It´s a date

Nu sitter jag hos mina föräldrar i Arboga. Snart ska jag åka och flickorna blir kvar. Tills imorgon. Mattias och jag ska fokusera på shopping, hämtmat, film, godis, sova länge och lyxfrukost. Behöver jag säga att det ska bli riktigt skönt?! Cornelia har aldrig sovit borta så det blir premiär. Hon är ganska van att vara i Arboga och sova där när jag är med, så det går säkert bra utan mig också. Det måste det göra. Vi känner att vi behöver vara tillsammans bara jag och Mattias. Och även om jag säkert vaknar klockan fem imorgon bitti så kan jag ligga kvar hur länge jag vill. Bara tanken är härlig. Hela eftermiddagen och kvällen blir alltså en lång date! Sweet!

Här kommer en bild från en annan date. Från länge sen. I London. Den 4:e juni 2002. Vår förlovningsdag!


Cirkus

Felicia och Mattias var på Brazil Jack när de var i stan. Felicia tyckte det var spännande. Mattias tyckte cirkus var en försvinnande underhållningsform. Tydligen var det en clown varannat nummer. Samma clown. Men Felicia fick rida på en häst och fick en Hello Kitty-ballong och tyckte nog att livet var ganska bra.Annars är det i min kropp det känns som cirkus. Jag blir inte bättre. Snarare tvärtom. Fingrarna börjar bli svåra att räta ut och de är konstant svullna. Fötterna värker och orken är försvinnande liten. Humöret är knappast opåverkat och jag börjar bli allvarligt orolig för slutet på det här. Så hoppet ligger hos forskningen.

Men vardagen ska rulla ändå. Och med flextider, bra dagis och snälla mammor så gör den det på nåt sätt. Och helger rullar på samma sätt och med inslag av goda vänners sällskap. Thank heaven för att man inte är ensam i världen!

Kram för idag!


Ekologiskt, KRAV & rättvisemärkt

Jag har blivit mer och mer medveten om maten vi köper. Både vad den innehåller och priset. Jag letar E-ämnen och KRAV-märkningar. Vill utesluta så mycket gifter som möjligt. Hur nyttigt kan det vara att bespruta grönsaker med bekämpningsmedel och sen servera det åt barnen och tycka att det är bra? Men hur mycket pengar är rimligt att lägga på mat i månaden?  Speciellt när man inte har obegränsat av dem. Vissa saker som man läst är extremt besprutat köper vi KRAV-märkt (bananer). Annat som är extremt besprutat och extremt dyrt ekologiskt köper vi bara i enstaka fall (vindruvor och paprika). Det jobbiga i allt det här är att ju mer man läser och ju mer fakta man samlar desto mer villrådig blir man. Jag tycker det är riktigt jobbigt att köpa icke-ekologiskt nu. Veta att jag matar barnen med osunda medel och ämnen. Idag blev den ekologiska delen iallafall russin från Kung Markatta, krossade tomater från Änglamark, basilika från Änglamark, frysta hallon och blåbär från Polarica och mellanmjölk från Arla. En bit i taget så är en stor del ekologisk sen.  

Till frukosten äter vi ofta ekologisk naturell yoghurt med ekologiska hallon och blåbär i. En pusselbit till en bra dag tycker vi. Tur att det finns riktigt stora "haklappar" nu för tiden. Cornelia har en som är mer som en tröja med ärmar och går ner till knäna. Den och hennes ansikte och hår brukar vara ordentligt nerkladdad med blåbärsyoghurt efter frukosten. Bara att hoppa in i duschen. :0)

Hur mycket tänker ni på ekologiskt och KRAV-märkt? Hur stor del av er mat är just sån?


RSS 2.0