God kväll!

Lillan sover och Mattias är på fest. Jag har suttit en stund framför tv:n med cheescake med hallon och en kopp te. Mums kan jag lova. Jag ska lägga mig riktigt tidigt ikväll. Har varit uppe sent flera kvällar och vaknat tidigt. Inte ens Lillan har varit vaken. Vad ska jag då upp och göra? Fråga inte mig, jag fattar ingenting. Men det är ofta så att hon sover men inte jag.

Imorgon har vi inga planer och det är så skönt! Kanske röja lite skräp i nån gammal klädkammare. Göra sig av med sånt som inte används är ju adrig fel.

Har köpt nytt tyg (läs Mattias har handlat tyg åt mig...ännu ett uppdrag utfört). Så när jag får ork och bra fingrar ska jag försöka mig på att sy fina gardiner och löpare till köket. Det är vitt tyg med hundkex i grönt på. Så snygga. Tycker jag iallafall. Köpt på Village. De har massor med snyggt i sin vårkatalog och mer och mer kommer in i butiken. I like!

Mitt Koziol etagefat står i köket fullt med frukt. Mattias tycker att det är fult. :0( Jag gillar det och som tur är tycker han det är okej att ha det framme ändå....

Snart blir Lillan två år. Helt otroligt vad fort det gått. Hon bubblar och pratar hela tiden. Och vi förstår henne oftast vilket är så skönt. Hon slipper bli frustrerad. Vi har köpt en del saker till henne men vi kommer att köpa en Bobby car som den stora presenten. Hon älskar den som Måns har så jag tror den går hem. Perfekt att ha ute i sommar. Jag längtar redan till hennes födelsedag. Jag har köpt ett tåg som man ska ha som dekoration på bordet. Det har sju vagnar och i en av dem sätter man en siffra och i de andra ljus. Så mysigt att ta fram på alla födelsedagar som kommer.

Bild från www.presentnet.se

Nej, dags att gå ner och mysa i soffan en stund.
Hej så länge!


Dags för middagslur!

Nu har jag varit och tränat på förmiddagen. Det är bara att inse att styrkan inte finns, men jag SKA träna upp den. Jag måste nu. Körde styrka och lite kondition. Måste bara se till att komma iväg ett par gånger i veckan om det så bara är för att röra mig lite grann. Hade mp3-spelare idag med bra musik så det gick lite lättare. Mina leder har rostat igen tror jag...

Omklädningsrummet var nog det bästa preventivmedlet jag någonsin stött på. Ungar högt och lågt, som sprang runt och som skrek....hjälp! Tänk om man jagade två såna... Och så hade jag ju sett på Barnmorskorna på KANAL 1 och inte alls tv3 som jag skrev igår. Nej, rosenrött är det väl knappast, men så klart värt det!

Har ätit en god lunch med lax, potatis, haricot verts och purjolökssås. Till efterrätt en riktigt god och saftig apelsin! Mmmm... Och nu har jag en cheesecake i frysen. Som blir helgens gottiga, med hallon till. Can´t wait!

De hade ringt från Finrummet idag och jag antar att det Koziol etagefat jag beställt har kommit. Ska hämta det i veckan om inte Mattias får åka dit. Han är på allehanda uppdrag på stan nu för tiden. :0)

Nu är det dags att vila ögonlocken en stund!

Snart "Barnmorskorna" på tv3

Måste ju se Barnmorskorna som går på tv3 klockan nio ikväll. Bara en kvart kvar så det blir inget långt inlägg. Vi mår bra och Felicia har varit ute både på förmiddagen och eftermiddagen och lekt i snön. Hur mycket jag än hatar att snön kom nu kan jag inte låte bli att le när jag ser hur kul hon har när hon leker och åker pulka.

Imorgon ska jag försöka ta mig iväg och träna om jag inte har för ont. Kanske kan jag sjunka ner i bubbelpoolen i så fall?! Det är det bästa med att ha träningskort där det finns bad...mm...

Hej på er!
image60
Var det så här du menade att jag skulle ha den mamma?
Det är en påse jag sytt...inte en mössa. Men vad skönt att barn inte har frusit fast i sitt tänkande, som vi vuxna ofta gjort! :0)


Grinig liten Loppa.

