Nu är det såhär..

...att Lillan är sjuk. Hade 39.5 i febe när hon la sig igår, hostar illa och snorar ordentligt. Det är ruggigt ute och snöar och blåser smådjävlar. Som tur är kan vi mysa inne hela familjen idag eftersom Mattias är ledig. Det ska bli skönt. Han ska till Willys och handla så vi har fulla förråd inför helgen. Vi missar tyvärr Halloween-middag med vänner, men Felicia är ju sjuk. Inget att göra åt.

Nu ska jag gå ner och äta frukost. Så sent för att vara här hemma, men Felicia vaknade 8.10. Hon var ju vaken en del inatt. KOlla Tubbie och så...

Ha en bra fredag!

Jag gjorde det...

Japp, när jag lämnat på dagis så tog jag mig till gymet. Helt otroligt! Jag tänker inte avslöja hur stark (svag...) eller hur bra (dålig) kondition jag har men jag var där och det känns bra. Men magen tar ut sin rätt. Har snart gått 30 veckor så det vore väl konstigt annars. Framför allt fick jag ju ha människor omkring mig ett tag. Att vara själv hela dagarna kan lätt leda till social missanpassning. :0) Nu är jag seg och ska vila middag en stund. Sen kommer mamma hit eftersom Mattias blir borta med jobbet ända tills sent inatt. Det blir helt enkelt en tre generationers tjejkväll. En blandning med allt ifrån Alfons och Milla, välling och nappar till te och Oskyldigt dömd om jag anar rätt. Helt perfekt med andra ord.

Hoppas ni har en bra dag!

En heldag!

Igpr var det en riktig heldag så idag är jag aningens trött. Men det var det värt. Felicia hade en tid på BVC för 2,5-årskontroll. Det gick bra. Hon fick bygga med klossar, rita och titta på bilder. Och så var det längd och vikt. Hon är verkligen lång för sin ålder inser jag nu. Folk har sagt det men eftersom hon är den enda referens vi har så funderar jag inte så mycket på det. Skönt att allt var bra iallafall.

Sen åkte vi till bibblan, som är ett av hennes favoritställen. Där åt vi lunch med Sara, Måns och Petter och lånade lite nya böcker. Felicia hann med att dra ner en vas som gick i tusen bitar också..oopppsss. Sen gick vi över till Krämaren. Måns och Felicia gick och höll varandra i handen och skrattade och fnittrade. De var SÅ söta! Innan gillade inte Felicia om nån höll henne i handen. Jag tror hon var osäker på varför. Om nån skulle dra henne eller så, men nu var det ren lycka. Gullungar!

Och så åkte vi hem och läste nya böckerna innan Farmor kom. Helt super. Felicia älskar det och hade sknappt tid att säga hej då innan jag gick. Mattias och jag hade bestämt att vi skulle bowla. Har man en hel hand kan man ju alltid trasa sönder den. :0) Men det var fullbokat för seriespel så vi åt middag och gick på bio. Patrik 1,5 såg vi. En tänkvärd och bra film. Handlar om ett homosexuellt par som ska adoptera. Redan där kommer ju problem och fördomar i samhället. När de sen får en 15-åring som har ett trasigt liv bakom sig blir det en till djup samhällsfråga. Väl värd att se!

Idag blir det ingenting tror jag. Bara vila. Ikväll är det Rosa bandet-galan och den vill jag se. Om jag kan hålla mig vaken. Jag är inte världsbäst på det.

Ha en bra dag!

Livsviktigt!

Noel är en av Felicias äldsta vänner, född bara en dryg vecka efter henne. På hans 2-årsdag fick han diagnosen leukemi. Han har kämpat i drygt sex månader nu och han är en riktig kämpe! Han har fortfarande lång tid att kämpa, men tack vare den behandling som finns i Sverige har han de bästa möjligheterna. Det skulle inte finnas om det inte vore för bidrag och forskning. Jag tror att vi alla vill att alla barn ska kunna ha möjligheten att klara såna här sjukdomar om de drabbas av de. De berövas mycket av det som ska vara självklart i ett barns liv. Så behandling är grunden för allt annat. Nu har Noels mamma Jossan startat en insamling för barncancerfonden och jag hoppas att du som läser kan tänka dig att bidra till den. Hur stort eller litet spelar ingen roll. Är vi många som hjälps åt kan vi nå långt!

