Dålig på att uppdatera?

Ja, snarare usel, men när det inte är så varmt längre och jag hittar orken så kommer det....

KRAM på er!

Gäääsp!

En dag till är slut och det är dags att lägga sig. Vi har varit hemma mest hela dagen förutom att jag varit till Marieberg och fixat lite grejer. Snabbt och bra gick det för det var ganska lite folk. Sen har vi sovit middag alla tre efter lunchen.

På kvällen kom Lina, Björn och Ludvig hit och åt mat och lekte. Kul att kunna ses och tevligt att äta med vänner så klart! Det blev grekbiffar,klyftpotatis, haricot verts och tsatsiki. Och så kladdkaka med grädde till efterrätt. Mums. Mattias fixade all mat och disk och grejer. Lyxigt!

Nu har Felicia precis somnat...i vår säng. Hon som alltid lagt sig utan ett pip senast halv åtta i sin säng ska helt plötsligt vara uppe till minst nio och somna i vår säng med mig. Jag hoppas det är en övergående fas. Skulle underlätta om hon somnade själv i sin säng när bebisen kommer. Men jag antar att hon kommer reagera då också. Då är det ju smidigt om den värsta tvåårstrotsen lagt sig. Och med sex månader på sig ska det väl gå...

Nej, gäääsppp, god natt vänner!

Saft och handla24.

Nu är det gjort! Vi har handlat på nätet från mataffären. Vilken lyx! Lite dyrare men inte så mycket ändå. 69 kronor i utkörningsavgift annars samma priser. Jag som har svårt att plocka och bära slipper och Mattias kan inte sköta allt här hemma och få tid till Felicia så det här kommer vi göra om! Kylen full och energi kvar. LYX!

Vi plockade av de svarta vinbären på förmiddagen. Alla tre hjälptes åt. Felicia tyckte det var roligast och plocka lite i en mugg och sen hälla i pappas bunke. Sen har vi kokat saft som ska stå och dra till imorgon och sen silar och sockrar vi den så har vi hemmagjord saft. Nu börjar det plockas vuxenpoäng på riktigt här hemma. Men det är så synd om bären bara ska förstöras.

Felicia går över till våra grannar varje dag och plockar hallon på deras häck. Hon älskar det och de är så glada om hon kommer. De har hur mycket hallon som helst! Hon brukar ta sin trehjuling och åka över och kolla vad de gör också. Han är ofta ute och fixar i trädgården och det tycker hon om att titta på. Perfekta grannar. Snälla, hjälpsamma och trevliga. Vi har det verkligen bra.

Nu sover Felicia, efter att ha somnat inne i vår säng med mig. Har burit in henne till sin säng nu. Mattias är ute och träffar kompisar och jag ska snart gå och lägga mig. Hoppas ni har en trevlig onsdagkväll och att morgondagen också blir bra!
God natt!

Härliga sommar!

Felicia sover, Mattias fixar med uterummet och jag sitter en stund vid datorn. Perfekt! Felicia och jag var i Arboga över helgen. Mysigt var det och hon sprang runt på gräsmattan och lekte och badade i sin pool och så satt vi ute på altanen och åt middag på kvällarna. det som är mindre mysigt nu är att hon absolut inte vill sova och jag märkte i Arboga, där vi sover i samma rum, att hon sover ganska oroligt när hon somnat. Så nu har hon somnat och sovit lite hos mig på kvällarna så kanske hon kommer till ro bättre.

Igår var jag på bio med Lina och Hanna. Vi såg Sex and the city. Mycket bra om man frågar mig. Trodde det skulle vara bara mode och sex typ, men det fanns mycket mer att hämta ur den filmen. Måste ses helt enkelt! Innan bion åt vi på Hälls på Stallbacken. Skönt väder och vi satt ute. Allt avslutades med att jag la min vita tröjärm i currysås. Så var middagen fulländad. Lina sa att om inte Felicia var med fick väl jag stå för kladdandet och precis så är det...fast även om hon är med.

Ikväll blir det kinamat. Har längtat efter det sen i fredags hos mamma och pappa. Vi skulle köpa det då...men...de hade semesterstängt i två veckor. Då vet man att man hamnat i en mindre stad känns det som. Usch, vad besviken jag blev. Men ikväll tar jag revansch här i storstan! :0)

Bilder...var ett tag sen nu igen, men här kommer det ett gäng:
   
Såpbubblor är bland det bästa som finns. Hjälper pappa med altanen.

  
Här fixas det kaffe och annat fika.

   
Våtsjön. Kollat vattentemperaturen, vilar och myser.

  
Mamma, var det såhär du menade med att smörja in näsan?


Välling i mormors säng.

Sova middag

Nu ska jag sova middag. Skulle bara berätta att vi har det bra. Igår var det bada som gällde och i onsdags var vi hemma hos Ludvig, Lina och Björn. Bilder finns massor från Våtsjön igår, men jag laddar in dem efter helgen. Vi drar till Arboga idag och stannar över helgen. Ja, jag och Felicia alltså så kan Mattias bygga uterum så länge!

Kram på er och ha en trevlig helg!

Semester...och...regn!

Japp, Mattias har semester nu och solen lyser med sin frånvaro. regnet hälsade på hela dagen igår och idag är det moln och lite stänk. För mig helt okej om jag ska vara ärlig. Vi var på hagabadet med Ludvig och hans föräldrar igår. Mysigt att komma iväg och göra nåt. Idag har jag och Felicia varit på Skojlandet. Alltid uppskattat för man får ju träffa moster där. Och idag även kusinen. Perfekt.