Nu har Loppan hoppati sång. Man vet aldrig om hon somnar. Sista kvällarna har vi trott det, men det har hon inte gjort utan ropat på oss efter ett tag och så har hon velat ligga inne i stora sänga och mysa och tanka kärlek. Sen har hon lagt sig i spjälsängen igen. Idag har hon varit gnällig efter dagis, men jag hoppas att hon bara var trött och att det inte är nåt på gång med öron eller så. Många barn på dagis är hemma med feber eller magsjuka och det hoppas jag verkligen att vi slipper!

Mattias har fullständigt gått lös i påsk. Prisad vare han! Han har putsat alla fönster, gjort ren ugnen (efter mitt spill...), gjort ren persienner och skruvat upp tavellister. Nu är det finare här hemma men en del kvar. Han pratar om ett uterum nu...projekt större, men jag vill också ha det så det blir kanske det i vår. Tid och ekonomi styr.

Jag längtar till våren. Gillar inte alls snön som kommit och inte hade de plogat på eftermiddagen när jag tog vagnen till dagis för att hämta Felicia. Irriterande. Det blev tungt att skjuta vagnen.

Nu ska jag snart sjunka ner i soffan med en kopp te och titta på sjukhuset. Sen ska jag krypa i säng tidigt. Mattias har ju träningsdag som vanligt nu för tiden på tisdagar. Funkar bra när jag vet att det är en viss dag och så får han träna två pass på en dag.  Resten sköter han hemifrån när Loppan somnat.

Nej, dags för te. Hej hej!

Kvällen har kommit.

Pajen står i ugnen. Mmmm, fylld med ruccola och soltorkade tomater och vitlök. Det ska vi mumsa när Felicia lagt sig. Hon badar nu och är ganska trött idag så hon borde lägga sig som vanligt. Och så ska vi göra iordning hennes påskägg ikväll också. det blir kul att se imorgon vad hon säger. Hon fick av mormor och morfar idag och var lite lagom intresserad, men hon var trött och hungrig då. Hoppas på bättre humör imorgon. Tror vi gömmer det och letar efter det med henne.

Det som hänt hemma i Arboga skär i hjärtat på mig. Känns overkligt att det hänt. Att två små barn ska få lida och försvinna från sina föräldrar och nära. Och mammans lidande också. Det finns inga ord. Jag lider med de drabbade!

Ta hand om varandra alla där ute och ta INGET för givet!
KRAMAR

Bränt, bränt och åter bränt!

Jag har lyckats i köket idag! Så duktig jag är! Jag lyckades spilla ut en del av en lyxig tjockpannkaka i ugnen. Jag och Felicia hade gjort den med blåbär och mörk choklad och när jag skulle ha in den i ugnen så...ooops...stötte jag till gallret och det flödade av pannkakssmet. Det lukatde inte så gott här hemma. Men nu är ugnen ren, tack vare Mattias och så har vi tokvädrat så det blir nog okej ändå. Mattias kommntar efter en stund:
"Vi skulle ha köpt pizza som vi sa tidigare ändå."
Ja, kanske det, men nu får det bli bränd pannkaka istället!

Mattias har putsat alla fönster på nedervåningen. Vilken kille! Åh, vad skönt. Vi ser ut igen!

Så här såg det ut imorse på baksidan.
image53


Och så har vi påskpyntat.
image54 image55 
image56 image57
                     image58

God kväll!

God förmiddag!

Nu har jag lämnat Felicia på dagis. Och än så länge har hon ingen feber efter sprutan igår. Hoppas hon klarar sig. Hon sa hela morgonen:
"Gagis! Gagis!"
Så nog ville hon till dagis iallafall. :0)

Jag ska fixa iordning mig och sen ta en sväng till Marieberg tror jag. Försöka hitta något litet roligt att stoppa i påskägget till Felicia. Mattias har redan köpt studsbollar. Får se hur många vaser och krukor som kastas ner i påsk! Hon skulle behöva strumpor så jag köper kanske några och stoppar i ägget. Alla kläder är kul nu, bara hon får prova på en gång.

Och äntligen är det torsdag och man har hela påsken framför sig med familj och vänner. Det är det bästa som finns! och så ska vi mysa bara vi tre här hemma också. Det behövs verkligen!

Jag är så sugen på att shoppa en massa så vi får se hur mycket jag kommer hem med idag!

KRAM

Ny dag.

