Vampyrer

Dagen har mest bestått av vampyrer. Vampire diaries på Netflix. Jag är hooked. Blandat med strepsils, antibiotika,  julklappsinslagning, tvätt och sov. Jag är lite bättre idag och hoppas på ännu bättre imorgon. 
 
 
Kramar

Glädje

 
Gårdagens eftermiddag gick åt till läkarbesök och provtagning. Med mig hem hade jag antibiotika och nu hoppas jag bli frisk snabbt. Lungröntgen idag visade ingenting iallafall som tur var. Har inte slagit in en enda julklapp än. Eller Cornelias presenter heller. Huset är inte städat. Inget är tvättat. Så att vakna imorgon med lite mer energi vore toppen. 
 
Något som gav energi idag var när Mattias kom hem och hade varit förbi Spahuset och hade med sig en julklapp från min massör till mig. Det gjorde verkligen min dag! Så omtänksamt!
 
 
 
Kramar

Gnäll

Nu kommer gnället. Måste få det ur mig. De här bacillerna och virusen som cirkulerar här hemma. Vi har alla varit mer eller mindre sjuka de senaste tre månaderna. Och nu är det alltså jag som är sämst. Och så drog jag mig iväg till drop-in på vårdcentralen. Som är öppen alla vardagar. Utom torsdag. Och idag är det torsdag. Så de ska ringa på eftermiddagen idag. Och jag hoppas på en tid. Idag. Det här orkar jag inte med längre. Det bara går runt. Så. Färdiggnällt.
 
Annars så laddar vi inför jul, Cornelias födelsedag och nyår. Men först och främst sega, långa morgnar i soffan med täcke och kudde framför adventskalendern och filmer. Cornelia sa på väg till dagis att hon var trött och att hon längtade efter sovmorgnar. Älskade unge!
 
 
Jag älskar att smyga upp och tända ljusstakar och granen och sen sitta i soffan med flickorna. Doften av gran och julsakerna gör mig lugn. Det är klart att de morgnarna också innehåller en del tjafs men mestadels mys.
 
 
Nu hopp i sängen under ullfilt och försöka bli frisk.
 
Kramar
 
 
 
 
 

Glögg-in och skinka

Felicias klass hade glögg-in idag på eftermiddagen så jag och Cornelia var där och kikade, fikade och hade det mysigt. Vi kollade på Felicias böcker och vad de hade pysslat. En stolt sjuåring visade oss runt i deras klassrum och bland pyssel. Den högra bilden visar en moffla. De bor i skogen och gillar inte när vi människor skräpar ner utan lär oss hur vi ska bete oss i naturen och hur vi ska vara miljövänliga.
 
 
Jag hade redan tidigare idag fått känslan att jag ville griljera en julskinka. Så när vi kom hem gjorde vi det och tjuvstartade julen lite. Med tanke på att julgranen är klädd och julpyntet är uppe så är det jul på hög nivå här nu. Jag njuter mycket hellre av julen innan jul än efter. Efter juldagen är det mest fokus på Cornelias födelsedag den 27:e och sen kommer nyårsafton. Och med det så får jag alltid känslan av att ett nytt fräscht år ska starta. Och då vill jag inte ha julen kvar. Vi har njutit klart av den då. Hellre förväntansfulla, bakande och pysslande barn innan.
 
 
I helgen kom den första snön och flickorna ville såklart ut. Eftersom Mattias var dålig så fick jag gå ut en stund med dem. Farfar var också här och följde med till pulkabacken. Det är riktigt härligt när det inte är så många minusgrader och inte blåser. Flickorna var lyckliga när de susade nerför backen på alla möjliga sätt. Bob, snowglider, pulka, tefat och stjärtlapp.
 