Mattias har handlat massa virke och håller för fullt på med altanen. Nu är det trädäcket på den delen som ska vara utan tak som det jobbas med. Tror det är färdigt snart. Då kan vi ställa dit stolar och bord iallafall, så kan man sitta nånstans i trädgården. Sen längtar jag förstås tills uterummet är klart så man får "städa upp" i trädgården. Nästa sommar hoppas jag vi kan ha lite grönt också...som blommar. Vore mysigt! Mattias målade tre krukor gråa i söndags. De blev fina så nu har vi några krukor också. :0)

Imorgon förmiddag åker vi till Ludvig, Lina och Björn på frukost! Det är mysigt. Perfekt med barn i samma ålder och med samma tider också. Då funkar det som bäst!

Annars har vi inga stora planer för den här veckan. Tyckte vi hade allt olpanerat hela sommaren men om man ser på det nu så ska vi: till Kolmården, fira Christers 60-årsdag, få besök av vänner, göra ultraljud,kanske till Stockholm och till Cypern. Äh, det såg inte så mycket ut nu, men det kändes så. Ska trycka in lite läkarbesök och smått och gott också förstås.

Nu ska jag vidare på nätet. Kram på er!

Semester!

Nu äntligen har vi kommit fram till vår semester. Tio veckor och vi hoppas kunna bada och mysa massor. Visst vill vi göra annat också...som att få upp uterummet, men det ska nog ordna sig. Vi skulle till Nora så Mattias kunde tävla, men jag orkade inte så vi tog en tur till Lången istället och badade. Det gillade Felicia. Och Mattias och jag också för den delen. Sen har vi ätit så nyttigt som pizza och kebab...och nu knapras det på godis där nere. Nyttig fredag? Nej, men gott.

Var hos barnmorskan igår eftersom jag mår ganska dåligt. Supertrött och blir lätt svimmig och får hjärtklappning. Tydligen inget ovanligt eftersom jag hade lite lågt blodtryck. Men blodvärdet hade gått upp lite efter järntabletterna, så det var inte orsaken. Kanske inte så konstigt eftersom jag har min sjukdom och inga direkta mediciner. Bara att stå ut tills det är dags för bebis...om ungefär ett halvår. Piece of cake, eller hur?! Så länge inga komplikationer kommer så är jag nöjd.

Nej, mina vänner, jag tror att jag ska lägga mig. Jag vaknade fyra första gången imorse av att Felicia pratade, förmodligen i sömnen. Och sen har jag bara halvslumrat. Dags för en hel natts tokdjup sömn så ska kanske imorgon bli en bra dag.



Gooooonatt (som Felicia säger)

Tjohalia har tävling!

Nu finns det chans att vinna en fin marimekko-skål! Gå in till www.tjohalia.blogg.se och var med och tävla. Allt du behöver göra är att lämna ett meddelande!

9 månaders spyhink!

På golvet nedanför sängen i sovrummet står en gammal ful blå hink. Alltid! Från det att jag känt graviditeten. Läs illamåendet. Med Felicia stod den bredvid sängen i så gott som nio månader. Den verkar göra det nu också. Mest som ett moraliskt stöd ifall. Nu har jag kommit på den briljanta idén att köpa en fin spyhink. Som blir den nya prydnaden i sovrummet! Skämt åsido. Jag måste ändå köpa en ny skurhink och mopp och det finns ju vanliga hinkar för 20 kronor på Rusta så nu ska jag ha en ny! Litte piggare känns det! :0) Om jag är totalt skruvad? Ja, förmodligen!

Kram på er!

     

Bygglov beviljat!

Jiiipppiieee!!!!!!!!! Vi har fått bygglovet beviljat för vår inglasade altan. Åh, vad skönt. Strul har det varit sen dag ett med prickmark och fel besked och allt möjligt. Men nu är det klart, så nu ska det byggas i sommar. På måndag går Mattias på kombinerad semester/föräldraledighet i 10 veckor!!!!! Det ska bli så skönt. Vi ska mysa, slappa, snickra, måla...eller, ja, Mattias ska snickra och måla så myser och slappar jag och Felicia. Sitter i skuggan och dricker saft med is i och hejar på pappa. :0) Jag längtar tills det är klart och man får ett hum om hur man vill ha det inuti. Vill köpa mysiga filtar och nån fin duk till bordet (som döljer skadan som råkade inträffa vid rivningen av altanen). Och så blommor förstås fast det får nog vänta till nästa år eftersom det snarare blir höst innan det är klart.

Dagen har varit bra. Min mamma har varit här och vi var en snabbis på Marieberg. Hittade ett par jeans på rea till Lillan. Perfekt för det behövdes verkligen. Nu sover hon men hon gillar tydligen inte att lägga sig på kvällen längre. Kommer efter  fem minuter med famnen full av gossekisse, snuttis och sin Humphrey-elefant och en massa nappar så klart. Så säger hon att hon inte kan sova mer. Snuttan, då har hon inte sovit nåt alls. På dagarna vill hon göra precis som hon vill. Lyssnar inte och gör ofta tvärtemot. Är det nu vi kommit till trotsåldern?! Hoppas det är övergående...

Nu är det dags för mig att sova. Är helt slut nu. Trött som få vid sju-tiden på kvällen. Har aldrig varit pigg på kvällen men visst kunde jag klara nio-bion. Sen minskades det till sju-bion och nu har det kommit till att det får bli matiné. Var är jag på väg? :0)

GOD NATT!

RSS 2.0