Den mystiska bilden

Felicia var igång för någon månad sen och lånade kameran. Hon tog kort på allt som kom i hennes väg. Jag raderade alla kort utom ett. Jag fullkomligt älskar bilden men har ingen aning om vad hon har knäppt...




Jag har försökt klura ut vad det är för nåt. Jag tycker det se ut som ett godishjärta, men vet att det inte är det och det måste vara nåt större för hon kan ju inte ställa in kameran. Bilden ska sparas iallafall.

Imorgon åker vi till Arboga och sover där till tisdag. Då åker vi till Mörkö och gratulerar farfar som fyller år.

Här hemma betas en diger lista av  nu för tiden. En sak om dagen iallafall ska göras. Allt från lister till bilvård, laga kuddar till återvinning. Var sak har sin tid!

Sova har sin och nu är det dags!

Sommar och bär!

Ja, idag har vi fyra varit ute i stugan med farmor. Tiden bara rinner iväg där. Det ska plockas blåbär, åkas båt, träs smultron på strån, lagas mat, leka, busa...ja, allt som hör sommaren till. Det har varit en så härlig dag alldeles full med sprudlande glada skratt och god mat.

Smultron är väl samma sak som sommar?





Blåbär plockades med bärplockare och de såg alldeles instängda ut.




En båttur till kiosken för att köpa glass.




Mattias har dille på att kasta prick med stenarna som finns.




En av alla humlisar som huserar i farmors blommor.



Nu, inspelade Morden i Midsomer...

Bilder säger mer än tusen ord...














Jag ber en stilla bön

Och då vet ni som känner mig att det inte händer särskilt ofta. Men jag önskar så att jag får fortsätta att ha den lilla kraft jag har. Att jag orkar ta mig till träningen nån dag i veckan. Då blir jag ju starkare och orkar mer. Som det varit tills nyss har jag inte riktigt kunnat komma längre ner vad gäller ork, kraft och vilja. Vad gäller min sjukdom alltså. Klart man kan komma längre ner med en annan sjukdom, men jag hoppas jag slipper fler. Jag har så mycket jag vill göra nu. Och så har jag precis börjat med medicin efter graviditet och amning. Liten har blivit så stor och ammar inte längre.  En dubbel känsla, men mest skönt den här gången. Det var lättare med Felicia. Men ibland tänker jag att jag inte ska amma nån mer gång. Och då känns det mer vemodigt.

Men tänk om medicinen verkligen kommer funka utan några större biverkningar? Hur mycket kommer jag klara då? Jag blir automatiskt mer social när jag inte har så ont.  Skrattar mer och så har man en positiv spiral. Det är det verkligen dags för! Jag inser att livet inte löser sig på en dag. Jag har varit sjuk i 15 år och kommer aldrig bli frisk. Men jag ber som sagt en stilla bön att få må bättre än jag gjort sista åren. Att medicinen funkar och att jag får bli lite mer jag igen.

Puss och god natt!

Ordinarie, rea, rea på rea, rea på rea med kupong...

Ja, spektrat på inhandling av kläder är stort vad gäller priset. Ordinarie pris på en tröja i en dyr affär kan ge tio plagg i en billigare affär där det är rea på rea och man även har kupong. :0) Som jag tidigare sagt är jag kupong- Affe själv och idag tror jag att jag gjorde riktiga fynd. Jag hittade kläder till Felicia, Cornelia, mig och present till en liten kille. Och det blev inte dyrt alls. Perfekt nu när jag inkomsterna inte är direkt höga.

Sen skulle jag hämta ut mediciner och då blev det aningens lite dyrare...väldigt dyrt. Men "jag ska inte klaga". Vi har högkostnadsskydd och tillgång till mediciner. Nu håller jag tummarna för att de funkar bra också.

Just nu är maten på gång här hemma. Det blir potatissallad bestående av potatis och en röra på bland annat basilika, parmesan, vitlök och olivolja. Till det marinernad quorn, ugnsgrillade morotsstavar, en sallad med fetaost och melon, tsatsiki och så Mattias älsklingsglass, romrussin, till efterrätt. Mums!! Nu väntar jag på att han ska komma hem med barnen efter att ha varit i stugan hela dagen med Farmor. Förhoppningsvis, och troligtvis, så sover Felicia och vi bara bär in henne. Cornelia vill nog sova ganska snart också. Då blir det middagsdags för oss "vuxna". Tänk att det bor fyra barn här, kan jag komma på mig själv att tänka. För jag är väl inte vuxen?! När hände det och varför var det ingen som sa nåt till mig?



Imorgon blir det Arboga. Hälsa på morfar och morbror Jajja, bada och busa. Mormor är och leker med sina  kompisar ett par dagar så henne träffar vi inte. "Om en annan dag" som Felicia brukar säga. Jag och flickorna tar bilen. Mattias har förmodligen önskemål om att ta cykeln. Tänk att han tycker det är lika roligt att cykla som man gör när man cyklar runt runt utanför sitt hus den där sommaren man lärt sig cykla. Det är definitivt minst tre barn i vårat hus iallafall!

