Uppe före resten av familjen

Japp, jag är vaken. Men inte pigg. Kunde inte somna om när jag vaknade trots att de övriga två i familjen sover sött. Men jag får några lugna minuter innan dagen drar igång. Tror att vi ska åka ut till Toys R´Us och köpa en liten plaskpool till Lillan. Den hon hade förra året gick sönder och nu är det verkligen dags att plaska. Fick tips om att "crocs" (fejk så klart) finns i hennes storlek på Lindex så jag tror att det blir en sväng dit också. Har sett de överallt men då har det börjat på storlek 24 och hon har 23...men nu så kanske vi hittar. Hoppas de har några gröna...det gillar jag. Men hon får välja själv.

Nehepp, kanske dags att gå ner och slå på ugnen så vi får nybakade baguetter till frukost. Fixa till te och äggröra så blir Mattias och Felicia glada när de vaknar. Och, just ja, jordgubbstårtans dag är inne! Den har stått och saftat till sig över natten. MMmmmm....

Hoppas ni njuter i värmen!

Mmmm, jordgubbstårta!

Solen skiner och skiner och skiner....puh. Jag vet att man inte ska klaga, men det är väl dags att ta sig nånstans där man kan svalka av sig emellanåt. Iallafall Lillan. Jag hoppas att de fyllt poolen i Stadsparken så att man kan vara där. Och så är det väl dags att köpa en liten pool att ha hemma på gräsmattan.

Det doftar här hemma...har en tårtbotten i ugnen. Ikväll fixar jag den med jordgubbar och ananasspad mellan och imorgon åker grädde och jordgubbar på. Varför? För att det är sommar och det är värt att fira! Mums!

Lillan frågar varje kväll och morgon "gagisda? mammada?" Så blir hon glad oavsett om det är dagisdag eller mammadag. Gullungen. Hon babblar och babblar. Och ska göra allt själv. Liten har blivit ganska stor nu.

Mattias ska handla massa virke ikväll och imorgon, tror jag, att han ska börja bygga på trädäcker där ute. Jag längtar så mycket till det är färdigt. Jag hoppas att vi kan njuta av sensommaren och tidiga hösten där ute.

Nu måste jag nog ta ut tårtbottnen innan doften förbyts mot bränd stank...

Kram på er!

Mysig eftermiddag i Stadsparken

Jossan ringde mig när Mattias och jag ätit lunch. Frågade om vi ville ses. Så klart vi ville! Aldrig har det varit så enkelt att cykla hem från stan! Hämtade Lillan på dagis och tog med lite fika och åkte till Stadsparken. Det var så kul att se dem! Noel och Felicia gungade och grävde. och så fikade vi. De hade köpt med bullar. Skogaholms minibullar tror jag de hette och jag inser att de slår allt annat för Felicia åt två stycken. Och så mini var de inte! Och Felicia fick en så fin klänning i 2-årspresent. Den ville hon sätta på sig direkt. Hur mysigt som helst att träffa dem och Felicia har pratat om dem ikväll. Nu har hon lagt sig och jag blir inte sen. Jag är tröttast på länge. Men det har varit en bra dag. Och då somnar man gott.

Glöm inte att en extra kram värmer! Jossan, Olle och Noel hade gärna fått kramar, men vi vågar inte för vi är rädda att smittas. En annan gång får de dubbelt!

Hoppas ni har en bra dag!
Go´natt!

Mors dag och hopp!

Nu har det varit mors dag. Jag fick ett fint halsband av Felicia. Sånt som jag önskat mig, som det står HOPE på från barncancerfonden. Så fint! Vi lekte i en lekpark i Arboga och åt första lunchen utomhus på mammas och pappas altan. Så skönt att det var en fin dag och man kunde vara ute. Längtar tills uterummet är klart här hemma.

I fredags åkte vi till Arboga och hade överraskningsmiddag för mamma tillsammans med min storebror och tjej. Vi gjorde tacos och så åt vi rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt. Mums! Felicia tar en bit tortilla, lägger det på bordet, lägger på köttfärssås och en massa annat, viker ihop och äter. Så gulligt. Har sett hur pappa och andra gör och då vill hon göra likadant.

Lördagen var det 30-årsfest, men det blev bara Mattias som åkte. Jag mår inte helt bra från förkylningen och kände att det var bäst att stanna hemma. Men de hade haft jättetrevligt och det var kul att höra.