Så var det en ny dag. Vi har varit på BVC, där Felicia fått spruta och vi vägde och mätte. Följer sin kurva alldeles perfekt.  Så var vi förbi Folktandvården och fixade tid till både Felicia och mig. Skönt, då var det avklarat. Sen promenerade vi hem och åt. Lax, potatis, ärter och sås. Och så apelsin till efterrätt. Mums! Nu sover Lillan och det ska jag också göra en stund tror jag. Jag hoppas att hon inte får feber av sprutan, men hon fick det förra gången så risken finns ju. Hoppas inte!

Snart är det äntligen påsk och Mattias är ledig i fyra hela dagar. Jippie! Ikväll ska vi påskpynta. Inte mycket men lite fjädrar och ägg ska upp. Och så gör vi chili idag igen till kvällsmat. Fick tipset av Sara och det var verkligen gott och enkelt och snabbt. Alldeles perfekt med andra ord. Nån som är sugen såär det som följer:

Chili
500 gram nötfärs
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås
500 gram passerade tomater med chilismak
1 burk kidneybönor

Servera med strimlad torilla ovanpå och en sallad av gurka, avokado och majs.
Receptet kommer från tidningen Buffés februarinummer.
Chili
Bild från http://www.ica.se/
 
Kram på er!

Sjukt!

När jag slog på datorn imorse och såg Nerikes Allehandas förstasida gick luften ur mig. Två barn knivmördade och mamma svårt knivskuren. Hemma, där jag vuxit upp. I Arboga. Luften gick ur mig redan innan jag vaknat riktigt. Hur är man funtad? Jag ryser och det finns inga ord som kan förklara. Bäst att lämna det osagt eftersom inga ord räcker till.

Min dag måste gå vidare och det har den gjort. Om än med en oro i kroppen. Felicia är på dagis och jag ska göra mig iordning för mitt läkarbesök. Men alla de som känner familjen i Arboga. Hur ska deras liv gå vidare?

Okej och omtyckt av mig!

Så blir nog recensionen av "Underbar och älskad av alla". Det var ett bra sätt att få en måndag att få ett bra avslut. Filmen och lite godis vände en jobbig dag till en positiv känsla. Konstigt nog, eftersom hela filmen igenom så satt jag med en känsla av att jag skämdes och tyckte det var pinsamt. Sådär som man kan göra fast man är själv och ingen annan är i närheten. Nu var det bara Mattias och honom är jag så bekväm med man kan bli med någon. Men summan blir iallafall en helt okej film som är okej att se hemma på dvd. Men jag måste ge Martina Haag beröm för sin skådespelarinsats. Hon har väl inte varit på vita duken mycket innan, eller? Får för mig att det är hennes första film, men jag kan såklart missta mig. Kan ju inte slå mig för bröstet och  kalla mig guru inom filmvärlden...

Snart är det dags att krypa ner i säbngen och vila ögonen i sisådär nio timmar. Inga fel alls. Imorgon är det en ny dag. Nya tag. Hoppas på en bättre start av dagen imorgon. Jag har fullt upp med sjukhusbesök och min mamma som kommer så jag "hinner" kanske inte med att må så dåligt. Morgondagen får utvisa det.

Kollade på "Ed" som gick på kanal 5 förut. I den fanns Stuckeyville Stan som var trollkarl och som alltid sa:
"Welcome to the wonderful world of possibilities!"
Tänk om man kunde anamma det. Ibland går det och ibland går det bara inte. Men jag försöker se det positiva i stunden, dagen och livet. Man har mycket att vara tacksam för. Men inte alltid vett att vara tacksam.

 
Bilder från www.stuckeyville.com

God natt världen!

Yes!

Så hoppas jag att kvällen är räddad. Mattias kom hem med "Underbar och älskad av alla" precis som jag önskat. Nu håller han och Felicia på och lagar mat där nere. Skönt att snart få mat och så kika film när Lillan lagt sig Hoppas bara att den är så bra som alla säger.

Nån som har nån annan bra film att tipsa om så tas det gärna emot!


Bild från www.moviezine.se

Nej,

jag kommer inte attv akna ordentligt idag. Så är det bara. Nu längtar jag efter min lilla Loppa. Som tur är ska jag snart hämta henne på dagis och så ska vi hem och äta penicillin och mellis.

Sen hoppas jag att Mattias hyr Martina Haags film "Underbar och älskad av alla". Jag har hört mycket bra om den och idag är det en typisk filmdag. Jag är seg och vädret är ruttet! Godis är ju inte tillrådligt, men gott fast det är måndag...får väl se hur det slutar.