Klicka på länken för att komma till insamlingen:
Älskade Noel

Lillan sover

Ja, nu sover hon. I en nybäddad säng och med ny (och nytvättad) pyjamas. Det ser så skönt ut så jag är på vippen att trilla ner i vår säng nu också. Inte riktigt än kanske, men jag blir inte sen ikväll. Helt slut känner jag mig. Klockan sju på kvällen. Snacka om att det var middagsluren som var kruxet när hon var uppe och stökade till framåt 21.30 i somras och fram tills för en månad sen. När vi plockade bort den funkar det hur bra som helst. Och visst märker man att hon inte är piggast klockan 17, men det är inte på värsta vis heller. Funkar kanon helt enkelt. Jag vågar knappt säga det, men kvällsrutinerna flyter på så bra nu. Hon vet att hon borstar tänderna och kissar. Sen är det blöja och pyjamas på och i säng. Hon väljer en bok och så läser vi den och släcker lampan. Nån av oss ligger hos henne tills hon somnar och sen sover hon i sin säng tills på morgonen om det inte är nåt extremt. Helskönt! Hon är knappast skälet till att man inte sover gott om natten.

Och i vanlig ordning sitter jag och tänker på vad det kan tänkas bli för kvällsfika här. Äter man middag klockan 17 blir man ju hungrig innan man lägger sig. Som tur är finns det inget godis hemma. Kanske en macka kan vara nåt och en kopp te....

God natt mina vänner!

Jag längtar efter helg!

Ja, jag bara går och "väntar" på att det ska bli helg. Det är så mysigt. Vi får vara tillsammans och hitta på saker. Och så får man ju lördagsgodis. Inte fy skam! Och så har man mer tid och lust att laga god mat. Ja, helgmys helt enkelt.

Idag är det dagiskort på dagis och jag hoppas det går bra. Hon såg smått livrädd ut på förra kortet. Tyckte tydligen inte att det var jättepiffigt att gå till dagis idag heller. De har väl bra och dåliga dagar precis som vi vuxna antar jag.

Jag lämnade Lillan på dagis och åkte vidare till badet och simmade lite. Nu när handen funkar lite bättre så måste jag verkligen röra mig. Och vattnet är det bästa stället just nu....om det inte vore för alla segproppar som ligger och flyter i motionsdelen...gahhh. Jag är knappast varken snabb eller vältränad, men de kommer liksom inte riktigt framåt. Och jag vill komma framåt så det ger nåt iallafall. Lite irriterande var det. Men framåt kom jag till slut. Jag har sjukt ont i ryggen och det blir inte bättre med magen som växer och en bebis som kan konsten att sparka på nån nerv eller nåt så jag nästan trillar ihop. Jag hoppas verkligen det inte blir mycket värre än så här....

Lunchdags snart för mig... Åt en soppa av tomat och med vitlök igår och jag har aldrig nånsin haft sån halsbränna så det blir det inte till lunch. Men det ligger en tjockis till blodpudding i kylen och väntar på mig och den ska det nog blir några bitar av. Ibland är jag lättroad på matfronten och just idag är en sån dag. Lax till kvällsmat med gräddfillssås med dill och citron är inte heller fel. Ja, jag pratar mat all the time nu för jag är alltid hungrig....

Ha en bra dag!

05.30, va??

Min klocka vid sängen fick ett spel igår, pep till och ställde sig på 0.00. När jag skulle lägga mig (strax efter 20) så ställde jag den....på 21.14. Bra va?! Kanske tyckte det var en lite rimligare tid att lägga sig, vad vet jag. Alarmet på mobilen stod på 6.30 för imorse. Jag vaknade av Felicia som låg och pratade lite. Ganska vanligt att hon gör det och sen somnar om igen. Kollade klockan, 6.20. Jaha, det är bara att gå upp. Tände till och med min lampa, pratade med Mattias och när jag skulle stänga av alarmet på mobilen stod den klockan på en timme tidigare...oooppsss. Tror ni jag somnade om. Nej. Lite lätt sliten idag med andra ord. Felicia vaknade ganska snart därefter så jag vet inte vad det flög vår familj imorse.

Men det vara bara att bita ihop och göra sig iordning. Lillan skulle till dagis tidigt och jag skulle till sjukhuset på tillväxtkontroll på bebisen. Allt var bra. Bebisen hade hicka och det var skoj att både se och känna.