Nu är Lillan på dagis och jag ska snart ta en cykeltur till stan. Måste röra mig mer men det är sååååå jobbigt när man inte mår riktigt bra. Nu är ju förkylningen nästan borta så nu måste jag ut igen.

Hoppas ni har en trevlig måndag!

Gääässsppp!!

Jag skulle lägga mig klockan sju ikväll. Nu sitter jag fortfarand euppe. Felicia somnade 21.30 igår och var vaken inatt och skulle upp 7.00. Jag fattade ingenting. Men nu sover hon och jag hoppas hon gör det hela natten. Jag är så bortskämd med att hon sover hela nätterna så jag minns knappt hur trött man var när hon var liten. Men, hjälp, jag är helt slut efter två nätters vaknande.

Imorgon drar vi hem till Arboga. Hela helgen. Ska bli mysigt. Mors dag ska firas. Vi ska härja hemma hos mamma och pappa och bara ha det bra. Mattias ska på 30-årsfest på lördag, men vi stannar hemma. Jag har varit för förkyld och dålig för att orka följa med. Sova tidigt i säng hos föräldrarna går knappt att slå om ni frågar mig. Sånt partyanimal är jag... Och vet ni, jag gillar det. Inte nån överraskning om ni frågar de som känner mig. Men, jag har anpassat mig till det liv som gavs mig. Och jag trivs. Det är väl det viktigaste?!

En sak som jag tänkt på som jag har för mig, som säkert de flesta inte vet. Vill ni veta? Okej. Jag kan inte lägga mig i en obäddad säng. Nej, det är inte tvångssyndrom. Jag tror inte att nån dör. Jag får inte brutal ångest. Det bara känns bättre med bäddat. Har jag inte bäddat på hela dagen (och nej, det händer inte ofta, men om det gör det) så bäddar jag precis innan jag kryper ner. Så skum är jag. Och om jag får gissa så har du som läser en del funky saker för dig också. Handen på hjärtat, vad gör du för skumt egentligen?

Godnatt alla vänner! Jag hoppas ni sover gott ( i en bäddad säng :0))!

Champions league-final!

Ja, så ska tydligen kvällen spenderas hemma hos oss. Felicia har precis lagt sig. Var inte trött innan, och undra på det när hon sov två timmar på eftermiddagen....så går det. Nu ska jag snart gå ner och bänka mig framför tvn. Såg att Mattias köpt godis också...mmm, vad onyttigt! Tror att jag tar med mig Amelia som kom med posten idag. Jag är så grovt intresserad av fotboll så jag vet inte ens vilka lag som spelar. Det visar sig.

Ha en bra kväll!

Nu längtar vi efter Noel med föräldrar!

Snoriga är vi fortfarande och det är inget skoj alls. Vi skulle vilja leka med Noel och träffa hans föräldrar. De har gått igenom så mycket hittills och gör det nu med. Pratade med Olle igår. De är verkligen riktiga kämpar. Jag beundrar dem otroligt! Så länge vi är förkylda håller vi oss ifrån dem. Men när vi är friska kanske vi kan träffa dem ute och leka och fika och prata. Det skulle vara kul. Felicia vill jämt titta på "Lolell" på datorn om jag sitter här. Jag får absolut inte byta till nån annan sida. :0)

Noel, kämpa på, gubben! Vi leker gärna när vi är friska och ni vill!
Kram från oss tre!

Snor och åter snor...

Jag är fortfarande riktigt förkyld. det här är ju int eklokt. Det har gått 9 dagar sen det började. Javisst, jag mår bättre, men snorar som aldrig förr. Fattar ingenting. Känns som det satt sig i ögonen också. och kroppen tar stryk efter ett tag. Jag känner det i lederna. Men nu MÅSTE det försvinna snart.

De har 50% på alla barnartiklarpå KID hemtextil. Vill dit och kolla. Inget vi behöver, men kanske kan man fynda nåt. Kan jag lura med mig man och liten i eftermiddag kanske?

Jag försker plocka lite tvätt mellan snytningarna. Man känner att det är slut på kraften för det var jobbigt att cykla till dagis imorse. Men vad skönt det vore att ta hand om all tvätt och tvätta den som finns. Drömma får man ju! Jag tror jag faller för vila i soffan och tidig lunch istället. Tvätten finns säkert kvar imorgon. :0)

Hoppas  ni har en bra dag!