Det finns så mycket planer och drömmar i mitt huvud. Ibland önskar jag, idag är en sån dag, att jag hade kroppen så man kunde sätta drömmarna i verket också. Efter 15 år som sjuk kan jag faktiskt fortfarande bli ledsen över att det är som det är. Jag har accepterat, men taggen river extra vissa dagar. Jag har faktiskt ingen större önskan än att få vara så frisk jag bara kan. Jag skulle välja bort det allra mesta, materiellt, om jag bara fick vara det. Så är det. Punkt.

Ge mig en dunderkur, tack!

Åh, vad det är segt idag! Jag mår inte alls bra. Ont i halsen och det drar uppåt öronen. Trött och seg. Känns som att jag tar i och det ska gå fort men det går i slow-motion. Undrar hur det här slutar?! Nu ska jag iallafall krypa ner i sängen igen och sova så kanske det blir lite bättre. Och imorgon har jag ju tid på sjukhuset. Alltid något.

Men snön som har kommit är bara jobbig. Det är ju plusgrader och blötsnö som bara kommer för att irritera. Finns ingen nytta med den. För lite för att åka pulka och för blöt för att vara ute och leka i nån längre stund. Nej, bort med snön nu! Och hur ska det gå med mina tulpaner som är halvvägs uppe?

image50

Sol!

Solen skiner och det känns äntligen som att våren är på väg. Förutom att alla säger att det ska bli kallt och komma snö i påsk. Till vilken nytta? Vasaloppet har redan varit och nu längtar man bara efter vår och sol!

Vi har varit ute och lekt på förmiddagen och så har vi sålt gamla soffan och fåtöljen som stod i allrummet. Skönt att det gick så snabbt och smärtfritt! Nu ska vi snart äta lite fiskpinnar och mos och sen iväg till min syster som har födelsedagskalas! Det gillar vi. Kul att fira och att träffa kusinerna så klart.

Dags att ta ett bad innan maten är färdig.

image49

Äntligen!

Våra nya sängar har kommit! Äntligen har de ringt från EM och sagt att de kommit så i eftermiddag ska vi åka och hämta. Längtar redan tills det är dags att sova. Vi har ruskigt gamla sängar och den Mattias sover på är trasig så han håller på att ramla ur sängen hela tiden. Stackars! På tiden med nya! jag håller på att tvätta alla tävken och kuddar. Vårfräscht blir det! Men nu ser man hur smutsiga fönster vi har.  :0( Måste försöka få en dag till det. jag klara inte så mycket men Mattias kanske kan ta de värsta. Eller ska man leja bort det?

Nu har vi fått upp alla julsaker och urväxta barnkläder på sina platser på vinden. Så skönt! Och så tog vi ner trehjulingen som Felicia fått av sin kusin. Nu kommer hon bli lycklig och vilja ut och cykla när hon vaknar!

Lite påsk har vi smygstartat med. Påskliljor som lyser upp matrummet.

Hej så länge!

image48

Fredagsmys!

Mmmm, vad skönt med fredagsmys. Så här ser det ut hos oss:

image46 image47

Trevlig fredagkväll!

Brottet!

Nu ska jag sjunka ner i soffan och titta på det avsnitt av Brottet som gick igårkväll. Så skönt att kunna se det utan att man halvsomnar hela tiden. Förra veckan var hårddsiken på vår boxer nästan full och den sista kvarten kom inte med. Så går det när man ska ha hela Vasaloppet inspelat.  Tur nog hade mamma sett det och kunde berätta om hur det slutade. Annars hade jag väl inte fattat mycket.

Annars har vi haft en bra dag hittills. Vi har varit hos Felicias kompis Måns och lekt på förmiddagen. Helt lagom att komma ut en stund eftersom vi knappt varit utanför dörren sedan vi var till sjukhuset i måndags.

Nu ser vi fram emot en mysig heg tillsammans här hemma. Inga kvar och måsten utan kanske hitta på nåt kul. men lite lugnt eftersom hon fortfarande går på penicillin. Kanske får vi upp lådorna med julsaker på vinden... Jo, de står kvar i allrummet på övervåningen. Och jag är inte förvänad. Hur kommer det sig förresten att det är jag som klättrar upp på vinden? För att jag inte orkar hiva upp lådorna om Mattias är där uppe? Jag vet ärligt talat inte. Men jag gillar inte vinden. Smutsigt och kallt. Usch!