Nu är det hög tid att sova middag, med Liza Marklunds En plats i solen i öronen. Inget sömnmedel är så bra som en bra ljudbok.

Hej så länge!

Om man vill

bli irriterad kan man ju alltid ringa försäkringskassan och få luddiga svar på enkla och tydliga frågor. Ord som återkommer är: komplettera, om, borde, 3 månader... De säger att de har tre månader på sig att ta beslut men att det borde vara gjort innan den ersättning jag har gått ut. Samtidigt skickar de ett brev där ny ansökan ska vara inne drygt två månader innan ersättningen går ut. Hur går det ihop? Jag blev inte ett dugg klokare men fick en klump i magen...så var det med det. Dags att försöka tänka på annat nu då.

Betala räkningar kanske kan vara ett sätt att ha roligare?

Helgen har iallafall varit bra. Lördagen var vi hemma och skrotade och var och handlade lördagsgodis så klart. Plockade löv och klistrade på papper som hösttavlor. Jag rensade ur fyra kassar kläder ur garderoben så nu känns det lättare att hitta och jag vet inte varför kläder som inte använts på 3 år får vara kvar....men man kan ju kanske behöva dem...nån gång... :0) Nu är de snart på väg till bättre behövande.

Söndagen var vi hemma i Arboga och firade storebror med tjej som fyller år. Det var fullt hus och Felicia stortrvides. Massor med god mat och tårta fanns det också. Felicia somnade innan vi kommit ur Arboga (räkna ut hur lång tid det kan ta...) och sov gott hela natten.

Nu ska jag ta och betala lite räkningar...
Hej så länge!

Life is great!

Idag är en sån där bra dag helt enkelt. Jag lämnade Felicia glad på dagis. Hon hade inte tid att kramas och pussas innan jag gick. Sen klippte jag mig och hårfrissan sa att jag var fin. Skönt för jag hade ansträngt mig med ögonskugga och att komma ur mamma-sunk-byxorna som är ruskigt bekväma. Sen sprang jag in på Våra små och hittade världens finaste klänning som passar utmärkt till kommande partaj och julhelg. Där fick jag höra att jag var fint gravid. Jag sög åt mig komplimangerna som en uttorkad svamp! Sen vidare till H&M och hittade två par byxor till Felicia. Eftersom jag hade ett presentkort betalade jag hutlösa två kronor för dem. Nöjd och glad åkte jag till lunchdejt med min man och även hans mamma och styvpappa. Vi blev bjudna på mat på grekiska kolgrillsbaren. Behöver jag säga att dagen hittills varit hur bra som helst?! Ja, jag har ont och allt det där, men jag struntar i det just nu. Jag bara är nöjd och det är en så skön känsla!

Ha en bra fredagskväll! Det tänker vi ha med hemmamys med fläskfilé med banan och curry och en kärleksmums till efterrätt. Mmmmm....

Trasig

Min högra hand är trasig. Såna här gånger fattar man hur mycket man använder den och hur beroende man är av den.

Helgen har iallafall varit bra. Om man bortser från lördagen då allt som kunde gå fel gjorde det. På ett materialistiskt plan. Vi kom inte åt kontot så Mattias som skulle handla en jacka kund einte betala och sen fortsatte det i den riktningen. Felicia fick en polisstation i lego och när vi kom hem saknades det bitar...suck. Tre gånger var vi till Lillån i lördags. Men Mattias fick sin jacka och Felicia sitt lego så då var det frid och fröjd igen. Lördgasgodis kan också göra susen. :0)

I söndags så var vi ute på förmiddagen och sen kom mamma och tog hand om Felicia när vi röjde förrådet. Mattias dröm gick i uppfyllelse. Och jag kan hålla med om att det var massa skräp där inne. Arbetsfördelningen var väl som den borde...jag på en stol som pekade var sakerna skulle och Mattias som sprang runt och fixade. Så kan det gå! På kvällen gick jag och mamma på Mama mia på bio. Den ÄR så bra! Har sett den två gånger som musikal, både på svenska och engelska. Och hur de än gör den så blir det bra. Otroligt. Har ni inte sett den så se den!

Mamma MiaMamma MiaMamma MiaMamma Mia
bild från www.sf.se

Nu hoppas jag att veckan flyter på som den ska och att vi håller oss friska.
Hej så länge!

