Fuck this!

Har varit hos läkaren på ännu en inte så trevlig undersökning. Hon kom fram till att jag har en inflammation i tarmen och ska remitteras till mag-tarm på sjukhuset. För vidare inte så trevliga undersökningar. Och ja, jag är tacksam att det finns ett sånt ställe, jag vet det kunde vara värre...men....FUCK THIS!!! Som om det inte vore nog så skulle de ta nya prover. De stack en gång och fick blod. Sen kom läkaren och sa att hon nog ville ha ett prov till. Och då fick de sticka två gånger till för att få blod. Jag är inte överförtjust i att bli stucken. Men jag fick iallafall en glittergroda till Felicias samling så nu har hon "alla i familjen".

Men seriöst så är jag tom i huvudet och ruskigt trött på allt vad sjukdomar, vårdcentraler, sjukhus och försäkringskassa heter. Vem är det som vill lära mig vad?

Mina godingar!

Jag har en pepparkaka och en jultomte här hemma i år. Kolla!

Och om man inte vet var den minsta är kan man alltid kika under bordet......eller...vid dammsugaren......eller i badrummet vid toarullen.Och om man inte hittar mig har jag förmodligen fastnat framför datorn eller teven trots att jag borde göra nåt vettigt eller sova.
:0)


Fortsättning svininfluensa

And the story continues...kom fram till två positiva effekter av min skräck för svininfluensan. Igår skulle jag ta mig från min svärmor med Cornelia och jag hade inte bilen. Det började mörkna och det regnade. Jag hade dagarna innan legat ganska däckad av vaccin-sprutan och haft 38.5 i feber vilket gjorde att jag inte var så pigg igår. Hade nu inte svininfluensan härjat så hade jag gått till busshållplatsen, väntat på bussen och åkt med den hem. Nu fick jag fint knata de 50 minutrarna. Alltså, hittills håller skräcken för influensan mig i bättre form. Den TVINGAR mig att motionera!

Och nummer två kommer här. Jag dräller inte runt på Marieberg, IKEA, lunchar ute, ja ni vet. Alltså gör jag inte av med lika mycket pengar. Det är dagsens sanning. Skräcken för att bli sjuk hjälper mig ekonomiskt.

Inte trodde jag när jag först såg på nyheterna om svininfluensan i Mexico att den skulle bidra till två positiva effekter i mitt liv. Eller, det är ju inte influensan som gör utan min skräck för den.

Och på måndag ska jag till vårdcentralen för att diskutera min mage. Jag blir säkert inget klokare. Med den inställningen kan det bara bli bättre. Men, jag har sen innan diagnosen (jo, jag har mer än OCD och MCTD. Nån var generös mot mig...) colon irritable. Det är inte mer spännande än att jag får ont i magen och måste till en toalett inom 30 sekunder. När vet jag aldrig utan man får det som en överraskning. Fast tråkigare än ett kinderägg, för jag får bara en inte-vill-ha-önskning i ett. Så på måndag får jag chansen att babbla om det en stund.

"Tarmproblemen kan anta sådana proportioner att man kan få psykiska och sociala problem."
Källa:http://www.netdoktor.se/mage-tarm/?_PageId=509
Så om ni tycker jag är knepig kan jag ju alltid referera till detta! :0)

Ulcerös kolit – symtom och behandling


Bild från: http://www.doktorn.com/story.asp?storyID=1877

Nu vet jag inte hur jag ska fördrivna resten av min vakna del av lördagen. Flickorna sover, Mattias ska ut och springa och här sitter jag. And the history repeats itself...

Later friends!

Hittills...

har jag inte oroat mig så värst för svininfluensan, men nu gör jag det trots att vi är vaccinerade. Men inte Cornelia och det oroar mig. Hon ju liten. Hoppas de får ta vaccin sen för då går vi dit direkt. Felicia går inte på dagis under den här perioden. De har varit där från BVC och råder de som går 15 timmar med småsyskon hemma att stanna hemma. Så nu är det high life 24-7!  Och så har vi så gott som isolerat oss. Vi går ut och leker och träffar familjen men där drar vi gränsen nu eftersom vaccinet tar ett par veckor att fungera i kroppen och vi inte är friska. Allt annat får vänta några veckor.

I måndags, innan allt med influensan, var vi iallafall på öppna förskolan. Felicia går på barntimmar och när vi skulle hem såg hon ut såhär:

...som en liten kaninunge!! Hennes fröken Johanna hade målat henne så fin.

Annars rullar det på här. Cornelia kryper för fullt och går med lära-gå-vagn. Felicia hjälper henne att vända så fort hon kommer till en vägg. Riktigt bra! Innan har det mest varit jobbigt med Cornelia har Felicia tyckt, men nu börjar det lossna lite. Kanske inte så konstigt med tanke på att hela hennes familj vänts upp och ner.  Men inte desto mindre jobbigt för oss föräldrar.Lillasyster skjutsar storasyster!

Nu är det fredagskväll. Flickorna sover, Mattias är ute och springer och jag ska snart lägga mig också. Men det är så jobbigt att ha en känsla av ångest och så kommer jag inte riktigt på varför. Som när man gjort nåt dumt eller måste göra nåt jobbigt. Men jag tror det är allt med svininfluensan. Så påverkad av det är jag. Men det manglas ju ut i media överallt. Tv, radio, tidningar, internet. DÖD!!! Det är allt jag ser. Kanske dags att vila i tanken att vi har fått vaccin och inte måste ut bland en massa folksamlingar.

So, until jag inte är folkskygg mer...så uppdaterar jag vårt liv här!
Kram och god natt kära vänner!Favorit i repris

Nu är det bokat och klart. I slutet på november åker jag och mamma till London igen. Då är det 1,5 år sen vi var där sist. Det ska bli favoriter i repris. Luncher på Garfunkel´s, strosa på stan och sova ostört på morgonen. Vi gör tillägg med musikal i år. Och så är det ju mitt i julskyltningen och alla julklappar ska köpas, så det finns nog att göra de dagarna vi är där.

Sist vi var där var det maj och vi bodde riktigt lyxigt. I år är det vinter, julstämning och en lite mer budgetvariant till hotell.En riktigt maffig efterrätt!
Finaste mamma i lobbyn.


Kram på er alla trogna som kikar in.


RSS 2.0