Nu dags för sängen.
Kramar

Äntligen fredag

Jag har längtat efter fredag länge. Ända sen fredag förra veckan faktiskt. Jag var på brunch på Hälls konditori då och såg fram emot den här fredagen hela veckan. Då skulle jag få ta med flickorna på brunch också. De var riktigt peppade och var faktiskt som två ljus när vi var där. Finklädda i sina fredagskläder och finstövlar. Gick och plockade av maten. Gick och satte sig. Kom på att de hade glömt nåt. Gick och hämtade. Satte sig. Behövde mer. Så höll det på, men de åt bra och vi hade en mysig stund tillsammans med mormor. Utanför ven vinden och snön yrde. Inne på Hälls var det varm och fint med julstjärnor och amaryllis. Jag ser redan fram emot nästa gång vi kan gå dit. Toppenerbjudande året ut också är gå två betala för en. Så 85 kronor för två personer. Helt otroligt!
 
 
Fredagen fortsatte i matens tecken när jag planerade middagen. Parkhallen hade bra pris på laxsidor så jag gjorde iordning lax i ugn, kokade potatis och ärter och gjorde en vitvinssås till. Den såsen har jag aldrig gjort men den blev en hit hos alla här hemma. Mycket god fredagsmiddag helt enkelt!
 
Flickorna har faktiskt suttit i köket och pysslat tillsammans hela tiden innan och efter maten. Balsam för en mammasjäl. Balsam är också att de somnat i tid och jag hoppas på två pigga flickor imorgon. Nu slöar jag och Mattias i soffan. Han har legat däckad nästan hela veckan och har äntligen fått antibiotika. Nu hoppas vi på mindre hosta och lite mer ork.
 
Kramar
 
 
 

Måndag

Flickorna var i skolan och på dagis och efter det tog Felicia med en kompis hem. De lekte och åt tillsammans och vid 17.30 följde vi henne de få metrarna hem. Sen tog vi upp luren och ringde finaste farmor och svärmor som fyller år idag, Hurra för dig!
 
Jag fick post från sjukhuset idag. Då var borrelia uteslutet. Surr, kryp och vibrationer i benen och fötterna och nervryckningarna kommer inte från det i alla fall. Tycker att det varit bättre senaste veckorna. Om det har att göra med besök hos kiropraktorn för några veckor sen eller om det är för att jag tagit bort en medicin vet jag inte. Time will tell. Magnetkameraundersökning står på schemat nästa måndag.
 

Jag segar i soffan och väntar på att Mattias jobbat över färdigt för idag. Han borde gå till doktorn direkt imorgon och helst för en vecka sen. Konstant hostig och ont i halsen i närmare sju veckor nu. Från och till men nu mycket sämre. Friskdos tack!
 
Börjar jobbandet mot total friskhet med en kopp te och se om det är nåt att se på tv. Klockan 21 börjar Morden i Sandhamn. Har sett dem redan men kan absolut ses igen.
 
Kramar

Dammar av

Jag tänkte att jag ska damma av den här bloggen nu. De sista dagarna har jag suttit och kikat på tidigare inlägg. Faktiskt en toppengrej att kunna kika när vi gjort vad och se bilder av flickorna och var vi varit. Så jag hoppas att jag hittar inspirationen att skriva igen.
 
Just för tillfället tittar Cornelia på Croodarna som vi hyrt och Felicia är i köket med Mattias och fixar varma mackor till kvällsmaten. Vi har hunnit med att dekorera pepparkakshus, bakat mjuk pepparkaka som vi fikade med lingongrädde, gjort en sats rocky road och njutit av att huset är städat och adventspyntet och julsakerna är framme.
 
 
Vi har varit konstant förkylda i närmare sju veckor nu. Mer eller mindre. Och inte alla hela tiden men alla ganska mycket. Vi längtar till hostfria dagar. Och jag längtar till jullov. Slippa stressa iväg på morgonen. Ropa på flickorna att skynda sig. Kolla veckotavlan för att se vem som har jympa, utflykt och kvällsaktiviteter. Det är såklart toppen att de har men nu behöver vi en paus. En paus där vi får vara tillsammans i familjen och bara göra ingenting.
 
För stunden är jag ganska lugn och nöjd. Funderar och planerar och oroar mig lite mindre.
 
Två veckor på Cypern har vi hunnit med i höst också. Två veckor i 27 graders värme och sol. Vi njöt.
 
 
 
 
Kramar

RSS 2.0