Hoppas ni får en trevlig helg. Jag ska njuta iallafall.
image44
Så här många nappar MÅSTE man ha i EN hand!

Mitt eget ufo!

Nu är det kväll igen. Känns som att dagarna rinner iväg. Mår okej nu eftersom jag lyckades sova 1 1/2 timme på eftermiddagen samtidigt som Felicia. Visste inte vilken tid på dygnet det var när jag vaknade. Men jag blir inte gammal ikväll. Mattias är hos Simon med grabbarna och då är det nog läge att krypa till kojs med en tidning eller nåt och sen sova.

Middagen här hemma bestod av basilikakryddade nötfärsbiffar, klyftpotatis, ångkokt broccoli och tsatziki med smulad fetaost. Det var så gott! Helt klart värt att rekommendera!

image43

Här är mitt ufo! En chryssantemum (enligt mannen på torget). Den har hållit sig i flera veckor. När stjälken och bladen blev fula klippte jag av den och la i en skål vi fick i bröllopspresent. Ser ut som ett litet ufo!

Devotion

Kära alla,
nu är det ruskigt jobbigt. Jag bara vill ha godis. I massor! Och det ska vara juleskum, choklad, geléhallon...mmm. Men, nej, de säger att det inte är bra för kroppen. Hur kan nåt sååå gott inte vara bra för kroppen? Jaja, nu är det iallafall devotion som gäller om man ska vinna första ronden mot sockret. Och det tänker jag göra. En eftermiddagslur är väl bra för kroppen, så det tänker jag ta nu. Felicia sover redan efter en kul förmiddag och lunch med Farmor.

image42

Mormor badar Felicia

Nu är Felicia och badar med mormor. Hon tycker det är så kul när hon kommer hit. Vi har ätit kikärtsröra med rotfrukter och till det ångkokad broccoli och keso. Det var gott! Och så lite fruktsallad till efterrätt. Mums! Men jag ljuger ju om jag säger att jag inte är sugen på godis...men, nej, jag ska inte äta. Inte idag. Så här såg det ut i köket tidigare:
image33 image34 

Igår somnade Felicia riktigt sent och det slutade med att hon satt i soffan och tittade på fotboll med sin pappa.
image32


Idag var det dags att prova mammas tröja. Den passade ju nästan...
 image37 image38

Jag kan bara rekommendera Katerina Janouchs böcker om Ingrid om man har barn runt 2 år. Felicia älskar dem. Hon fick en sån igår bara för att jag ville ge henne nåt. Tänkte spara den till hennes födelsedag, men det gjorde jag inte. Är man sjuk ofta ska man väl få ha nåt roligt?! Så nu är det Ingrid-böckerna som går varma.
  

Snart dags att göra iordning Felicias penicillin för kvälln. Hon gillar det inte, men tar det ändå.. Hej så länge!

Påsklängtan!

Har ni några bra recept till påsk? Jag vill verkligen laga nån god mat som vi kan njuta av här hemma, men vad äter man som är gott på påsken? Förutom ägg och sill förstås. Det har jag fattat. :0) Men finns det inte något roligt man kan fixa till?

Och vad lägger man i ett påskägg till en knapp 2-åring som inte äter godis? Som har rummet fullt av små gossedjur och liknande. Sparbössan kan väl aldrig  bli för full så kanske en peng att stoppa i den. Det är alltid kul.

Och så påskpynt förstås. Det ska vi fixa lite här hemma nästa vecka. Har köpt nya fina glas(!!!)ägg (hur tänkte jag då?) som vi ska hänga i björkris och så ska vi köpa påskliljor förstås. Om vi inte kan ta av de vi har i rabatten som växer helt hullerombuller med allt annat vad-det-nu-är. Och så får Lillan päskägg och vi lagar nåt gott. Det låter som jag längtar redan. Mysigt!

Påskbord med gula tulpaner 
Bilder från www.ica.se

Jippie!!

Jag fick ett brev på posten att jag fått en tid på reumatologen hos MIN doktor! Ja, ni undrar kanske hur skruvad man får vara för att jubla över att gå till doktorn?! Men, mår man dåligt och får höra att det är SÅÅÅÅ svårt att få tid hos honom, eftersom han är klinikchef och de är kort om doktorer och, nej, det blir nog en läkare under utbildning. Då blir man glad av att få en tid hos sin egen doktor. Så nu blev den här dagen en fortsatt mycket bra dag. Den har börjat helt okej. Felicia sover och jag fick en tidning med posten så nu ska jag ner och kasta mig i sängen och läsa lite innan mamma kommer.

