Maskerad på skridskoskolan

Felicia har skridskoskola på lördagar och hon längtar hela resten av veckan efter det. Idag var det maskerad också. Tema cirkus. Så Felicia valde att vara clown. Och hon var glad att måla ansiktet och åkte iväg lycklig för att det var lördag.Det vara bara att försöka måla fram en clown strax innan åtta imorse.
Om storasyster får måla sig vill lillasyster också det. Hon nöjde sig med en näsa...
Clown!
Clown på nya fina vita skridskor.


Felicia vaknade 4.55 imorse. Och nu ska man ställa tillbaka klockorna inatt...svårt att se när hon vaknar imorgon. Runt 4-snåret förmodligen. Och hon saknade sin Jajja så mycket. Tårarna rann nerför kinderna och hon sa hela tiden att hon ville till Jajja på en gång. Hon hade alldeles egna lösningar på hur hon skulle få träffa honom igen. Tyvärr fick jag förklara att ingen av dem var möjlig. Och så var hon ledsen att hon inte hade sagt Hejdå.  Den här verkligheten...


Cats in the house

Här hemma blandas sorg, skratt, lek, gråt och katter! Mattias blev lite förvånad när han kom hem från jobbet och möttes av de här varelserna i sitt hus.


 

 


En annorlunda födelsedag

Idag har kommit och snart gått. Idag är ingen vanlig dag. Den 27:e oktober kommer för alltid att vara en källa till glädje och sorg. Glädje över att det är min storebrors födelsedag och alla de fina minnen han lämnat hos mig. Sorg över att inte få fira hans födelsedag fler gånger och inte få skapa nya minnen. 32 födelsedagar blev det. Inte fler. Magnus gav mig ovillkorlig kärlek. Jag kunde vara sur och tvär. Och ändå, eller främst då, öppnade han famnen och gav mig en kram. För mig var han en stor trygghet fysiskt. Att han var stor och beskyddande. Jag känner en sån tomhet att inte få prata mer med honom och inte krypa in i den famnen som en liten lillasyster mer. Han var där sen den dagen jag föddes och vi gjorde i stort sett allt tillsammans under så många år. Sen svävade vi långt ifrån varandra i fysiskt avstånd innan vi slog oss ner nära varandra igen. Jag älskar honom så djupt. Och saknaden river i min kropp. Jag hoppas att tiden läker det värsta av såret, men att den aldrig suddar ut mina minnen. Min finaste storebror. Grattis på din födelsedag. Hoppas ni firar den i Nangijala! Jag vet att du är där.
"Nangijala är ett land som ännu befinner sig i "lägereldarnas och sagornas tid". Konkret betyder det ett förteknologiskt eller medeltida samhälle." (wikipedia)
Inget ställa passar Magnus bättr. Hans intresse för historia var stort och han sa flera gånger att "Jag borde ha levt på en annan tid. En tidigare tid." Nu är den tiden.Djupt älskad - innerligt saknad


RSS 2.0