21

Japp, då var det fixat! Mamma kommer hit och är barnvakt så att vi kan gå på bio. Vi ska se 21. Bara hoppas att den är bra. Jag har längtat efter att gå på bio ett tag, men det har varit så mycket annat. Nu var det dags. Ska krypa ner i ett bad och skrubba mig ren innan. Annars kanske de tror att det är nån grottinvånare som letat sig upp på stan och flyr som aldrig förr. :0)

Idag på eftermiddagen sov jag middag samtidigt som Felicia. Så hör jag hur dörren flyger upp och Mattias ropar:
"Gunilla! Gunilla! Var är du?"
Suckande väcktes jag ur min skönhetssömn och svarade att jag sover. Då säger han:
"En plint sitter 2 cm för högt, jag måste gräva upp den!"
PANG, så går dörren igen.
Jaa, tänkte jag. Tack för informationen. Nu är jag vaken men inte pigg... Förstår att han blev stressad över felet. Han ville tydligen att jag skulle hämta en penna, men gav upp det när han insåg att jag sov...stackars. Men nu sitter plinten rätt och det är dags för duk och virke. Ska bli roligare att se när han börjar skruva och man ser mer resultat. Sen inser jag också att det är plintarna som sätter hela grunden.

Nej, bad var det!
Hej!


Söndagsmorgon

Nu har vi ätit mysfrukost efter att ha legat och pratat och kramats med Felicia i sängen. dags att sätta fart på dagen antar jag. Mattias har lite att mäta till uterummet. Och så ska han ta en tur till Plantagen och då följer jag och Felicia med som hans två huliganer. Det gillar han säkert. Jag säger att det vill jag ha och det och det...och Felicia klättrar ur vagnen och drar nr en massa aker och härjar. Haha, det här blir spännande!

Dags att ta en dusch om man ska hinna med till Plantagen.
Ha det bra idag!

En bra dag!

Vi har haft en bra dag idag! Nu sitter Lillan i badkaret och Mattias är med henne. Mattias och Christer har fixat med borrning, cement och balkskor hela dagen. De har varit så duktiga och nu är alla på plats. Skönt! Felicia och jag passade på att åka till min syster med familj och lekte hela förmiddagen. Nu har vi ätit tacos och är mätta och belåtna. Hoppas felicia sover lika bra inatt som igår. Hon sov från 20.00 till 8.45. Det är nog rekord. Så skönt!

Vet inte om tvn är bokad till hockey ikväll, men jag skulle vilja se nåt bra. Inte för att jag vet om det går nåt bra på tv. Nån som har en bra film att tipsa om? Please, jag har noll koll och behöver en film ibland.

Jag hittade ett citat som jag vverkligen tycker om. Tror att mannen bakom det heter Robert B. Lyder som följer:
"Enjoy the little things in life...for one day you'll look back and realize they were the big things."

För mig är de små sakerna Felicia som plockar maskrosor och ställer på bordet i köket, när hon säger att hon vill kramas och när man går in till henne och brer på henne täcket innan man själv kryper ner i sin säng.

Ha en trevlig helg allihopa!

Däbbt i däsan...

Det är väl milt uttryckt. Men jag har inte lika ont i halsen och i huvudet. Så nu tror jag och hoppas att förkylningen ska försvinna snart.

Mattias ska fixa med balkskor och plintar och...ja, uterummet i helgen. Synd att det ska regna, men bara det inte öser ner. Vår trädgård ser för närvarande ut som en uppgrävd bit mark med en massa bråte, jord och sand i högar. Inte så att det känns trevligt direkt när man kommer hem. Men det gör det förhoppningsvis i slutet av sommaren. Sen hoppas jag att jag kan få lite energi att fixa det fint i trädgården med blommor och så. Inga rabatter. Det klarar inte jag att sköta, men några fina krukor med några växter i ska det väl kunna bli. Och en syrén. Det MÅSTE jag ha. Felicia måste kunna känna lukten av syrén och tänka på skolavslutning när hon blir större.

Nu måste jag göra mig iordning. Ska till sjukhuset.
Ha det bra idag!

Skruttungen!

Inatt vaknade Lillan och sa till Mattias när han var in till henne "Mamma borta". Hon trodde fortfarande jag var borta, eller hade drömt det kanske. Så hon fick komma in till oss en stund och där ville hon att jag skulle hålla armen runt henne. Det vill hon aldrig annars. Mysungen! Inte så hon var ledsen, men ville kolla att jag var hemma och höll om henne.

