Grillmys

Började dagen med skiftträning. Först tog jag en promenad i skogen. Och sen tog Mattias en runda på nya cykeln. Efter lite handling och fix kom fina vännerna Lina, Björn, Ludvig och Oscar hit på eftermiddagen. Det var en sån där idyllisk eftermiddag när solen sken och alla var glada. Plötsligt händer det! Vi myste, fixade mat, lekte, kastade pil och grillade. Tack Björn för att du kom hit och tog tag i grillningen! Bästa på bordet var helt klart grillade färska majskolvar. Så gott! Minns att vi åt det ofta i USA. De kokade dem, men smaken tog mig tio år tillbaka direkt. I like! Kommer vara ett stående inslag från och med nu!

  
 

 

     

Har precis varit och hyrt tre filmer. Måste helt klart ha nåt bra att somna till. Ikväll blir det "Heartless" någon annan dag "Love & other drugs" och "Irene Huss - Den som vakar i mörkret". Så smidigt att man hyr filmer och har dem en vecka. Bara man kommer ihåg att lämna tillbaka dem sen...


Turkland!

När vi var i Turkiet gick jag ut och gick nästan varje dag. Hade med mig skor som jag fick skavsår av första dagen. Som vanligt. De resterande 13 dagarna var det pusslande med plåster för att kunna gå överhuvudtaget. Jag gick på trottoaren vid den stora gatan efter stranden. Ungefär samma varje dag. Typiskt mig. Samma lika. När jag svängde ner på tvärgatan till hotellet gick jag förbi ett träd som doftade så gott. Jag luktade på blommorna där varje dag. Som kaprifol. Otroligt!Mmm. Luktar gott!
I princip varje dag såg jag en man med kamel också som gick där. Som vi är ute och går med en hund. Den gjorde mig glad!


 

Jag lukatde även på rosorna som växte nästan längst bort på rundan. De var vackra!
 Och vi hörde tuppen gala hela tiden utanför hotellet.


  

Det var vackert!
Inga fel på utsikten från balkongen.
 De här små Kitty-damerna gör mig lycklig!Livet

Bredvid mig sitter flickorna med lördagsgodis och tittar på film. De fick välja vilken de ville. De valde "dopfilmen". Filmen om deras första år. I början är det Felicias dop och det är som om Magnus kliver rakt in i vardagsrummet. Som att han kommer hem. Greppbar men ändå så långt borta. Och så rullar tårarna nerför kinderna. Igen. För att jag längtar efter honom. För att jag sörjer det sätt han fick avsluta sitt liv på. Pekar finger åt döden igen. Fuck you!!
Snart är det dags att åka ner till Göteborg och träffa min familj från USA. Mina puppies som var 1 och 3 när jag kom dit det första året är 14 och 16 nu. Inga små puppies längre, men fortfarande mina puppies. Så klart. Några dagar med dem och få se Sophia spela fotboll på Gothia Cup. Krama dem och hänga med Mommy & Daddy också. Härligt! Sen är det inget minus att jag får sova ifred några nätter.

Jag har fastnat i en låt:
http://youtu.be/GvNel63ChA4
Rasmus Seebach - EngelSåg de här på Blomsterlandet. Köpte ingen, men måste göra det nästa gång. En flaska smultronpuss måste ju vara det bästa man kan dricka?! Bara namnet gör en lycklig! Vi har massor med smultron i trädgården och vet man inte var Bubby är kan man oftast hitta henne under häcken mumsandes på smultron. Smultron måste vara den ultimata smaken av sommar. Sol, lycka, lugn och ro.

 

Så, en smultronpuss till dig som läser!


Älskade storebror

Den 29 september förra året förändrades mitt liv och många andras för alltid. Magnus dog. Jag minns mammas telefonsamtal som igår. Hur hon försökte berätta att Magnus var död. Att han dött på semestern med pappa. Att pappa skulle komma hem utan Magnus. Jag minns att jag skrek nej om och om igen. Och att jag till slut frågade hur vi skulle kunna fira jul.

Vi var tvungna att göra iordning allt till begravning och dödsannons. Välja vers, musik, psalmer och bilder. Fast jag helst av allt bara ville att någon skulle väcka mig. Berätta att mardrömmen var över. Det är ingen som väckt mig än. Vi valde den här versen i dödsannonsen:

Sov till vindarnas
smekande sång
Sov under grönskans
gröna fång
Sov ifrån sorgen, oro
och strid
Sov i underbar frid
Den representerar Magnus på ett bra sätt. Han älskade skogen och naturen och jag önskar att han sover till naturens musik.  Den säger också en hel del om hur han hade det. Han hade en strid med droger. En daglig kamp. Och den kampen var den värsta man kan uppleva. Jag har också sett sorgen i hans ögon. Sett hur han inte ville såra någon av oss. Inte ville svika någon av oss igen. Men hur han visste att drogerna tog över gång efter gång. Det var hans sorg. Och det är vår sorg. Att han inte fick leva sitt liv i fred. I ro från demonerna som plågade honom dag som natt. Jag har sett hans oro och jag önskar ingen annan det. Att stå bredvid och se någons liv rinna en ur händerna är grymt. Sorgen finns alltid där. Den finns när tårarna rinner och klumpen i magen är närvarande. Den finns när jag skrattar. Den finns hela tiden.

Men jag måste välja att se honom som den storebror och morbror han var. Den som älskade mig villkorslöst. Den som ville mig väl och ville att jag skulle må bra. Den som älskade barnen. Den som barnen älskade högt. Som lekte, lärde och busade med dem. Felicia säger fortfarande att vi skulle ha frågat Jajja om det som handlar om naturen. Hon frågar mig och jag har inte svar hälften så många gånger som han.
Vi valde att ha låten Hallelujah på begravningen. Jag vet att Magnus älskade den låten. Jag minns hur han sa till mig och mamma att komma och lyssna på den på youtube. I kyrkan var det en man som sjöng den solo. Det var vackert men så smärtsamt. Jag minns att sorgen rev i mig och att jag grät högt. Det gick inte att stoppa. Tårarna rann som regnet. Det fanns inget slut. Och det finns inget slut på saknaden.

http://youtu.be/T2NEU6Xf7lM

Han finns runt oss. Han finns i mina minnen. Han finns i foton på väggen. Vi pratar om honom. Så klart. Han ska fortsätta att vara en del av familjen. Vi ska inte glömma. Det finns inget med det som jag vill sluta prata om. Men ibland undrar jag hur människor omkring oss tänker. Att prata om Magnus är helt okej. Jag kan säkert bli ledsen, men jag tänker på honom så ofta så det spelar ingen roll. Men många väljer att inte säga något. Det har gått nio månader men för mig känns det som nyss.

Jag vaknar varje morgon och känner att det är en bit som saknas. Så många gånger man vill berätta och visa saker för honom. Felicia var ledsen häromdagen för att han dött innan hon fick visa honom hur man viker en loppa. Det är hennes sorg.In life we loved you dearly
In death we love you still
In our hearts you hold a place
no one could ever fill

If tears could build a stairway
and heartache make a lane
we would walk the path to heaven
and bring you back again

Jag vet att min högsta önskan aldrig slår in. Magnus kommer aldrig mer hem. Det är grymt och den sorgen måste jag sörja. Vissa dagar förtränger jag, andra gråter jag. Men alla dagar väljer jag att se honom som min älskade storebror.


RSS 2.0