Wiieeee!!!!!

Jaha, då var det en ny dag.

Jag är uppe redan, fast Felicia sover och inte somnade förrän klockan 22.00. Måste vara infektionen och penicillinet som gör det för det händer aldrig annars. Och hon sov inte speciellt mycket på dagen heller. Men, hon är oftast glad som tur är.

Nu har jag hittat kvällens recept:
Kikärtsgryta med rotfrukter
Jag hoppas den är god. Felicia älskar rotfrukter och bönor och ärtor, så det borde passa. Den är kryddad med oregano, som vi gillar här hemma. Hoppas den faller min mamma i smaken också för det är mormor-dag. Kul, för nu har vi inte setts på ett tag!

Kikärtsgryta med rotfrukter
Bild: www.ica.se

Nej, dags att krypa ner en stund till och läsa Nerikes Allehanda.

God morgon Världen får jag väl säga!

Kvällen har kommit..

Kvällen har sänkt sitt mörker över oss och idag känns det helt okej. Jag har för ovanlighetens skull lite energi kvar. Men vad irriterande det är med rutan som säger "Byt ut batteriet till ditt trådlösa tangentbord!". Precis när vi gjort  det med musen. Nu får jag fixa det sen. Kankse ett världsligt problem...men jag blev irriterad.

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för ikväll. Kanske kolla in några nya recept. Helst vegetariska. Har ni nåt smarrigt att rekommendera så shoot! Det mesta är värt att testa.

Tänkte lägga in lite bilder så ni ser lite av vad Felicia har haft för sig i helgen, så här kommer de:
1. Kör bil i en uppochnervänd pall i ny pyjamas med tandborsten i högsta hugg!
2. Bilarna går varma.
3. Provar nya linnet som Sara hade med sig från Barcelona. Tack!
4. Provar mammas nya solglasögon.

   

Mattias och jag var ju på fest i lördags. Det var trevligt att träffa våra vänner. Tyvärr blir det inte så ofta som man kan önska, men alltid trevligt när det väl blir av. Tur att folk fyller år, att det är nyår den 31/12 varje år och ja, ni förstår. Det finns, hör och häpna, ett kort på oss båda från lördagen:
image28

Nu ska jag gå ner och pussa min dotter god natt och hoppas att hon sover hela natten inatt igen.
God natt på er alla!

Sover och sover...

Nu sover Felicia. Så trött var hon fast hon hade sovit till 8.45 imorse. Men har man en infektion så är det klart att man blir trött. Inte så matglad idag heller, men det gör inget för hon har ätit riktigt mycket den sista tiden. Hon är iallafall mycke piggare den här gången än vad hon varit tidigare när hon haft öroninflammation. Men man får inte komma i närheten av öronen. Då säger hon "ONT!". Bra att hon kan säga till nu.

Jag längtar efter sol och vår. Det är ju bara grått, grått, grått ute! Inget inspirerande och ger definitivt ingen som helst energi. Jag försöker bomba min kropp med frukt, vatten och rött te i nåt slags försök att bli lite piggare. Kött äts inte så mycket här hemma heller utan mycket vegetariskt och fisk. De säger att det ska vara bra för reumatiker, så jag hoppas att det på lång sikt kan ha nån positiv inverkan.

Nu ska jag ta min eftermiddagslur! Hoppas ni har en bra dag!
image20

Dubbelsidig öroninflammation...

Då var det dags för Felicia att få öroninflammation. Märkte inatt att hon mådde dåligt. Ingen feber men hon bara skrek. Så hon fick Alvedon och imorse vaknade hon med 38.9 och det hade runnit ur örat. Inte undra på att hon var ledsen och snurrade i princip hela natten. Så idag har vi varit helt slut båda två. Men vi var ju tvungna att åka till öronkliniken på sjukhuset så att hon skulle få penicillin. Nu hoppas vi att hon snart blir bra och att det var den sista öroninflammationen.

Snart dags för henne att sova och då kommer jag att stupa i säng. Tur att vi har föräldrar som kan ställa upp när det behövs. Jag var tvungen att åka till vårdcentralen på förmiddagen eftersom jag hade en tid bokad. Så, tack Farmor för hjälpen idag!

Nu vill Felicia att jag ska komma....

Koziol etagefat!