Kanske är det Felicia som är vuxen. Det är hon som läser "Trotsboken" här hemma. Information och tips om barns utveckling.

Felicia frågade efter min mormor häromdagen och jag försökte förklara att hon är död och vad det innebär. Hon ville veta vad som hände, hur hon ser ut. Jag förklarade att hon inte finns mer. Att vi inte kan träffa henne. Så funderade Felicia ett tag och sa att vi kunde "träffa henne om en annan dag istället". Aningens svårt för en treåring helt enkelt. Mamma sa att vi kunde ju gå till en grav och visa. Men, jag kan ju inte säga att "här under jorden ligger det en som har dött". Nej, jag väntar lite och får förklara på nåt bra sätt, en bok kanske, när hon blir lite större.

Men jag önskar att jag kunde åka till min mormor så att hon fick träffa flickorna. Det gör jag verkligen.

Hoppas ni njuter av sommaren. Ha en trevlig helg!

Vi var ju i Farmors stuga också!

Ja, vi hade några dagars semester i Farmors stuga. Vi lånade den när de var borta. Vi packade bilen knöka full och lämnade civilisationen för att spendera några dagar med mygg, smultron, mulltoa, vatten på dunk och bad. Det var mysigt, men lite meckigt för en bekväm människa som jag. Vi hade besök av Lina, Björn, Ludvig och Oskar en dag också. Helmysigt!















Over and out!

Sommar och semester

Det har varit full fart. Vi har hunnit med en resa till Borås med Noel, Jossan och Olle. Det var riktigt lyckat! Barnen lekte hela tiden och vi vuxna fick umgås och ha det bra också. Dagarna var fyllda med:


Promenad till lekplats.


Gunga med Jossan i vattenpölen.


Borås djurpark där Noel kör traktor.


Alla utom jag och Cornelia åkte tåget.


Kramkalas vid aporna.


Cornelia premiärgungade.


Felicia körde traktor. Mycket uppskattat!


En heldag på Liseberg.


Kaninfärden var: en mamma, en pappa, två lyckliga barn.


Sagoslottet var intressant!


Små grodorna var favorit och åktes minst 10 gånger.


Noel och Olle.


I pappas trygga famn.


Noel och Jossan.


Flygplansfärd.


Glass på Ben and Jerry´s, mums!


Milkshake så klart!


Så här trött var Felicia när vi kom hem till Örebro.


Tidigare i sommar har det sett ut så här:


Myser på en filt i gräset.


Pannkakslunch på badet i Kumla.


Och sen kan man springa huuuur fort som helst!


Hoppgungan är en klar favorit nu.



Until next time, hoppas ni njuter av sommaren!


Citat

"Ska vi busa, pappa?"
"Men det blöder, jag vet inte hur jag ska få stopp på det." (Mattias böder pyttelite i munnen efter en smäll av Felicia av misstag.


"Min hjärna och kropp har ingenting gemensamt." (Mattias säger så om logik och känsla...)

"Nu ska du få för gammal ost Felicia"
"Jag vill inte ha nån gammal ost!"


Större rapportering senare....until then...

Jag smälter bort!

Ja, värmen tar kål på mig. Jag vet "att man inte ska klaga". Men det är varmt. Riktigt varmt. Vi har spenderat några dagar i Mattias mammas stuga. Mysigt, myggigt, bad, varmt. Ja, både plus och minus. Största minuset var att jag glömde medicin hemma, men jag fick ta en tur till storstan Karlskoga och hämta nytt på Apoteket så löste det sig också. Nu är vi hemma några dagar och sen åker vi till Borås till Noel, Jossan och Olle. Jag har berättat för Felicia att vi ska till djurpark och hon tyckte att det var en bra idé att klappa lejonen och tigrarna, men inte aporna för de kan bitas...?! Jaha.

Nu är Felicia och Mattias på Skojlandet. Cornelia sover. Jag svettas. Sen ska vi till Lina och Björn och grilla. Mysig kväll! Imorgon är det tvätt och packning och på söndag åker vi på semester.

Jag gjorde lite vindsshooping imorse igen. Kläder till Cornelia för hon växer så det knakar. 7690 gram och 67.5 cm lång. Ja, inte så liten längre. Så nu tvättar jag för fullt så hon har kläder i sin byrå. Ska kanske en sväng till Marieberg i eftermiddag och då är det bra att veta vad som fattas...egentligen ingenting tror jag. Vi sparade ju allt efter Felicia. Vi tog ner hoppgungan och gåstolen så får vi se om hon gillar dem. Felicia ratade hoppgungan men älskade gåstolen.

Just ja, jag har lovat Felicia att göra plättar idag. Har lånat mammas plättlagg så nu ska jag vila en stund innan jag fullgör mina förpliktelser.

Bilder finns på andra datoen och de kommer senare...

Ha en trevlig dag!

RSS 2.0