, lagar mat, busar, handlar, ja, allt. Och vi är så glada för allt hon gör för oss. Men mest glada är vi för hur mycket hon älskar oss alla. Hur mycket villkorslös kärlek hon öser över oss. Vår finaste Mommis! Min finaste Mamma!





Bilder säger mer än tusen ord!
Vi älskar dig!♥


RSS 2.0