Sånt här har jag beställt på Finrummet inne i stan. Jag tycker det är såå fint! Nu ska det bli grönt och fint i matrummet till våren. Blir perfekt tills felicias 2-årsdag!

image19


Nej, dags att ta bort ansiktsmasken som doftar härligt av jordgubb. Sen bada och fixa så man iallafall luktar gott till kvällens fest!

Internationella kvinnodagen

Till alla där ute, flickor som kvinnor, tjejer som tanter, unga som gamla, små som stora, ja, alla får här en bukett rosor av mig på internationella kvinnodagen. För det är vi värda! Inte för vad vi presterar utan för att vi är vi. Så lätt att glömma att det räcker så. 
 
Och en tanke går till alla de kvinnor som är utsatta för våld, är förföljda och alla de som lider på ett eller annat sätt. Idag skickar jag de varmaste kramar till er och hoppas att ni finner mod och styrka att gå vidare! För det är ni värda!

image18

Gäääsp!

Vår lilla dotter ville upp klockan sex imorse. Matiias hämtade henne och jag fick vila en stund till men somnar om gör jag ju aldrig. Inte pigg nu så idag är det till att sova middag. Annars finns det inte en chans att hålla sig vaken på festen.

Nej, dags för brakfrukost nu tror jag, men jag är sååå trött....gäääsp!  Hur ska den här dagen sluta? Känns som jag kommer gå i pyjamas och lufsa hela dagen. Vem vet om jag dyker upp på 30-årsfest iklädd pyjmas? Det vore väl en syn... Ja, den som lever och är där får se.

God morgon alla vänner! Hoppas ni får en bra dag!


Med toning i håret

Fredagkväll klockan 18.00. Här sitter jag med toning i håret. Försöker fixa så det ska bli fint tills imorgon då vi ska på 30-årsfest. Eller, ja, två 30-årsfester i ett. Så nu har jag klippt mig i veckan och så tonar jag idag. Sen vill jag fixa naglarna ikväll...men man vet aldrig hur länge energn räcker. Men det känns så skönt och fräscht bara man gör det. Felicia ska till Farmor och Christer imorgoneftermiddag och då ska jag passa på att sjunka ner i ett varmt bad och bara njuta och vila. 

Har två pajer klara här hemma snart. Vegetarisk med creme fraiche parika chili. Mums! Det kan jag och Mattias äta när Felicia lagt sig. Fredagsmys!

Har även hunnit med att inhandla en ny dammsuagre. Tog det när jag var på väg att hämta Felicia på dagis. En Electrolux Ultra Silencer. Nu är jag lycklig. Nu försvinner faktiskt dammet och smutsen när man dammsuger. Kanske inte behöver förklara att vi haft billigt skräp innan.

Jag älskar fredagar även om man är tröttt efter en vecka. Nej, jag arbetar inte, men jag är trött ändå och jag känner också av att det är fredag. Man ska upp och fixa så att Felicia kommer till dagis i veckorna och jag har tider att passa fast det är på sjukhuset och vårdcentralen och inte på ett jobb. Finns inte tid till sovmorgon fast jag har ont, så jag njuter också av att det är helg nu. Vi ska ha lyxfrukost här hemma imorgon förresten. Det finns Valio yoghurt med hjorton & äpple, ägg och Brämhults färskpressade jordgubb-apelsinjuice. Och så bröd så klart. Perfekt start på helgen. Ur ett njutperspektiv förstås!

Hoppas ni andra kan njuta av helgen också! Här har varit en solig dag och jag är på bra humör så jag skickar en kram till er alla!

Fyra gånger tystareFyra gånger tystareFyra gånger tystareFyra gånger tystareFyra gånger tystareFyra gånger tystare

Bild från www.electrolux.se

Dag hos farmor

Idag vaknade vi och gjorde oss iordning och åkte till Felicias farmor. Hon bor lagom nära stan, så jag lämnade Felicia för att gå och klippa mig. Hann med att köpa två presenter till Felicias 2-årsdag. Inte förrän 8 april, men jag visste vad jag skulle ha. Bilder kommer senare.

När jag kom tillbaka till dem åt vi lunch tillsammans med Mattias.Rotfrukteri ugn och quorn. Mums tyckte vi allihopa. Felicia åt massor. Hon älskar rotfrukter! Sen var det dags för henne att sova i sin resesäng. Det var inte så  populärt till att börja med men hon somnade och sov ungefär en timme. På lördag är det på riktigt för då ska hon sova över till söndag. Spännande!