Taco-kväll

Ikväll blir det tacos. Det var länge sen vi åt och jag är redan sugen på det... Funderar på att göra en äppelpaj till efterrätt också. Jag har fått dille på varma äpplen. Det är ju såååå gott. Sen har vi nog en trött Felicia eftersom hon vaknade sex imorse med att gråta ordentligt och inte vilja somna om. Hon har slutat sova middag på dagis så vi får se hur mysig taco-kvällen blir. :0) Antar att det inte finns nåt man vill se på tv heller. Skulle nog hyra en film...hmm... nu har de lagt undan "Brudens bäste man" på videobiljarden. Perfekt!

Var till läkare igår och han skickade remiss till ögonkliniken. Tyckte väl inte det var riktigt normalt med så mycket ögoninflammationer. Borde nog prata med min vanliga läkare också så han vet om det. Kan ju ha med sjukdomen att göra även om jag inte tror det.

Hoppas ni har en bra fredag!
Jippie, äntligen fredag, wiiieeee!

Japp,

då var det läkartid i eftermiddag eftersom ögat verkar ha fått en inflammation. Igen. Tredje gången på mindre än två månader...nåt fel kanske? Det får väl doktorn avgöra senare. Annars så nyser jag och gnäller mest. Så det är lika bra att inte säga mer för idag.

Hej så länge...

Förkyld på riktigt

Japp, det är ett faktum. Nu har det brutit ut! Snorig och hängig och varm. Så nu måste jag kurera mig på riktigt. Hade tänkt köpa en tidning på väg från att ha lämnat Felicia men det glömde jag. Hur smart var det då? Måste jag ge mig ut igen nu för att överhuvudtaget ha nåt att göra på den nivån jag orkar? Åhhhhh... Jo, jag måste nog det...

Hej så länge!

Urk!

Jaha, där fick jag för att jag sa till mamma att det oftast var Felicia och Mattias som blev förkylda. Då var det min tur nu. Halsen värker. Kroppen är öm. Och jag börjar bli snorig. Helt enkelt dags att slänga sig i soffan och försöka rota fram nåt som är värt att se på.

Hej så länge...

A PIECE OF CAKE!!

Den dunsade ner i brevlådan på förmiddagen och jag har bläddrat i den. Inte att rekommendera i hungrigt tillstång. Helt otroligt vad massa gott och snyggt det fanns. Frågan är bara om det kommer smaka gott och se lika inbjudande ut om jag gör det själv. Det återstår att se. Kanske får provbaka nåt recept i helgen. Lillan tycker ju om att knäcka ägg och hälla mjöl. Gör man sen cupcakes och har nån frosting med strössel på blir det säkert ännu roligare. Japp, spikat för helgen!



Annars inte så mycket nytt under solen. Tvättmaskinen går konstant känns det som. Jag vill tvätta allt som ska undan efter sommaren och är man sen smart nog att byta på Felicia i sängen kan man ju få nån maskin till. Men det är ju självförvållat. Dags att rensa ut allt man inte använt de senaste åren också. Har man inte överdrivet med förvaringsutrymme så gäller det ju att välja sina saker. Ja, vinden, där finns ett och annat. Men mest barnsaker och kläder som försvinner efter bebisen. Och så alla julsaker som Mattias tycker är det ABSOLUT VIKTIGASTE som finns...eller också inte.

Mattias sa väl det roligaste på mycket länge i helgen. Han är så trött på allt som ligger och skräpar i förrådet och vill röja. Jag tycker det känns halvsvårt med en 2-åring som inte vill vara på samma ställe mer än 10 sekunder. Jag har sagt sen ett tag nu och uppenbarligen så tröttnade han och ville ta i med hårdhandskarna och sa:
"Snart faller snön!"
Jag bröt ihop i skratt och fick grovt ont i magen av allt skrattande men tog honom på allvar så nu har vi barnvakt på söndag och kan röja förrådet. Slutet gott allting gott! :0)

Ha en bra dag!

Helgen lider mot sitt slut

Ja, då var det snart slut på helgen och en ny vecka drar igång. Har Varit på KM i tempo-cykling på lördagsförmiddagen. Mattias cyklade men tyckte väl inte det gick så bra. Felicia och jag roade oss med att kasta kottar och stenar i skogskanten och titta på alla som kom cyklande. Sen fick vi ju korv med bröd och saft och det var mycket uppskattat av vår minsta familjemedlem. På eftermiddagen var Mattias och Felicia och handlade och hon fick plocka sitt lördagsgodis. Alltid lika roligt! Sen fikade vi med kanelbullar dagen till ära och kom i säng ganska tidigt.

