Fem år!

Felicia har fyllt fem år. Det har vi så klart firat i flera dagar. På födelsedagens morgon "väckte" vi henne med sång och paket. Det är så kul för hon blev så glad över sin sparkcykel och sina skydd.På hennes födelsedag kom farmor och Christer och farfar hit. Felicia hade fått bestämma mat. "Jag vill ha linssoppa. Den med grönsaker i." Okej, då fick hon det. Hon hade själv valt tårta på ICA Maxi. Jag antar att det var färgen som styrde för det blev en rosa tårta. Helt underbart god. Kladdkaka i botten, med hallon och grädde och rosa marsipanlock.
 

 

Senare på kvällen gick jag och Mattias och såg Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst." Hon är den absolut modigaste och roligaste människan! Vi skrattade ordentligt, men fick även tänka till på livet.

Idag har vi firat med min sida av familjen. Mat, paket, full fart och mys. Ett stort tomrum fanns eftersom Magnus inte var här. Jag saknade honom.

Cornelia och morfar softade i soffan.

Mattias har inte varit med idag eftersom Karlslunds IF hade avslutning. Vi följde med och tittade på förmiddagen när de hade sjukamp. Flickorna sprang och skuttade som två vildar. Bra ställe att göra av med energi på! Både för pappan och döttrarna.

Imorgon är det barnkalas på bästa Skojlandet! Jag hoppas det blir ett riktigt bra avslut på den här kalashelgen.


Gillestuga

Här kommer några bilder på gillestugan. Innan var det furutak...som såklart mörknat, brun tegelvägg och målade väggar. Lite gulaktiga tegelstenar runt öppna spisen.
Efteråt är det ganska mycket vitare. :0)Idag har vi tittat ut heltäckningsmatta till gillestugan, i färgen antracit. De kommer att fixa det när målaren är klar. Helt otroligt vad jag tycker det flyter på. Hoppas bara att det fortsätter så.


70-talets korridorer

Nya huset är kul. Och massor att göra. Men vi har valt och köpt tapeter. Målare är på ingång. Snickaren har satt in nya fina innerdörrar på övervåningen. Golvläggare kommer att fixa golven i källaren och Mattias går lös med vit färg. Nån som vill se före- & efterbilder? Här kommer de iallafall. Från källaren där 70-talsfärgerna orange och brun dominerade. Blandat med lite ljusare gult och mintgrönt. Och så väggmålningarna som faktiskt känns lite hemskt att måla över eftersom någon lagt ner tid och energi på att skapa dem...men det målas över. Det är allt annat än fint om vi får välja så nu blir det vitt, vitt och vitt. Och mörkgråa golv.

 
Före


Spackling


MålningGetting there!


Källargången åt andra hållet.


Alla i familjen vill ju hjälpa till. Riva tapeter passade alla.


Fina blå innerdörrar i källaren. Men vi vill ha dem....vita, ja.


Grundade och flammiga.


Färdiga och vita.

Flickorna var med i nya huset idag. Jag tog med dem ut innan lunch så vi kunde köpa de skor de behöver till Turkiet och värmen. Och såklart solglasögon och det obligatoriska lördagsgodiset. Sen åkte vi tillbaka till huset med lunch till alla fyra som vi åt på en filt på golvet för det finns inget bord och inte mer än en stol. Sen var det full fart med flickorna. En stund tittade de på dvd och åt sitt godis.
I gästrummet finns en klädkammare. Även den målad i orange och lite ljusgul och mintgrön. En dörr var grå och en annan träfärgad. Och alla dörrhandtag i källaren var olika. Nu är snart alla dörrar vita med likadana handtag. :0)

Det var allt för idag!


RSS 2.0