UFO

En fredagsblomma så här på kvällen. De är så fina. Jag kallar dem ufo-blomma, men det är tydligen en sorts chrysantemum, eller? Iallafall så har en del snittblommor prytt huset nu efter korttagning till husförsäljningen. För tillfället bor de i badrummet för vi har bytt fönster och det blir för kallt då. Men nu ska de få komma ut igen. Om de fortfarande lever...Vi har tusen bollar i luften och jag har noll i energi för stunden. Hoppas en natts sömn funkar. Så skönt att det är lördag och alla är hemma imorgon.
Trevlig helg!


Moving on

Nu är det snart dags att flytta vidare. Det är fotodags imorgon efter många om och men. Men förhoppningsvis knackar fotografen på dörren 8.30. Sen är det visningar två veckor senare. Spännande värre. Och tröttsamt värre. Mamma har varit här och hjälpt till att fixa iordning och det finns alltid mer att göra. Jag passade på att föreviga vår pärla nu när det faktiskt är ordning och reda för en gångs skull. :0)


Så håll nu tummarna för att det funkar!


Magsjuka & vemod

Sent i lördagskväll blev ju Cornelia magsjuk. På måndagskvällen vaknade Felicia och kräktes. Magsjuka är min skräck. Och jag lider med barnen när de mår så dåligt. Tur nog vaknade Felicia innan hon kräktes och sa till och vi förstod vad det var. Så sängen klarade sig den natten. Vi har bäddat en tältsäng i vardagsrummet, rullat undan mattan, bunkrat upp med små hinkar och haft barnprogram på. Det är väl det minsta man vill när man är sjuk. Så var man har vaknat beror helt på natten. I tältsängen, på soffan, i nån av flickornas rum... Felicia har varit väldigt seg idag också. Hon kräks inte mer och äter lite grann, men väldigt trött. Det tar verkligen på krafterna. Cornelia är tillbaka till sitt rätta jag igen. :0)I tältsängen kan man mysa på dagen också.

Annars längtar och fixar vi till flytten. Jag vet inte hur många påsar vi slängt och skänkt. Och barnens två vagnar har vi sålt. Nu är det bara syskonvagnen kvar och den får stanna ett tag till. Första vagnen köpte vi begagnad. Den såg i princip oanvänd ut. Jag var så lycklig för den. Mattias pluggade fortfarande och jag var sjuksriven så inget var självklart och såklart funderade man på framtiden. Men med facit i hand så har det funkat bra. Livet ger en andra vägar än de man sett ut, men de går oftast att gå de också. Iallafall var det lite vemodigt att sälja bebisvagnen. Den som båda flickorna legat i från första stund. Men jag försöker intala mig att det inte sitter i sakerna. Minnena har jag alltid kvar.

 

Storasyster kör lillasyster på picknick.

Detsamma gäller alla barnkläder som de växer ur i raketfart. Visst har jag sparat en del viktiga kläder. De första de hade på sig och sånt. Men det mesta har jag skänkt bort. Föhoppningsvis till barn som verkligen behöver dem. Jag har gjort iordning varsin minneslåda åt dem också med kort, brev, smycken och så den små armbanden med nummer som de hade på BB. De är så små, så små, men ändå tappade Felicia sitt när hon låg i sin lilla plastlåda. Nu finns de iallafall kvar. Hittade en skål full med Felicias gamla nappar. Som hon släpade runt på dem.Tre fick stanna, de andra är kastade.


Sen ska vi lämna huset där vi bott under så viktiga år. Här har vi bott när Mattias fått jobb, vi har gift oss, barnen har kommit hem hit från BB, de har tagit sina första steg här. Om väggar kunde tala. Och så funderar jag på hur Magnus ska hitta oss när vi inte längre bor kvar här. Han vet väl att vi flyttar? Och han vet väl vart vi flyttar? Ibland känns det som att jag vill stanna upp och fortsätta exakt lika annars blir det fel. Magnus finns inte mer och då kan vi inte förändra något. Men jag inser att det vore att fastna i det som hänt. Vårat liv måste gå vidare för oss och barnen och mamma och pappa. Men som jag saknar honom. Varje dag, hela tiden. Jag är ju lillasyster, men har ingen storebror kvar på jorden. Varför då? Och Felicia pratar om honom ofta. Igår tände hon ljuset vid hans foto.Var är du älskade storebror?

Dags att vandra vidare i planerna och tankarnas värld. Och snart sova för idag. På tältsängen i vardagsrummet. Var jag vaknar är en helt annan sak.

Liten inatt

När Mattias tittade till Cornelia innan vi skulle lägga oss igår så slog det emot honom. Hon hade kräkts ner hela sängen och sig. Och inte vaknat! Obehagligt! Det vara bara att duscha henne och ladda in i tvättmaskinen. Tack för att vi har en ny sån iallafall och att det här inte kom när vi var utan tvättmaskin. Sen bäddade vi ner henne i tältsängen i vardagsrummet så hon kunde titta på tv och ligga ner. Framåt natten somnade vi några timmar. Nu sover hon igen i sin säng och jag hoppas hon får sova i ro.


Älskade Liten!


TLC

Sitter hemma i soffan och surfar runt. Kollar in på www.bloggfamiljen.se som vanligt. Tävling om att gå på TLC releasefest. Varför inte byta vardag och familj mot glamour för en stund...jo, det borde jag verkligen. Vara social och sätta på mig finklänning en kväll. Få längta hem till familjelivet och vardagen igen. Absolut! Håll tummarna nu... www.tlcsverige.se/tavling

Semla

Dagen har avslutats med en semla badande i varm mjölk. Gott ända tills det nästan var slut och jag kom på att det blev för mycket. Att man aldrig lär sig! :0)


Mormor- & morfardagar

Vi har varit i Arboga i helgen, för Mattias var hemma och målade trappen. Vi skulle åka hem så barnen kunde gå på dagis måndag och tisdag. Så blev det inte. Cornelia hade fortfarande feber och fick förkylningsastma. Felicia blev dunderförfyld. Cornelia kräktes på lördagmorgonen. Hon var riktigt seg. Felicia nyste sig igenom nätterna. Vi blev helt enkelt kvar och åker hem ikväll.

Imorgon har Mattias föräldradag och jag ska på massage på förmiddagen. Förhoppningsvis är Felicia så frisk så vi kan gå på förskolebio på eftermiddagen. 20 kronor/biljett och imorgon visas Prinsessan Lillifee. Vore toppen!

Det har iallafall inte gått nån nöd på oss. Vi äter, leker, badar. Mamma och Felica har planterat om blommor. Katten har latat sig och Cornelia röjt runt.
RSS 2.0