Hon är på dagis där de har Förskolans dag. De skulle hoppa hoppborg, kolla på dansuppvisning och pyssla. Vad mysigt! Och när det är dags att gå hem kommer jag och mormor och hämtar henne. Det kommer hon att gilla!

Har precis tittat på "Barnmorskorna" som jag spelade in igår. Jag är hur förkyld som helst. Nyser hela tiden och tänkte att det blir ju bra att koppla av till ett avsnitt av det. Jovisst... Koppla av. Jag har mer ont i huvudet nu, eftersom jag nästan gråtit av glädje och för att man känner deras smärta. Dessutom är jag fullständigt livrädd för att gå igenom en förlossning till. Det släpper säkert om en liten stund, men fy vad hemskt det ser ut. Jag minns inte mycket från Felicias förlossning och den gick bra, så jag har inga hemska minnen. Men ändå.

Jag ska försöka kurera mig idag. Inte för att jag vet hur. Har ingen bra film att kolla på, bok orkar jag inte läsa och kan knappt sova. Men jag ska nog ta mig igenom dagen. Det är ju inte värre än en förkylning trots allt.

Hoppas ni har en bra dag!

Pessimist, optimist eller realist?

Jag har spenderat fem dagar med min mamma. Vi tog en tur till London. Härligt att få komma iväg ett tag och ladda batterierna. Vi har shoppat, myst och haft det bra. Jag kan välja att se de här dagarna på tre sätt:

1. Som en sann pessemist skulle jag gräma mig över att plånboken är försvunnen. Måste vara nån ficktjuv a la Joe Labero som varit i farten. Jag är inte oförsiktig men likväl är den borta. Jag kan beklaga mig över skavsåren jag fick. Och jag kan gräma mig över magsjukan jag lyckades fånga.

2. Som en optimist kan jag se det som så att jag fick spendera fem bra dagar med mamma, hitta fina saker till Lillan, sova på ett fint hotell, det var underbart fint väder och jag fick inga pengar stulna (hade max 1.50 pund i plånboken) och magsjukan kom sista natten.

3. Realisten ser det som en blandning av de två punkterna ovanför. Det var både bra och dåligt. Men mest bra.

Nu, hemma i Sverige igen, sitter jag med tokförkylning och mår som en påse skridskor. Länge sen jag var så här förkyld. Jag har längtat så efter Felicia och Mattias och det är skönt att vara hemma igen.  Skit samma om jag har en förkylning nu. Man har ju en liten som vill kolla på Teletubbies och då kan man mysa i soffan tillsammans.

Jag har önskat mig ett halsband till Mors dag. Jag kan rekommendera andra det också. Det är fint OCH hjälper barn med cancer. Man kan köpa det genom www.barncancerfonden.se och så här ser det ut:


Hoppas ni har en bra dag!

Mmmmm!!!

Det luktar lasagne här hemma. Mums! En vegetarisk lasagne och tomater till det. Jag är sååå hungrig nu. Lillan har feber. 39 grader igårkväll och 38.4 idag. Verkar inte direkt ha ont i öronen, men är snorig, trött och lite hängig. Vegetarisk lasagne är bland det bästa hon vet så jag hoppas hon får i sig lite kvällsmat.

Felicia är så lycklig för sina nya skor. Röda sandaler från Kavat. Med fjärilar på! Jag frågade om de var fina och hon svarade helt drömmande...."Jaaaaa...". Gullunge.

Mattias håller på att skruva ihop ett så fint stafli som Felicia fick av mormor och morfar i 2-årspresent. Nu kan hon rita när hon vill. Finns både krittavla och "vit" tavla. Och så kan man hänga dit en rulle papper som man kan rita på. Det måste fixas. Hon älskar att rita.

Nu luktar det väldigt mycket färdig lasagne. Jag följer doften...adjö!

Jodå...

Visst finns vi här. Har bara varit osugen på att uppdatera på bloggen. Allmänt seg och livet knallar på. Så skönt att solen hittat hit! Nu kan man iallafall få sin dagliga dos av dagsljus och ta cykel dit man ska bara kroppen vill. Det gillar jag. Jag ska alldeles strax hämta Felicia på dagis. Hoppas på att kunnainhandla ett par fina skor från Kavat till henne i eftermiddag. Hon hade såna förra året och det var superbra. Hon är så varm om fötterna när hon har jympaskor, så några luftigare skor, men inte riktigt sandaler vore toppen.

Dags att dra! Skriver mer senare.
KRAM!

RSS 2.0