Isande kallt

Vi kom hem till Örebro igen igår. De hade problem med sittliften i Bjurs så till barnens besvikelse blev det inte nån slalom på förmiddagen. Vi packade ut i bilen och städade av husvagnen och rullade hemåt. Ett stopp på Kupolen i Borlänge för lunch och jag letade små ringar till Cornelias öron. Hålen vill inte riktigt läka och jag tror plupparna sitter för hårt. Tyvärr fanns de inte där så vi rullade vidare i ett vackert landskap och kom hem vid 16.
 
 
 
Vi har haft det toppen i Bjurs men det är alltid skönt att komma hem! 
 
Idag har vi segat på förmiddagen och åt frukost 10.30. Jag tog en promenad efter det och kan bara påminna mig själv om att ta termobyxor när jag tar en promenad i -10 i fortsättningen. Fodrade träningsbyxor räcker inte. Jag hade iallafall tillräckligt på överkroppen. Men det bet ordentligt i kinderna och jag fick dra upp buffen över mun och näsa.
 
 
Resten av dagen slöas det. Väldigt skönt. Det betyder legobygge, film, läsa, spela spel och dricka te. Helt perfekt!

Slalom och bio

Tjejerna somnade ganska fort ikväll. De släckte vid 21 och sov nog 20 minuter senare. De har somnat senare sen vi kom hit. Men de har också sovit längre på morgonen. Allt ifrån 7 till 8.30 har de vaknat. Alldeles lagom!
 
Idag har det varit fullt schema. Det var slalom på förmiddagen och så träffade barnen på maskoten Bjurre. Under tiden läste jag ut min bok av Mari Jungstedt. Jag gillade den verkligen. Nu ser jag fram emot nästa!
 
 
 
Efter lunch åkte vi in till Falun. Mattias skulle träna på Lugnet och släppte av oss i stan där vi såg Snobben på bio. Väldigt bra film tyckte vi alla tre! Sen fixade vi presenter till de två av Felicias kompisar som har kalas på lördag. Och så lite plock som tjejerna köpte för julklappspengar.
 
 
 
Sen åkte vi tillbaka till Bjurs och fixade kvällsmat i husvagnen. Kvällen avslutades med yatzy som vi spelade alla fyra. Nu håller vi tummarna för att sittliften är igång imorgon så de får åka slalom innan vi packar ihop oss och åker hemåt. Idag stod den still pga något tekniskt fel. Nu ska jag också sova. Jag ser fram emot att sova hemma i min vanliga säng imorgon. Med toalett och rinnande varmvatten i kranen som jag kan gå till utan att gå ut i -12 och mörker. 
 

Söndag i Bjurs

Dagen har varit som de flesta andra dagar här i Bjurs. Barnen och Mattias åker slalom på förmiddagen. Idag åt vi lunch på restaurangen istället för i husvagnen. Hamburgertallrikarna som de andra åt var bra men gulaschsoppan var verkligen inte god. Smakade köttsoppa på burk. Cornelia hade åkt klart strax efter lunch men Mattias och Felicia fortsatte. 
 
 
Solen orkade knappt fram idag men jag såg en skymt av den på promenaden från restaurangen. Vänster fotled gjorde ont idag. Jag får försöka vila när jag inte går men det är en sån frihet att kunna gå ut och gå. Jag vill så gärna göra det varje dag men får kanske vila nån dag i början. Kanske är det för att jag går i lite snö och fotleden får jobba mer än om jag går på barmark som det gör ont.
 
 
Vi hängde i husvagnen på eftermiddagen och efter kvällsmaten drog de ut på sjön på längdskidor. Jag älskar att barnen får röra på sig och frisk luft. Att de får möjlighet att prova vinteraktiviteter trots att jag inte kan hjälpa dem.
 
 

2/1 i Bjurs

Idag öppnade de sittliften och fler backar. Mattias och flickorna hade redan tagit bilen bort till barnbarnen men åkte en del i nya backen också. Jag tog en promenad på 4 km och stannade vid backen och väntade så jag hann se dem åka lite. Min vänstra fotled gjorde lite ont under promenaden. Det ligger lite snö och jag tror att det blir lite mer belastning på fotlederna. Det är lite känslan av att gå i sand. Det har gått över under dagen och jag hoppas jag kan gå en promenad imorgon igen.
 
 
Det blev en lite senare lunch efter de åkt skidor klart och sen har det varit kortspel och mys resten av dagen. Tvn glömdes hemma och Felicias filmer vi laddar ner på viaplay funkar inte så det blir inte så mycket filmer som vi önskat. De får köra en del via internet på kvällarna. Men för mig blir det tidiga kvällar och jag sover mer här än hemma. Imorse sova de andra till halv nio men jag hade vaknat vid åtta. Då hade jag sovit tio timmar!
 
Nu ligger flickorna i sina sängar och streamar film. Vi ska snart släcka. Mattias kör ett träningspass längskidor. På sjön idag. Jag ogillar när nån är på sjön men de säger att isen är tillräckligt tjock och jag tycker det ser fantastiskt ut när jag går min promenad och man ser folk ute på isen på långfärdsskridskor. Det ser ut att vara sån frihet. Om man bara kunde bortse från att man åker på en is...
 

Nyårsdagen

Nyårsafton är över och 2015 är slut. Ett nytt år ligger framför oss och jag tycker om känslan av att få påbörja något nytt och lämna det som varit bakom. Varje dag är egentligen något nytt men att få fira in ett nytt år är något speciellt. Jag har en del förhoppningar om 2016. Men det viktigaste kommer att vara att få ett lugn. Att säga nej när magkänslan gör det. Och jag hoppas på så få sjukhusbesök som möjligt.
Kanske är nyårsdagen årets slöaste och tröttaste dag. Flickorna var vakna över tolvslaget igår Och var ute och tittade på fyrverkerier med Mattias. Det var massor att titta på! Jag kikade från husvagnsfönstret. De somnade inte förrän vid ett och sov till åtta iallafall. Men alla har varit lite trötta idag.
Vi åkte in till Falun och såg "Tsatsiki, farsan och olivkriget" på bio. Alla gillade den. Och jag gillar att vi kan göra saker tillsammans alla fyra som passar oss allihop. 
 
 
 
Resten av eftermiddagen har vi varit i husvagnen förutom en stund när flickorna och Mattias var ute och lekte. Nu är klockan 19 och jag och tjejerna är iordning för natten. Vi ligger i våra sängar med varsin skärm innan vi ska släcka. Mattias kör ett träningspass på längdskidor. Uppför slalombacken tyckte jag han sa.

RSS 2.0