När vi kom hem slappade vi och tittade en stund på avsnittet där Nicke Nyfiken går till doktorn. Det är favoriten. Sen blev det korv med mos och ärtor. Gissa om hon var trött efter dagen?! Hon slocknade halv sju och vi hoppas hon sover gott tills imorgon. Det brukar hon göra. Vi har det lyxigt här hemma för är hon frisk så somnar hon i sin säng bara vi lägger ner henne. Sen sover hon hela natten och vaknar och ligger och pratar en stund innan hon ropar på oss. Visst kan hon vakna tidigt, men vi kan knappast klaga.

Nu ska jag gå in på ellos hemsida för att beställa en babywatcher som vi kan ha hemma i Arboga. Där sover Felicia i "vårat" rum i källaren och man hör henne inte upp. Minst hälften av alla gånger vi är där glömmer jag vår babywatcher så nu ska det köpas en dit. Har en bra rabattcheck, så nu är det dags.

Trevlig kväll på er!

Med liiite hjälp av mamma så...
image15

Pyjamas

Ännu en kväll har sänkt sig över oss. Vi har haft en bra dag. Felicia har varit på dagis och jag har tagit det lugnt. Men jag hann med ett inköp av tre pyjamaser till Felicia. De hon hade började bli alldeles för små. Tre fina med djur på från KappAhl. Perfekt! Och sen bar det iväg till Village för att inhandla sex små söta glasägg som vi ska ha till påskåyntet här hemma. Inget stort fan av att påskpynta men Felicia gillar det säkert så nu börjar vi med det i år.

Lunchen spenderades i trevligt sällskap. Med min man på Coco Thai. Finns alltid grönsaker i ostronsås där och det älskar jag!  Sen hem och sköterskan ringde med provsvar. Inte bra men inte superdåliga heller.

Och så till det mysigaste på hela dagen. Pratade med en gammal kompis som fåt t en liten son. Grattis!

Nu är det snart dags för en ny pyjamas för Felicia. Hon badar och så fort hon kommer upp säger hon -"Ninni!" Översatt till svenska betyder det välling. Hon är en riktig vällingtjej. Det blir tidig kväll ikväll också eftersom tröttheten har satt sig på mig.

Kram på er allihopa där ute!

Här kommer bilder på Felicia från gårdagens lek i sandlådan.

Lilla Loppan!

Nu har jag hämtat min lilla Loppa på dagis. Tidigare än vanligt för hon skulle inte sova där idag. Fattar ingenting för hon har aldrig krånglat med det, men nån gång ska väl var den första. Bättre att hämta tidigt och hinna sova en stund hemma. Nu sover hon i sin säng, med sina tuttar och sin kissekatt, och när hon vaknar får vi ta på oss och gå ut för det är strålande sol. Underbart!

Om jag bara hade lite mer energi. Den bara finns inte eller tar slut alldeles för fort på dagarna. Skitjobbigt! Det jobbigaste med att vara sjuk är att man i huvudet vill så mycket, och kan också för den delen, men kroppen hänger inte med. Frustrerande även om jag med tiden lärt mig hantera det någorlunda bra. Men jag ser alla högar med papper som BORDE sättas in och klädkammarna som BORDE rensas. Jag kommer aldrig fram till det...

Jag längtar till sommaren. Mattias ska ha tio veckor ledigt och vi ska bara mysa här hemma. Har inga direkta planer, förutom sista veckan då vi åker till Cypern och firar hans 30-årsdag. Perfekt tycker vi!

image9

841!

Jaha, då var helgen slut och imorgon är det måndag igen. Med denna helgs slut kommer vi också till en annan period i vår familj. Jakten på snö är över för säsongen och Mattias körde in på plats 841 i Vasaloppet. Jippie! Det var superbra gjort tycker vi här hemma! Nu ser vi fram emot mys med hela familjen och några 30-årsfester.

Helgen har varit bra. Igår tog vi buss upp på stan och lunchade på bibblan och så bussen hem. På eftermiddagen lekte vi med Felicias bästa kompis Måns och hans mamma och lillebror. Felicia har varit på strålande humör och mormor har varit med oss i helgen. Det gillar Felicia!  Idag har vi bara varit hemma och myst och fixat.

Nu är jag helt slut fast klockan bara är åtta...men jag struntar i klockslag och går och lägger mig och hoppas på ny energi imorgon.

God natt!

image8

RSS 2.0