Idag har det verkligen varit det sämsta vädret på länge. Bara regn. Usch! Men vi tog en tur och handlade träningsskor till Mattias och en traktor i Lego till Felicia, så de var nöjda. Sen har vi bara varit hemma och plockat. Dynorna i uterummet är intagna och ska snart förpackas och förvisas till vinden.

Har inga kort på helgens upptåg men från förra:

     
 

   
 

Nu är det kvällsfika som gäller.
Hej så länge!

Fredagskväll...

...och kebaben är uppäten, tröttheten håller på att smyga sig in och livet känns riktigt bra i allmänhet. Vi har en liten snor-fia här hemma men ganska glad och pigg ändå. Jag har inga direkta nyheter att komma med. dagen har flutit på och bullarna till imorgon är bakade. Felicia fick sin egen deg. Och det som blev kvar efter att hon ätit upp en del blev 7 fina små bullar. Hon var så lycklig över att få baka dem.

Jag läser bloggar. Ofta och gärna. Och i mitt liv ingår de som handlar om vardag och tankar i allmänhet, till livet med sin 2-åring som har leukemi, till inredning och trädgård. Jag gillar det mesta, men jag blir riktigt irriterad ibland. Ja, jag vet, sluta läs dem de. Men de som bara skriver om nya möbler, inredningsdetaljer, tapeter och kläder. Har de inte greppat livet alls? Jag tycker det är helt okej att vara intresserad av det, men kan det uppta en 100% hur man ska lägga upp de inköpen och hur man ska tjäna pengar nog till det? För att vara den med bäst stylat hem? Åsiktsfrihet råder i Sverige. ( Sägs det iallafall) Så klart får man tycka som man vill men jag önskar att de såg mer av livet.

Djupt blev det ikväll. Men så känner jag.
Nu ska jag gå ner och kolla vad min galna familj gör...
Until next time...ha det bra!

Hungrig!

Väldigt hungrig och hela tiden...gaaahhhh!!!! Usch, vad jobbigt det är. Om jag ändå var sugen på morötter och äpplen, men nej, äppelpaj och vaniljsås eller choklad i mängder. Låter det nyttigt? Nej, jag vet. Jag får helt enkelt äta mat och försöka vara nöjd med det. Men jag fattar inte hur man kan vara sååå hungrig i perioder. Bebisen behöver knappast massa godis och sånt.

Jag har kollat på inspelade avsnittet av "oskyldigt dömd". Det var helt okej. Men riktigt bra är det väl inte?!

Jag ska samla kraft och ladda för kvällens vattenträning. Länge sen jag gjorde nåt sånt men jag måste verkligen röra mig. Inte minst överkroppen. Jag sitter som en gammal krum gumma och sjunker ihop med en putande mage. Kan väl aldrig vara nyttigt.

Hoppas ni har en bra torsdag!

Rensa, rensa och åter rensa...

Japp, nu ska allt gammalt och onödigt bort som ligger och skräpar i skåp och lådor. No mercy är det som gäller. Hur mycket skit sparar man? Jag har kollat i ena bokhyllan idag och hittat gamla papper, tidningar, artiklar, böcker....som är helgamla och bara samlar damm och tar plats. Ut med dem nu! Ja, jag vet, jag gör som innan Felicia kom, jag boar och fixar. Tur att det händer mig två gånger i livet iallafall. :0)

Jag fick väcka Felicia klockan åtta imorse och hon var på strålande humör. Lovely! Glad att få gå på utflykt med dagis och jag kunde lämna henne leende. Hoppas hon är lika glad när hon ska hem...

Jag har fått ordentligt ont i ryggen precis som jag hade med Felicia. Imorgon ska jag testa vattenträning på Haga. Skönt med extra varmt och skonsam träning i vattnet. Nu är det "bara" dryga 14 veckor kvar om den stannar hela tiden. Låter som en lång tid men jag hoppas det går fort. Samtidigt vill jag verkligen försöka njuta av att vara gravid för nån mer gång är jag 99% säker på att det inte blir.

Lunchtime!
BYE!

RSS 2.0